Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Μάχη ΝΔ και Συριζα - Άνοδος ΧΑ


Δύο νέες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την ανοδική τάση της Χρυσής Αυγής, αλλά και το γεγονός ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα κονταροκτυπηθούν για την πρωτιά, όπως παραδέχονται δημοσίως τα στελέχη τους (Δ.παπαδημούλξης κλπ).

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisi για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», (τα αποτελέσματα είναι καθαρή πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή επί των αναποφάσιστων) στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπά ποσοστό 21,5%, η ΝΔ 21,1%, το ΠΑΣΟΚ 6,2%, η Χρυσή Αυγή 9,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,5%, το ΚΚΕ 5,4% και η ΔΗΜΑΡ 5,6%.
Άσχημο το κλίμα για...
τις τράπεζες, αφού στο ερώτημα εάν θεωρείται πιθανό το κούρεμα των καταθέσεων στην Ελλάδα, «σίγουρα/μάλλον ναι» απαντά το 71,3% των ερωτηθέντων. Δηλαδή όποιος μπορεί και έχει "παίρνει τα λεφτά και τρέχει"!
Στο ερώτημα περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 40,2%, ακολουθεί ο «κανένας» με 31,6% και τρίτος είναι ο Αλέξης Τσίπρας με 25%.
Τέλος, το 30,7% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι συμφωνεί με το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, έναντι ποσοστού 57%, που διαφωνεί.
Σε μέτρηση της εταιρείας Pulse RC, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,5% (20% έναντι 19,5% της ΝΔ) στην πρόθεση ψήφου, ενώ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisi το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποσπά ποσοστό 21,5%, έναντι 21,1%, που λαμβάνει η ΝΔ.
Πιο συγκεκριμένα, στη μέτρηση της Pulse RC για την εφημερίδα «6 ΜΕΡΕΣ», ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπά ποσοστό 20%, η ΝΔ 19,5%, το ΠΑΣΟΚ 7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%, η Χρυσή Αυγή 12%, η ΔΗΜΑΡ 3,5%, το ΚΚΕ 5%, ενώ «άλλο» κόμμα επιλέγει το 5,5% των ερωτηθέντων.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με 23% έναντι 22,5%.
Στην ίδια έρευνα, «καταλληλότερος για πρωθυπουργός» εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς (30%), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αποσπά ποσοστό 22%. Πάντως, το 44% των ερωτηθέντων απάντησε «κανένας από τους δύο».
Επίσης, το 66% κρίνει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το 61% θεωρεί βέβαιο ένα κούρεμα καταθέσεων στη χώρα, όπως αποφασίστηκε και για την Κύπρο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: