Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Βαρουφάκης: "Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα όλα τα σενάρια" (video)


Η Ελλάδα σε αδιέξοδο

Την ανησυχία του για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα εξέφρασε ο καθηγητής οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος τόνισε ότι η παραμονή στο ευρώ κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες θα έχει ως αποτέλεσμα να συνεχιστεί η κρίση, ενώ παράλληλα τάχθηκε κατά μιας «ηρωικής» εξόδου και επιστροφής στη δραχμή, υποστηρίζοντας ότι οι επιπτώσεις θα είναι...
ακόμα πιο δυσμενείς.
«Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» χαρακτήρισε ο κ. Βαρουφάκης τόσο το ενδεχόμενο παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη όσο και τα σενάρια επιστροφής στην δραχμή, μιλώντας στην εκπομπή «Λαβύρινθος» της ΕΤ3, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Όσο παραμένουμε στο ευρώ υπό αυτές τις συνθήκες η κρίση είναι δεδομένη. Η ηρωική έξοδος από το ευρώ δεν πρόκειται να αποτελέσει απόδραση από τη κρίση, θα προκαλέσει βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα τεράστιες ζημιές χωρίς καμία εγγύηση εξασφάλισης μακροπρόθεσμων κερδών για την Ελλάδα, δεδομένου ότι συνολικό σκηνικό θα είναι ίσως πολύ χειρότερο μετά και από μια δική μας έξοδο».
Στη συνέχεια, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στην ολοένα αυξανόμενη ύφεση στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι «η δεκαετία του 1970 θα μοιάζει περίπατος στο πάρκο» σε σχέση με την τωρινή κατάσταση της Ευρωζώνης, ενώ παράλληλα κατηγόρησε και την απόφαση της κυβέρνησης Σημίτη να μπει η Ελλάδα στο ευρώ, τονίζοντας ότι «εάν είχε την επιφοίτηση να μην μπει, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα».


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: