Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Oμολογία απάτης από το YΠΟΙΚ για Εθνική-Εurobank με ... "ορθή επανάληψη"!


ΒΑΠΤΙΣΑΝ "EΡΩΤΗΣΕΙΣ" ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ
Παραδέχεται το υπουργείο Οικονομικών ότι και είχε γνώση των αντιρρήσεων της τρόικα σχετικά με τη συγχώνευση Εθνικής και Eurobank (επιχειρεί να υποβιβάσει το θέμα, αναφέροντας ότι υπήρχαν «ερωτήματα προς διευκρίνιση» με ηλεκτρονική αλληλογραφία και όχι «ενστάσεις ή αντιρρήσεις» με τη μορφή επίσημων εγγράφων ή οποιασδήποτε μορφής επιστολής) αλλά και εψεύσθη εκδίδοντας ανακοίνωση που έλεγε ότι «Ουδέποτε ήρθε σε γνώση των αρμόδιων ελληνικών αρχών...
 (υπουργείο Οικονομικών, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Τράπεζα της Ελλάδας) έγγραφο ή οποιασδήποτε μορφής επιστολή που να αναφέρεται σε ενστάσεις ή αντιρρήσεις των εταίρων μας για την εν εξελίξει διαδικασία συγχώνευσης των τραπεζών Εθνική και Eurobank".
Πρόκειται κανονικά περί απάτης και δεν είναι η μοναδική:
Υπάρχει σειρά αδικημάτων, όπως το ότι δεν ενημερώθηκαν άμεσα οι επενδυτές για τις αντιρρήσεις της Τρόικας όπως προβλέπει το άρθρο 10 του Ν. 3340/05, έγιναν συναλλαγές σε αυτό το διάστημα που να επιβεβαιώνουν ότι κάποιοι γνώριζαν για το ναυάγιο, όπως έγινε και στην Κύπρο.
Τα στελέχη της Εθνικής μοίραζαν εκατομμμύρια ευρώ σε διαφημίσεις σε ΜΜΕ (μόνο το defencenet.gr που έχει πολύ υψηλότερη επισκεψιμότητα από τα συστημικά διαδικτυακά μέσα αρνήθηκε να δημοσιεύσει τέτοιες διαφημίσεις) που καθησύχαζαν το επενδυτικό κοινό ότι προχωρά η συγχώνευση.
Πριν λίγη ώρα το υπουργείο έστειλε εξέδωσε ψευδή ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «Ουδέποτε ήρθε σε γνώση των αρμόδιων ελληνικών αρχών (υπουργείο Οικονομικών, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Τράπεζα της Ελλάδας) έγγραφο ή οποιασδήποτε μορφής επιστολή που να αναφέρεται σε ενστάσεις ή αντιρρήσεις των εταίρων μας για την εν εξελίξει διαδικασία συγχώνευσης των τραπεζών Εθνική και Eurobank».
Εν συνεχεία όταν εμφανίστηκαν τα έγγραφα έστειλε νέα ανακοίνωση υπό τη μορφή «ορθής επανάληψης». Όπως αναφέρει, «εκ παραδρομής, ανακοινώθηκε πριν λίγο από το γραφείο τύπου του υπουργείου Οικονομικών, δελτίο τύπου σχετικά με αλληλογραφία για τη συγχώνευση Εθνικής - Eurobank. Το σωστό είναι ότι δεν υπάρχει επίσημη αλληλογραφία μεταξύ των εταίρων μας και των αρμόδιων ελληνικών αρχών, υπάρχει όμως ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων που θέτουν ερωτήματα προς διευκρίνιση, όχι όμως ενστάσεις, για τη συγχώνευση των δυο τραπεζών».
Τι αναφέρουν τα έγγραφα; Να παραμείνει ανοιχτή και “αναστρέψιμη” η διαδικασία συγχώνευσης της Εθνικής με την Eurobank, εν όψει της ανακεφαλαιοποίησης και μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση στο κείμενο συμφωνίας (MOU). 
Η πρόταση αυτή αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο οι δύο τράπεζες να πραγματοποιήσουν ξεχωριστές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου έτσι ώστε οι νέοι μέτοχοι εφ΄ όσον το επιθυμούν να αναστρέψουν την διαδικασία συγχώνευσης.
Πως θα μπορούσε να επιτευχθεί κάτι τέτοιο; Με “περιορισμό των διαδικασιών συγχώνευσης σε αναστρέψιμα βήματα”.
Δηλαδή, αν αυτή δεν είναι η επίσημη αλληλογραφία - έστω μέσω mail - ποια είναι; Με βουλοκέρι και γραμμένη σε πάπυρο; Μας δουλείουν;
Παράλληλα, επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμιά απολύτως ρήξη ή πρόβλημα στις σχέσεις του υπουργείου Οικονομικών και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλέξανδρο Τουρκολιά και καταλήγει ότι «σχετικά δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι παντελώς αναληθή».
Αν τα παραπάνω δεν είναι απάτη σε βάρος των επενδυτών, τότε τι είναι;
Τμήμα ειδήσεων deencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: