Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ο Κ. Καραμανλής, η Βουλγαρική κυβέρνηση και ο αγωγός South Stream

Η Βουλγαρική κυβέρνηση έκανε πίσω στο θέμα του αγωγού South Stream


Ο Κ. Καραμανλής έμεινε μέχρι τέλους σταθερός στην άποψή του και μάλιστα τα θέματα ενέργειας τα έκανε σημαία στην προεκλογική περίοδο του 2009



Και για του λόγου το αληθές ακόμη μια δήλωσή του, από τις Βρυξέλλες αυτή τη φορά, όπου απευθύνεται στο Γ. Παπανδρέου:


19 Σεπτεμβρίου 2009
«Η υπογραφή της χώρας σε διεθνές επίπεδο δεν μπορεί και δεν πρέπει να αμφισβητείται», υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σχολιάζοντας τα περί επαναδιαπραγματεύσης διεθνών συμφωνιών σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ, που ανέφερε ο πρόεδρος του Κινήματος, Γ. Παπανδρέου.

«Αυτά είναι καινοφανή πράγματα. Το να ισχυρίζεται δηλαδή κανείς ότι, εάν κερδίσει τις εκλογές, θα ανατρέψει διεθνείς συμφωνίες», παρατήρησε ο κ. Καραμανλής. 
Κ. Καραμανλής: Η υπογραφή της χώρας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αμφισβητείται 

Ειδικά για το θέμα του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, σημείωσε ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική συμφωνία για τα ελληνικά συμφέροντα.
«Θυμίζω ότι το επιδιώκαμε για 14 χρόνια και καρκινοβατούσε, ή εν πάση περιπτώσει, καθυστερούσε. Δουλέψαμε εργωδώς γι΄ αυτό, το πετύχαμε και υπεγράφη. Δεν είναι η μόνη, υπάρχουν και άλλες σημαντικές συμφωνίες στον ενεργειακό τομέα, που καθιστούν τη χώρα, πράγματι ενεργειακό κόμβο. Σας θυμίζω τον Interconnector, τον αγωγό φυσικού αερίου Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας. Τώρα μάλιστα και με χρηματοδότηση από την ΕΕ του κομματιού Ελλάδας προς Βουλγαρία. Και βέβαια τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Αυτές -τόνισε- είναι πολύ σημαντικές συμφωνίες. Εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον. Αναβαθμίζουν το γεωπολιτικό ρόλο της χώρας. Και βέβαια συμβάλλουν και στην οικονομική ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Δεν μπορεί να παίζει κανείς μικροπολιτικά παιχνίδια με τέτοια ζητήματα». 

πηγή: naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: