Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Προκλητικός και προσβλητικός!

Προκλητικός και προσβλητικός!

Ο Γ. Παπανδρέου απέστειλε για δεύτερη φορά το ίδιο υπόμνημα και αρνήθηκε να παραστεί αυτοπροσώπως στην προανακριτική επιτροπή.

Απολύτως προκλητικός και προσβλητικός προς τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και τον ελληνικό λαό ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, από το εξωτερικό όπου βρίσκεται "έφτυσε" την προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ και αρνήθηκε να παραστεί αυτοπροσώπως στις συνεδριάσεις της επιτροπής προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών για απορίες που δημιουργούνται από το υπόμνημα που... είχε καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα.
Παρά το γεγονός ότι η επιτροπή με ψήφους 8 υπέρ και μόλις 1 κατά, αυτή του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, του το ζήτησε, ο κ. Παπανδρέου απέστειλε σήμερα στην επιτροπή το ίδιο ακριβώς υπόμνημα με την προηγούμενη φορά, με μια μόνο προσθήκη λίγων αράδων.
Σε αυτές τονίζει πως δεν έχει να προσθέσει τίποτε περισσότερο από όσα είχε «πει» την περασμένη φορά.
Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που καλείται μάρτυρας να καταθέσει στην επιτροπή και αυτός αρνείται. Την περασμένη εβδομάδα επίσης είχε κληθεί για συμπληρωματικές ερωτήσεις ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και αυτός αρνήθηκε στέλνοντας υπόμνημα μέσω του δικηγόρου του.
Παράλληλα, σήμερα στη Βουλή θα προσέλθει εμπειρογνώμονας του ΣΔΟΕ ο οποίος θα βοηθήσει τα μέλη της προανακριτικής να συντάξουν αίτημα προς την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ιρλανδίας προκειμένου να ζητήσουν πληροφορίες για τα φυσικά πρόσωπα που κρύβονται πίσω από το fund των 500 εκατομμυρίων δολαρίων που βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ με διαχειρίστρια τη Μαρία Παντελή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: