Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ο Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών άκουσε «Τετρακτύς»

Οι αδελφοί Παναγιωτίδη και οι συνεργάτες τουςκατενθουσίασαν με την συναυλία τους στην Αμερική

Mόνιμοι αντιπρόσωποι και διπλωμάτες χωρών-μελών του ΟΗΕ, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, καθώς και στελέχη ελληνοαμερικανικών φορέων παρακολούθησαν την συναυλία του Κουαρτέτου Εγχόρδων Τετρακτύς, στο φημισμένο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης.
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, ογδόντα και πλέον μόνιμοι αντιπρόσωποι και διπλωμάτες χωρών-μελών του ΟΗΕ, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, καθώς και...
στελέχη ελληνοαμερικανικών φορέων παρακολούθησαν συναυλία του Κουαρτέτου Εγχόρδων Τετρακτύς, στο οποίο μετέχουν δυο παιδιά από τη Δράμα, - παιδιά του συμπολίτη μας ιατρού  ΩΡΛ Δημ. Παναγιωτίδη - στο φημισμένο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης, για το τέλος της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανάμεσα στους θεατές ήταν επίσης ο εκτελεστικός και καλλιτεχνικός διευθυντής του Κάρνεγκι Χολ, Sir Clive Gillinson.

Τη συναυλία διοργάνωσε σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης στις Ηνωμένες Πολιτείες για να τιμήσει την ελληνική Προεδρία και ήταν υπό την αιγίδα του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβη Μιχάλη Σπινέλλη.

«Ήταν μια υπέροχη συναυλία» δήλωσε ο κ. Σπινέλλης, ευχαριστώντας παράλληλα το Ίδρυμα Ωνάση, τους εξαίρετους μουσικούς και όσους τίμησαν με την παρουσία τους την Ελλάδα, ιδιαίτερα τον γγ του ΟΗΕ και τους συναδέλφους του στο διεθνή Οργανισμό.

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Τετρακτύς, κάνοντας το ντεμπούτο του στις ΗΠΑ, καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. 
Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος συμμετείχε και ο δεξιοτέχνης κλαρινετίστας Διονύσης Γραμμένος.

Το μουσικό αυτό σχήμα, που δημιουργήθηκε το 2008 και επέλεξε να πάρει το όνομά του από τη λέξη-σύμβολο της Αρμονίας στον Κόσμο, σύμφωνα με τους Πυθαγορείους, αποτελείται από τους τέσσερις ταλαντούχους νέους μουσικούς: Τα αδέλφια Γιώργο Παναγιωτίδη (βιολί), Κώστα Παναγιωτίδη (βιολί), γέννημα – θρέμμα της Δράμας, τον  Ali Başeğmezler (βιόλα) και τον Δημήτρη Τραυλό (τσέλο).

Το πρόγραμμα που παρουσίασαν στο Κάρνεγκι Χολ περιλάμβανε έργα των Μπαχ, Σκαλκώτα, Σοστακόβιτς και Μπραμς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: