Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Η Μεγάλη Εκκλησία των Άθεων: νέα μόδα από τις ΗΠΑ

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι εκκλησίες για άθεους είναι η νέα τρέλα στις ΗΠΑ,

κατά τη γραμμή των δυο Βρετανών κωμικών, που έριξαν την ιδέα πρώτοι.

Το Βρετανικό δίδυμο Sanderson Jones και Pippa Evans 
ήθελε να σχηματίσει μια ισχυρή κοινότητα, 

χωρίς τη θρησκεία ως συνδετικό κρίκο, και τα κατάφερε...






Η κίνηση έγινε αμέσως δημοφιλής και όλα δείχνουν ότι ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός άθεων Αμερικανών την αγκαλιάζει με ταχύτητα.
Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, Σαν Ντιέγκο, Νάσβιλ, Νέα Υόρκη και άλλες πόλεις των ΗΠΑ, έχουν πραγματοποιήσει ήδη δεκάδες Κυριακάτικες συγκεντρώσεις άθεων που αναζητούν τη συντροφικότητα μιας κοινότητας, χωρίς κάποιο τελετουργικό.


Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και οικογενειών με μικρά παιδιά, περνούν μαζί πάνω από μια ώρα, τραγουδώντας και θέτοντας διάφορους προβληματισμούς για τη βελτίωση της ζωής τους. 
Το μόνο πράγμα που λείπει, είναι ο Θεός. 


Στις συγκεντρώσεις τους όμως, κάνουν κι άλλα: χορεύουν τραγουδάνε, παίζουν μεταξύ τους και γενικότερα περνάνε τα Κυριακάτικα πρωινά τους ιδιάιτερα χαρούμενα και εποικοδομητικά, όπως ισχυρίζουνται οι νέοι πιστοί -άπιστοι...


Η κίνηση έχει περάσει ήδη  στην Αυστραλία και διαφημίζεται διαρκώς από τα ΜΜΕ, με τη βοήθεια των δυο Βρετανών κωμικών που πρωτοστατούν και στηρίζονται στις δωρεές που θα βοηθήσουν χιλιάδες νέους στον κόσμο να αποκτήσουν τις δικές τους αλλιώτικες εκκλησίες.

Έχουν συγκεντρώσει ήδη 50.000 δολάρια και ελπίζουν σε πολλά παραπάνω.
(Σ.σ. άλλο ένα κοινό με την εκκλησία, παρότι λείπει πάλι ο Θεός…).


Εκτός από άθεους όμως, η κίνηση αυτή έχει κερδίσει το ενδιαφέρον ανθρώπων που δήλωσαν ότι πιστεύουν στο Θεό, αλλά δεν έχουν κανένα δεσμό με την οργανωμένη θρησκεία και ανθρώπων που θεωρούν τους εαυτούς τους «πνευματικούς», αλλά όχι «θρησκευόμενους». 


Όσοι δεν βλέπουν πάντως με καλό μάτι την εκκλησία των άθεων, δηλώνουν πως και η αθεΐα είναι θρησκεία, ενώ άλλοι ισχυρίζονται πως αποτελεί δείγμα έλλειψης σεβασμού προς τους άθεους.


Τι να πούμε; Εμείς όπως τους βλέπουμε στις φωτογραφίες και στο βίντεο, είναι...χαρά Θεού!






Daily mail

Δεν υπάρχουν σχόλια: