Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Εξέλιξη - βόμβα στη "Δίκη της Υπεξαίρεσης", για τον Παπαγεωργόπουλο

Δύο καθηγητές Πανεπιστημίου με Λογιστική Πραγματογνωμοσύνη τους βγάζουν... "λάδι" τον Παπαγεωργόπουλο και παντελώς αναξιόπιστη την Αναστασία Τσεμπερά.
- Την πραγματογνωμοσύνη παρήγγειλε το Συμβούλιο Εφετών.
- Τι΄λένε οι καθηγητές αφού εξέτασαν όλους τους λογαριασμούς του Παπαγεωργόπουλου!
- "Καθαροί" και οι λογαριασμοί της "Αναγέννησης".
Κανένα χρηματικό ποσό, μικρότερο ή μεγαλύτερο, δεν διακινήθηκε "ως κατάθεση, ανάληψη ή μεταφορά", χωρίς τα νόμιμα παραστατικά την κρίσιμη δεκαετία (1999-2008) από οποιονδήποτε τραπεζικό λογαριασμό του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και της συζύγου του!
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η...


Λογιστική Πραγματογνωμοσύνη, που συνέταξαν δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που εκλήθησαν από το Συμβούλιο Εφετών να ερευνήσουν και να εκθέσουν τις απόψεις τους για το "Πόρισμα Τσεμπερά".
Οι καθηγητές κύριοι Δημήτρης Παπαδόπουλος (ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής) και Αντώνης Σταυρόπουλος (καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής) ερεύνησαν τις κινήσεις των λογαριασμών για να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν αποκλίσεις ανάμεσα στα εισοδήματα του ζεύγους και τα ποσά που διακινήθηκαν από αυτούς. Υπενθυμίζεται ότι η επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, στο δικό της πόρισμα, το οποίο αμφισβητείται έντονα από την πλευρά Παπαγεωργόπουλου, βρίσκει απόκλιση ύψους 1.087.581,95 ευρώ. Το πόρισμα αυτό αποτελεί το υλικό της Δικογραφίας, που χαρακτηρίστηκε επιβαρυντικό για τον τέως Δήμαρχο. Και όχι μόνο για την Δίκη της Υπεξαίρεσης αλλά κυρίως γι' αυτήν του "Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος" στην οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί!
Το Συμβούλιο Εφετών, που μελετά την Δικογραφία αυτής της υπόθεσης, την επέστρεψε στην Ανακρίτρια και με την υπ' αριθμόν Δ11/5575 παραγγελία του ζητά να διενεργηθεί Λογιστική Πραγματογνωμοσύνη για τις κινήσεις των λογαριασμών. 
Η Ανακρίτρια με τη σειρά της με την 30/2013 παραγγελία της αναθέτει στους δύο καθηγητές, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στον Ειδικό Κατάλογο Εμπειρογνωμόνων, τη Λογιστική Πραγματογνωμοσύνη, την οποία ήδη συμπεριέλαβε στη Δικογραφία. 
Taxalia.blogspot.gr αποκαλύπτουν σήμερα στοιχεία της Έκθεσης αυτής, που πραγματικά βγάζουν... λάδι τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και εκθέτουν αφάνταστα την Αναστασία Τσεμπερά, καθώς αποδεικνύουν ότι η επιθεωρήτρια κάθε άλλο παρά επαρκή έλεγχο έκανε...
Συγκεκριμένα, όχι μόνο διαψεύδει την απόκλιση που... "βρήκε" η κ. Τσεμπερά, αλλά καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει απόκλιση αλλά... θετική! Δηλαδή ότι από τα παραστατικά δικαιολογείται κίνηση χρημάτων μεγαλύτερη από τα εισοδήματα κατά 879.830,24 Ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, οι δύο καθηγητές κατέγραψαν συνολικά εισοδήματα (από μισθούς, συντάξεις, επενδύσεις και αποδόσεις) 1.956.320,32 ευρώ για την επίδικη δεκαετία, ενώ οι συνολικές καταθέσεις ανήλθαν σε 1.577.155,58 ευρώ!
Η αρχική θετική απόκλιση ήταν 379.164,74 ευρώ. Οι δύο καθηγητές απηύθυναν τρία ερωτήματα ζητώντας ισάριθμες διευκρινίσεις για ισάριθμες κινήσεις (αφορούσαν επιταγές και καταθέσεις). Μόλις παρασχέθηκαν από τους δικηγόρους του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου οι διευκρινίσεις αυτές (αφορούσαν αντίγραφα επιταγών και βεβαιώσεις από Τράπεζες), το... "θετικό άνοιγμα" διαμορφώθηκε στο ποσό που αγγίζει τις 900.000 ευρώ!
Κάποιες από τις φράσεις που υπάρχουν στο κείμενο είναι πολύ χαρακτηριστικές για την έρευνα της κυρίας Τσεμπερά, αφού δίνονται απαντήσεις στα όσα αυτή ισχυρίζεται για τη νομιμότητα κάθε ποσού:
- "Διερευνήθηκαν οι λογαριασμοί της "Αναγέννησης" και αποδεχόμαστε τη νομιμότητα όλων των κινήσεων τους. Συνεπώς δε θα επανέλθουμε στις μελλοντικές καταγραφές. Στο πόρισμα Τσεμπερά δεν αναφέρθηκε ότι όταν κλείνει ο πρώτος, το ποσό μεταφέρεται στον δεύτερο".
- "Υπάρχουν παραστατικά που βεβαιώνουν τη νόμιμη μεταφορά του τάδε ποσού".
-"Διαπιστώνεται η νόμιμη ανάληψη του τάδε ποσού".

ΧΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: