Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Ο ζωηρός Τζέρυ Ζαγορίτης και η απάντηση της Μαρίας Σπυράκη!

Ο Ζαγορίτης Jr αφήνει πίσω του τις… ροζ περιπέτειες και αναλαμβάνει ρόλο συμβούλου της ευρωβουλευτού

Τι κι αν άλλαξαν οι ευρωβουλευτές; 

Τι κι αν άλλαξαν οι ισορροπίες στο Ευρωκοινοβούλιο μετά τις πρόσφατες ευρωεκλογές; 

Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν αλλάζουν με τίποτα. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η περίπτωση του πανταχού παρόντος υιού του Λευτέρη Ζαγορίτη...  
Βλέπετε, με έναν σχεδόν μαγικό τρόπο, ο Τζέρυ, όπως τον αποκαλούν οι στενοί φίλοι του, κατά την αγγλική εκδοχή του «Γεράσιμος», καταφέρνει να κεντρίζει το ενδιαφέρον με την εν γένει δραστηριότητά του.

Σε παλαιότερο φύλλο, πριν από μερικούς μήνες, σας είχαμε ενημερώσει για την άμεση εμπλοκή του γόνου του πρώην γραμματέα της Ν.Δ. στην καμπάνια του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος, ως γνωστόν, είναι εδώ και λίγες μέρες πρόεδρος της Κομισιόν. Συγκεκριμένα, ο Τζέρυ φιγουράριζε, πρώτη μούρη, κατά το κοινώς λεγόμενον, στην προεκλογική αφίσα του διαδόχου του Ζοζέ Μπαρόζο, παρέα με άλλους Ευρωπαίους νέους, «συμβολίζοντας» την επιθυμία του κ. Γιούνκερ να εργαστεί για τη νεολαία της γηραιάς ηπείρου.

ΝΕΟΛΑΙΑ


Συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Γεράσιμο Ζαγορίτη και στον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου είναι ο πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, που διατηρεί στενή φιλία με τον γιο του πάλαι ποτέ κορυφαίου «γαλάζιου» στελέχους. Υπενθυμίζεται, δε, πως ο νεαρός Γεράσιμος Ζαγορίτης βρέθηκε στα σαλόνια των Βρυξελλών, κατόπιν σχετικής πρότασης του μέχρι πρότινος ευρωβουλευτή και νεοεκλεγέντος δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου (που διαχρονικά διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πατέρα του), στο γραφείο του οποίου υπηρετούσε.

Ωστόσο, αν και κάποιοι θα περίμεναν ότι η εν λόγω συμπόρευση θα συνεχιζόταν επί ελληνικού εδάφους, και δη στον δήμο των νοτίων προαστίων (ο Λευτέρης Ζαγορίτης βοήθησε σημαντικά στην εκλογή Παπανικολάου), έπεσαν έξω, αφού ο Ζαγορίτης Junior είχε ως προτεραιότητα την παραμονή του στη βελγική πρωτεύουσα. Μάλιστα, χάρη στις υψηλές πολιτικές γνωριμίες του πατέρα του, αλλά και στις διασυνδέσεις που απέκτησε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κατάφερε να απαλλαγεί γρήγορα από αυτό το άγχος, βρίσκοντας άμεσα νέα επαγγελματική πρόκληση.

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ο Γεράσιμος Ζαγορίτης συμφώνησε να αναλάβει χρέη επιστημονικού συνεργάτη στο γραφείο της νεοεκλεγείσας ευρωβουλευτού της Ν.Δ., Μαρίας Σπυράκη, προετοιμάζοντας ήδη το έδαφος για την εν γένει δράση της στην Ευρωβουλή και τις λεπτομέρειες σχετικά με την εγκατάστασή της. «Είναι μια συνήθης πρακτική για τους ευρωβουλευτές να απευθύνονται σε άτομα που ξέρουν τη δουλειά και έχουν δώσει δείγματα γραφής», λέει επί χρόνια συνεργάτης «γαλάζιων» ευρωβουλευτών, που γνωρίζει άριστα τα κατατόπια των Βρυξελλών. «Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση, έπαιξε ρόλο η καλή συνεργασία που είχαν Ζαγορίτης και Σπυράκη την περίοδο που ο πρώτος ήταν γραμματέας και η δεύτερη κάλυπτε το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας», συμπληρώνει ο ίδιος. Για την ιστορία, πάντως, προσθέστε σε όλα αυτά και τη στήριξη που παρείχε ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή στη γνωστή δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου (πέραν της δραστηριοποίησής του στην πάλαι ποτέ εκλογική του περιφέρεια, τη Β’ Αθήνας, η Σπυράκη πήγε πολύ καλά στην Ηπειρο, από όπου και κατάγεται ο Λευτέρης Ζαγορίτης, διαθέτοντας παραδοσιακά ισχυρά ερείσματα). Κάπως έτσι, και μετά από μια σύντομη συνάντηση αναγνωριστικού χαρακτήρα, Μαρία Σπυράκη και Γεράσιμος Ζαγορίτης συμφώνησαν να πορευθούν μαζί, με τη μέχρι προ ολίγων μηνών ρεπόρτερ του βασικού κυβερνητικού εταίρου να αφήνει στην άκρη την θρυλική πλέον περιπέτεια του «Τζέρυ» με την Τζούλια Αλεξανδράτου, που τον έκανε διάσημο ανά το πανελλήνιο. Ο λόγος, βεβαίως, για την «καυτή» νύχτα που πέρασαν οι δυο τους στο Πολεμικό Μουσείο (αφού πρώτα είχαν κάνει ένα πέρασμα από τα μπουζούκια), τον καιρό που ο υιός Ζαγορίτης υπηρετούσε εκεί ως ναύτης.
gerasimos-zagoritis
Αυτό που μένει να φανεί είναι αν η κ. Σπυράκη θα επιδείξει αντίστοιχη κατανόηση με τον προηγούμενο πολιτικό προϊστάμενο του Γεράσιμου Ζαγορίτη, Γιώργο Παπανικολάου, αναφορικά με τις αθλητικές δραστηριότητές του. Βλέπετε, ο κ. Ζαγορίτης εξακολουθεί να επιδίδεται στο αγαπημένο του σπορ, το πόλο (αυτό με τα άλογα, που εξασκούν οι πλούσιοι) και, ως εκ τούτου, θα χρειαστεί να ταξιδεύει τακτικά μέχρι τη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να συμμετέχει σε αγώνες.

Η μεγάλη αδυναμία του Ζαν-Κλοντ

Ενα στοιχείο που φαίνεται πως εκτίμησε η Μαρία Σπυράκη στον Γεράσιμο Ζαγορίτη είναι τα άκρως θετικά σχόλια με τα οποία μίλησε για αυτόν ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Ηταν λίγες μέρες μετά την εκλογή του όταν ο νέος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συναντήθηκε τυχαία στους διαδρόμους των Βρυξελλών με τη «γαλάζια» ευρωβουλευτή και τον υιό του πρώην γραμματέα της Ν.Δ. Μετά τις τυπικές χαιρετούρες και τις εκατέρωθεν ευχές για καλή θητεία, ο κ. Γιούνκερ έπιασε φιλικά τον Τζέρυ από τον σβέρκο και χαμογελώντας είπε στην κ. Σπυράκη: «That’s my boy». Μετά απ’ όλα αυτά, η γνωστή δημοσιογράφος έχει κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανη για τον συνεργάτη της, κάτι που δεν κρύβει στους συνομιλητές της. Αλλωστε, δεν είναι και μικρό πράγμα να έχεις απευθείας... κονέ με τον επικεφαλής της Κομισιόν. Εστω και μέσω του Τζέρυ... 
Του Θανάση Φουσκίδη - Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

H Μαρία Σπυράκη απαντά στα "Παραπολιτικά" για τον Τζέρυ Ζαγορίτη


Τι έγραψε για την συνεργασία της με τον υιό του πρώην γραμματέα
Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, απάντησε στο δημοσίευμα των Παραπολιτικών, για τον Τζέρυ Ζαγορίτη, καθώς η δημοσιοποίηση της συνεργασίας τους, πήρε τεράστια διάσταση και είναι από τα πρώτα θέματα της σημερινής ειδησεογραφίας. 
Η Μαρία Σπυράκη απαντώντας έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο facebook
"Επιλέγω τους συνεργάτες μου , με βάση τα προσόντα , την εμπειρία και την αξιοσύνη τους. Ο κ. Γεράσιμος Ζαγορίτης διαθέτει δύο μεταπτυχιακά, μιλά άπταιστα τρεις ξένες γλώσσες και έχει συνεργαστεί με επιτυχία με έναν από τους καλύτερους Ευρωβουλευτές που είχε ποτέ η Ν.Δ., τον κ. Γιώργο Παπανικολάου, νεοεκλεγέντα δήμαρχο Γλυφάδας. Επίσης ήταν ο μοναδικός Έλληνας που εργάστηκε στην ομάδα επικοινωνίας του προεκλογικού αγώνα του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ο οποίος και με τη δική μου ψήφο αύριο θα εκλεγεί νέος πρόεδρος της Κομισιόν.Θέλω όμως παράλληλα να ξεκαθαρίσω πως όσα χρόνια θα βρίσκομαι στο δημόσιο βίο θα αγωνίζομαι για το δικαίωμα όλων να κάνουν ελεύθερα επιλογές στην προσωπική τους ζωή"

Δεν υπάρχουν σχόλια: