Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

«Μούγκα στη στρούγκα του ΣΥΡΙΖΑ» για τον Σακελλαρίδη

"Αυτή τη στάση θα έχουν δηλαδή οι «Αριστεροί» σε κάθε τέτοιο θέμα; 

Θα αδειάζουν τα στελέχη τους για να μη χαθεί η «παρθενία» του ΣΥΡΙΖΑ;"

Την υπόθεση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη με το γνωστό πλέον βίντεο την ξέρουμε όλοι και την έχουμε αναλύσει. Κι έχουμε ταχθεί κατά της πολιτικής της κλειδαρότρυπας και του νέου «Αυριανισμού» στο όνομα μιας υποτιθέμενης δημοσιογραφίας. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες θα πρέπει να δούμε και τι έκανε το κόμμα του Σακελλαρίδη γι’ αυτόν. Πόσο τον στήριξε δηλαδή στη σύγκρουσή του με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο; ...

Μια λαϊκή έκφραση υπάρχει για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. «Μούγκα στη στρούγκα της Κουμουνδούρου». Κανείς επισήμως δε βγήκε να πει κάτι, όχι για ένα δευτεροκλασάτο στέλεχος γι’ αυτόν που παρ’ ολίγο να βγει δήμαρχος Αθήνας. Και μην ξεχνάμε ότι η υπόθεση αυτή «σέρνεται» από τις εκλογές. Από τότε γνώριζε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ύπαρξη κάποιοι βίντεο και τον «πολιτικό εκβιασμό» που δέχεται το στέλεχός της. Τι έκανε ο κ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα; Έκρυψαν το θέμα κάτω από το χαλάκι για να μη χαλάσει η «μόστρα» του κόμματος.
Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι υπήρξε και ειδική σύσκεψη στην Κουμουνδούρου για το θέμα και αποφασίστηκε ότι πρόκειται για «καυτό» ζήτημα από το οποίο πρέπει να μείνουν στην άκρη. Με λίγα λόγια: «Γαβριήλ κάνε ότι μπορείς μόνος σου, δεν σε είδαμε, δεν σε ξέρουμε».
Μόλις την περασμένη Παρασκευή η Ρ. Δούρου βγήκε να στηρίξει τον Σακελλαρίδη και μόλις χθες ο Δ. Παπαδημούλης έκανε το ίδιο. Ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ κουβέντα, σα να μην υπάρχει «πολιτικός εκβιασμός» που καταγγέλλει και ο παθών.
Αυτή τη στάση θα έχουν δηλαδή οι «Αριστεροί» σε κάθε τέτοιο θέμα; Θα αδειάζουν τα στελέχη τους για να μη χαθεί η «παρθενία» του ΣΥΡΙΖΑ; Θα βγάζουν ανακοινώσεις για τη συνάντηση με τους «Μπολιβιαριανούς» ή με τους «Podemos» αλλά για τον Γαβριήλ κουβέντα; Θα στηρίζουν τις καθαρίστριες αλλά θα αφήνουν τον Σακελλαρίδη να «καθαρίζει» μόνος του;
Και γιατί φταίει άραγε ο δημοσιογράφος της κλειδαρότρυπας περισσότερο από ένα κόμμα που κάνει ότι δεν βλέπει και δεν ακούει; Είναι πιο ντροπιαστική η στάση ολόκληρου του ΣΥΡΙΖΑ από μια παραδημοσιογραφία που έτσι κι αλλιώς πάντα θα υπάρχει. Αν δεν ήταν ο Μάκης θα ήταν κάποιος άλλος, αυτό είναι σίγουρο. Τα μπουμπούκια έχουν ανθίσει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, όπως και στις άλλες «προηγμένες» χώρες.
Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο, επί της ουσίας για την υπόθεση. Ασχολήθηκε κανείς με τα «μπουμπούκια» τους φοιτητές που φαίνονται στο βίντεο να γελάνε με την υπόθεση; Ακόμη και ψέματα να είναι αυτό που υποτίθεται ότι βλέπουν, τους αναζήτησε κανείς να πουν την άποψή τους; Να πουν τι είδαν, αν έστησαν την υπόθεση για κάποιο προσωπικό όφελος, αν έδωσαν και γιατί ή με πιο αντάλλαγμα το βίντεο. Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να το έχει κάνει για να στηρίξει τον «πολιτική εκβιασμό» που θεωρητικά υπέστη. Αλλά που να βρουν χρόνο στην Κουμουνδούρου; Ασχολούνται με την… Μπολιβαριανή Επανάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: