Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Άφιξη μυστήριο ομογενούς οικονομολόγου στην Ελλάδα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διεθνούς φήμης Έλληνας οικονομολόγος, καθηγητής στο Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης βρίσκεται στην Ελλάδα φουντώνοντας τις φήμες εν'όψει του επικείμενου ανασχηματισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Οικονομίδης διατηρεί φιλία με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ενώ μαζί με άλλους διακεκριμένους καθηγητές οικονομικών αρθρογραφούν σε ιστολόγιο για την οικονομία της χώρας. 
Κοιτάζοντας κάποιος το βιογραφικό του καταλαβαίνει ότι πρόκειται για πολύ σημαντική προσωπικότητα.
Δείτε την πορεία του:...


Ο Νικόλας Οικονομίδης είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ακαδημαϊκός στον τομέα των οικονομικών, του ηλεκτρονικού εμπορίου και της δημόσιας πολιτικής. Είναι καθηγητής Οικονομικών στο Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.
Εξειδικεύεται στην έρευνα της οικονομίας των δικτύων και ειδικότερα των τηλεπικοινωνιών, των υπολογιστών και της πληροφόρησης, στην τεχνική συμβατότητα και σταθεροποίηση, στην βιομηχανική οργάνωση, στη δομή και οργάνωση οικονομικών αγορών και συστημάτων πληρωμής, στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, στην εφαρμογή της δημόσιας πολιτικής σε βιομηχανίες δικτύου και στην στρατηγική ανάλυση αγορών.

Φεύγει από την Ελλάδα για να πάρει το πτυχίο του το 1976 πάνω στα Οικονομικά Μαθηματικών στο London School of Economics. Στη συνέχεια λαμβάνει το μεταπτυχιακό του στα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Berkeley στην Καλιφόρνια το 1971 και το διδακτορικό του στο ίδιο Πανεπιστήμιο το 1981.

Από το 1981 έως το 1988 ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Columbia. Το 1988 και για 2 χρόνια διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Stanford.

Ο καθηγητής Οικονομίδης έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 άρθρα σε κορυφαίες ακαδημαικές εφημερίδες και περιοδικά

Είναι συντάκτης σε εφημερίδες οικονομικού περιεχομένου όπως η Ιnformation Economics and Policy, η Netnomics, η Quarterly Journal of Electronic Commerce και άλλες πολλές.

Το website του για τα Οικονομικά των Δικτύων έχει καταταχθεί στους καλύτερους 4 ιστότοπους παγκοσμίως από το περιοδικό The Economist.

Είναι εκτελεστικός διευθυντής του NET Institute, το όποιο είναι ένας διεθνής κόμβος έρευνας πάνω στα οικονομικά των δικτύων και της υψηλής βιομηχανικής τεχνολογίας.

Έχει διατελέσει σύμβουλος στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ, στις κυβερνήσεις της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Ν. Ζηλανδίας και της Πορτογαλίας, στον Γενικό Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, σε τηλεπικοινωνιακούς κολοσσούς, στην Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και στα μεγάλα χρηματιστήρια διεθνώς.

Επίσης είναι μέλος του Συμβουλίου της Economist Intelligence Unit.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: