Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ψυχάρης και Μπόμπολας "τσακώνονται" για το μέλλον του Στουρνάρα και τον αντικαταστάτη του!

Βήμα: Τελειωμένος ο Στουρνάρας

Έθνος: Τον πολεμούν γιατί δεν κάνει ρουσφέτια

«Τελειωμένο» υπουργό Οικονομικών θεωρεί τον Γιάννη Στουρνάρα ο ΔΟΛ αφού το Βήμα με συνεχή editorial -που γράφει μάλλον ο εκδότης- προβλέπει ότι θα εκδιωχθεί από τη θέση του και θα αντικατασταθεί από τον Σταύρο Παπασταύρου, στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά.
Για δεύτερη ημέρα σήμερα με άρθρο που υπογράφει ο «Ειδικός Συνεργάτης», όπως ο Σταύρος Ψυχάρης συνηθίζει να υπογράφει τα κείμενά του, το...

Βήμα αποφαίνεται ότι «Έκλεισε ο κύκλος του κ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών». Γράφει συγκεκριμένα:
«...Ωστόσο, στη διάρκεια αυτής της υπερδεκαοκτάμηνης προσπάθειας ο υπουργός Οικονομικών κατέστη σχεδόν μισητό πρόσωπο. Στα μάτια της κοινής γνώμης κατέστη συνώνυμος των φόρων και των βαρών. Είναι αναπόφευκτο για έναν υπουργό Οικονομικών στις παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Υπό αυτή την έννοια ο κύκλος του υπουργείου Οικονομικών έκλεισε για τον κ. Στουρνάρα.
Ανεξαρτήτως της τύχης που του επιφυλάσσει η μοίρα και η πολιτική, η θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών τελειώνει. Στους επόμενους δύο - τρεις μήνες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα θα αποχωρήσει με τιμές και δόξες. Γιατί απλούστατα θα έχουμε εισέλθει σε νέα περίοδο και οι ανάγκες της πολιτικής θα επιβάλουν άλλα πρόσωπα, πιο κοντά στα κόμματα και στους αρχηγούς, με καλύτερη αποδοχή από την κοινωνία και τους πολίτες...»
Ας σημειωθεί ότι το Βήμα προβλέπει ότι ο Γιάννης Στουρνάρας θα τοποθετηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος αφού λήγει τον Μάιο η θητεία του Γιώργου Προβόπουλου.

Πλέκει το εγκώμιο του Παπασταύρου

Με δεύτερο άρθρο σήμερα το Βήμα πλέκει το εγκώμιο του Σταύρου Παπασταύρου, ο οποίος, όπως αναφέρει, αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών τον Μάιο.
Με τίτλο «Ποιος είναι ο «άγνωστος» κ. Παπασταύρου» το Βήμα αναφέρει ότι πρόκειται για τον «σύμβουλο του Μαξίμου που έγινε ο «απαραίτητος άνθρωπος» του κ. Σαμαρά».
«Ο κ. Καραμανλής, αν και τον συμπεριέλαβε στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ (είναι πρώτος επιλαχών και μέχρι πρότινος το όνομά του συζητούνταν εκ νέου για τη γαλάζια λίστα), δεν τον είχε όμως εντάξει ποτέ στην αποκαλούμενη ομάδα της «Ραφήνας».
Πριν από μήνες πάρα πολλοί ξαφνιάστηκαν όταν σε συνέντευξη του κ. Σαμαρά σε κυριακάτικη εφημερίδα επελέγη να δημοσιευθεί στην ίδια σελίδα φωτογραφία του Πρωθυπουργού με τον κ. Παπασταύρου που είναι από τους πιο εχέμυθους, ικανούς και αποτελεσματικούς συνεργάτες του.
Σπουδές στο Harvard
Ο κ. Παπασταύρου, συνεχίζει το Βήμα, αριστούχος πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας με μεταπτυχιακές σπουδές στο Harvard και πολυετή εργασιακή εμπειρία, έχει κομματική δράση και δεν ήταν απλά ένα πρόσωπο από τον χώρο της Κεντροδεξιάς που απλά αξιοποίησε το γεγονός ότι αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και άρα έχει και καλές γνωριμίες και σχέσεις...
Αποτελεί ένα από τα πιο εργατικά στελέχη της πρωθυπουργικής ομάδας και γι' αυτό και με τις «ευλογίες» του κ. Σαμαρά τοποθετήθηκε στην ομάδα παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, ενώ σήκωσε μέχρι στιγμής σημαντικό μέρος της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.
Ο ίδιος έχει «γράψει» αμέτρητα χιλιόμετρα, καθώς συμμετείχε σε άτυπες συσκέψεις, είτε στο Μέγαρο Μαξίμου είτε στα κατά περίπτωση εμπλεκόμενα υπουργεία, με τους επικεφαλής της τρόικας...»

Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα το Εθνος

Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα το Εθνος, σε άρθρο που υπογράφει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λάμψιας και έχει τίτλο « Ο Στουρνάρας και οι... άλλοι» αναφέρει ότι ο Στουρνάρας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα πιθανόν γιατί δεν κάνει ...ρουσφέτια στο σύστημα.
Γράφει το Εθνος:
«Ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων αντιπαθής, καθώς για όλους μας είναι ο άνθρωπος που βάζει... χέρι στην τσέπη μας για λογαριασμό του κράτους. Αυτή η αλήθεια είναι διαχρονική και δεν σχετίζεται με τα πρόσωπα, που ασφαλώς παίζουν ρόλο για το πώς τους αντιμετωπίζει η κοινή γνώμη. Στις περιόδους της ευημερίας με δανεικά υπήρξαν και υπουργοί Οικονομικών που απολάμβαναν ευρύτατης αποδοχής, αλλά στις εποχές της εκλογίκευσης και πολύ περισσότερο της κρίσης οι διαθέσεις αλλάζουν ριζικά.
Ο νυν υπουργός Οικονομικών δεν είναι νέος στα δημόσια πράγματα, αντιθέτως έχει μακρά ιστορία, με πιο λαμπρή εκείνη της περιόδου ένταξης της χώρας στο ευρώ... 
Το 2012 πήγε από σπόντα στο Οικονομικών για να βάλει τάξη στο χάος και είναι αλήθεια ότι έκανε τη δουλειά του με συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Δεν έταξε λαγούς με πετραχήλια, δεν πολιτεύτηκε με τη συνήθη πρακτική των προκατόχων του και ο δημόσιος λόγος του υπήρξε ειλικρινής μέχρις παρεξηγήσεως. Οσοι τον γνωρίζουν καλά ξέρουν πως είναι σοβαρός άνθρωπος αλλά δεν κάνει ρουσφέτια, δεν κάνει εξυπηρετήσεις και γενικώς δεν κάνει τίποτε από αυτά που έχει μάθει το ...σύστημα..

Το σύστημα και ..κάποιος του χεριού του

Τους τελευταίους μήνες, συνεχίζει το Εθνος, με αφορμή και ορισμένες αστοχίες του ιδίου, άρχισαν να βγαίνουν στο κλαρί διάφοροι και να πυροβολούν κατά βούληση τον υπουργό Οικονομικών. 
Ο ιδιότυπος συνασπισμός των ετερόκλητων εχθρών του Στουρνάρα αποκαλύπτει, πέραν των άλλων, ότι οι επιθέσεις που δέχεται συνδέονται με τα αδιέξοδα των εμπνευστών τους, που προσπαθούν να του χρεώσουν τις ...αμαρτίες τους και να βρουν κάποιον του χεριού τους για να τον αντικαταστήσει.
Το τέλος σε αυτή τη φθοροποιό συζητηση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μπορεί και οφείλει να βάλει το Μαξίμου» καταλήγει το άρθρο.

Πηγή iefimerida.gr

parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: