Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Βίντεο-σοκ από την έκρηξη στην Βοστόνη!



Φόβοι για πάνω από 12 νεκρούς

Σύμφωνα με την εφημερίδα Boston Globe ένα αγόρι 8 ετών είναι το ένα από τα δύο θύματα που πέθαναν ακαριαία τη στιγμή των εκρήξεων
01:49
Αστυνομικές Αρχές Βοστόνης: "Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το συμβάν στη βιβλιοθήκη JFK ίσως να μην ήταν έκρηξη, αλλά πυρκαγιά"

01:40Η επίθεση στη Βοστόνη, αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική επίθεση αλλά δεν συνδέεται με την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους δίδυμους πύργους

01:28Στην πρώτη επίσημη ενημέρωση των τοπικών αρχών, ο...
επικεφαλής της αστυνομίας της Βοστόνης, δήλωσε ότι οι εκρήξεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια τους διεθνούς μαραθωνίου της πόλης και προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον δυο ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, ήταν αποτέλεσμα «ισχυρών εκρηκτικών μηχανισμών».
Ο Εντ Ντέιβις ανέφερε, ότι οι ερευνητές της αστυνομίας που εξετάζουν τις συνθήκες, δεν συνδέουν την πυρκαγιά στη βιβλιοθήκη Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι (JFK) της πόλης, με τις εκρήξεις που σημειώθηκαν κατά της διάρκεια του μαραθώνιου.
Διαψεύδονται επίσης, οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ότι οι αρχές κρατούν, τουλάχιστον, έναν ύποπτο που φέρει ευθύνη για τις επιθέσεις. Ο Εντ Ντέιβις δήλωσε ότι «η αστυνομία εξέτασε και ανέκρινε πολλούς αλλά δεν έχει συλλάβει κανέναν που να συνδέεται άμεσα με τις επιθέσεις».

01:24
Αυτόπτης μάρτυρας στο BBC: "Στεκόμουν με τα τρία παιδιά μου μεταξύ των δυο σημείων που σημειώθηκαν οι εκρήξεις και τους εξηγούσα την σημασία της παράδοσης του Μαραθωνίου στης Βοστόνης. Ξαφνικά ακούστηκαν οι δυο εκρήξεις. Ο κόσμος έπσασε τα προστατευτικά και άρχισε να τρέχει στον δρόμο ενώ ακόμη δεν είχαν τερματίσει οι μαραθωνοδρόμοι. Νομίζαμε ότι κάτι συνέβη στα κτίρια από πίσω μας"

01:22
"Ένα υπέροχο γεγονός, μετατράπηκε στον απόλυτο εφιάλτη. Δεν το πιτεύω ότι έβαλαν στο στόχαστρο ένα τέτοιο συμβάν στη Βοστόνη", αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας στο BBC

01:15
"Θα μάθουμε ποιος το έκανε και θα του ζητηθεί να λογοδοτήσει", ανέφερε ο Μ. ΟμπάμαΤόνισε επίσης ότι θα αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας σε ολόκληρη την χώρα

01:13
"Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιος το έκανε και γιατί και καλό θα ήταν να μην προχωρήσουμε σε βιαστικά συμπεράσματα", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μ. Ομπάμα

01:06Η φωτιά στην βιβλιοθήκη JFK δεν συνδέεται με τις βομβιστικές επιθέσεις στον μαραθώνιο, αναφέρουν οι αστυνομικές Αρχές

01:00
Δύο παιδιά μεταξύ των τραυματιών, μεταδίδει το CNN

00:57

Στη σύλληψη ενός Σαουδάραβα έχουν προχωρήσει οι αμερικανικές Αρχές



00:52Σε λειτουργία ειδική γραμμή για φίλους και συγγενείς των μαραθονοδρόμων
00:47Αναμένονται δηλώσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο

00:41

Αυτή την ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις από τον διευθυντή του FBI, Μπομπ Μιούλερ και την επικεφαλής του τομέα Εσωτερικής Ασφάλειας,Τζάνετ Ναπολιτάνο, σχετικά με τα γεγονότα της Βοστόνης ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

00:36
«Νιώθουμε πολύ τυχεροί και πολύ σοκαρισμένοι. Τερμάτισα λίγα λεπτά πριν από τις εκρήξεις και εκείνη τη στιγμή κατευθυνόμουν προς το ξενοδοχείο. Από την έκρηξη ακολούθησε ένας πανικός. Ευτυχώς όλοι όσοι συμμετείχαμε είμαστε καλά στην υγεία μας», δήλωσε στο «contra.gr» ο πρωταθλητής και πολυνίκης του αγωνίσματος, Νίκος Πολλιάς.

«Το σημείο είχε πολύ κόσμο, η περιοχή ήταν γεμάτη από θεατές. Τώρα παρακολουθούμε από την τηλεόραση του ξενοδοχείου όλα όσα συνέβησαν. Έχω τρέξει σε πολλούς Μαραθωνίους, όμως, αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη, σε κάθε ένα μέτρο υπήρχε κι ένας αστυνομικός, ωστόσο κάποιοι κατάφεραν να δημιουργήσουν τόσο μεγάλο κακό», πρόσθεσε.



00:30
ΣΕΓΑΣ: Kαλά στην υγεία τους όλοι οι Έλληνες αθλητές
Τον αποτροπιασμό του για το «τρομοκρατικό χτύπημα» στη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστόνης εκφράζει ο ΣΕΓΑΣ.
Το χτύπημα έγινε περίπου στις 3 το μεσημέρι την ώρα που τερμάτιζε μεγάλος όγκος δρομέων. Ανάμεσα στους δρομείς που πήραν μέρος στον αγώνα ήταν και ο πρώην ταμίας της ομοσπονδίας Δημήτρης Ανδριόπουλος. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κώστας Παναγόπουλος, επικοινώνησε με τον Ανδριόπουλο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και υπόλοιποι Ελληνες δρομείς που πέρασαν τον Ατλαντικό για να συμμετάσχουν στον ιστορικό μαραθώνιο είναι καλά στην υγεία τους.
«Πρόκειται για μια αποτροπιαία πράξη την οποία και καταδικάζουμε. Ειμαστε συγκλονισμένοι και στέλνουμε τη συμπαράσταση και τη συμπάθειας μας σε όλους όσοι ήταν εκεί. Είναι αδιανόητο να πιστέψει κανείς, πως ένα ιστορικό γεγονός όπως ο μαραθώνιος της Βοστώνης βρέθηκε στο στόχαστρο της τρομοκρατίας», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.

00:29
"Ολόκληρο το αστυνομικό τμήμα της πόλης έχει κινητοποιηθεί προκειμένου να είναι ασφαλείς οι πολίτες", δηλώνει ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης

00:23
Boston Globe: Πάνω από 100 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία μετά τις εκρήξεις.

00:21
Η Αστυνομία προσπαθεί να σταθεροποιήσει την κατάσταση - συνεχείς έλεγχοι σε πακέτα και αποσκευές

00:14
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στη Βοστόνη απενεργοποιήθηκε, προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή πυροδότηση εκρηκτικών μηχανισμών μέσω κινητών τηλεφώνων.

00:11
Νεώτερες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών σε 49.

00:06
Μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα στο BBC

"Υήρχαν ανθρώπινα μέλη στο έδαφος - είναι τραγικό"


00:05
Εκρήξεις στην Προεδρική Βιβλιοθήκη και Μουσείο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι

Σύμφωνα με την αστυνομία της Βοστόνης, σημειώθηκε έκρηξη στην Προεδρική Βιβλιοθήκη και Μουσείο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι. Εκπρόσωπος της Βιβλιοθήκης JFK, η οποία βρίσκεται περίπου τρία μίλια από τη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου, δήλωσε ότι ξέσπασε πυρκαγιά στη βιβλιοθήκη, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε.

23:30

Δίδυμες εκρήξεις έσπειραν πανικό και θάνατο συνθλίβοντας την εορταστική ατμόσφαιρα στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δύο βόμβες εξερράγησαν με διαφορά δευτερολέπτων κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό 23, βάσει της ενημέρωσης της αστυνομίας της Βοστόνης.

Δρομείς και εθελοντές έτρεχαν σε κατάσταση πανικού να διαφύγουν από το χάος, ματωμένοι θεατές μεταφέρονταν για την παροχή πρώτων βοηθειών στα υπαίθρια ιατρεία που είχαν στηθεί για τους συμμετέχοντες στον μαραθώνιο.

Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλούνται τα ειδησεογραφικά μέσα κάνουν λόγο για βαρύτατους τραυματισμούς, ακόμη και για ανθρώπους με ακρωτηριασμένα άκρα.


Περίπου δύο ώρες αφότου είχαν περάσει τη γραμμή τερματισμού οι νικητές, και ενώ χιλιάδες δρομείς εξακολουθούσαν να τρέχουν ακόμη στη διαδρομή του Μαραθωνίου, σημειώθηκε η πρώτη ισχυρή έκρηξη στη βόρεια πλευρά του δρόμου Boylston, λίγο πριν τη γέφυρα που σηματοδοτεί τη γραμμή τερματισμού. Ακολούθησε δεύτερη έκρηξη δευτερόλεπτα αργότερα.

Οι διοργανωτές του Μαραθωνίου ανέφεραν στην σελίδα που διατηρούν στο Facebook ότι οι εκρήξεις οφείλονται σε βόμβες. Άλλοι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν κατά πληροφορίες στην περιοχή και απενεργοποιούνται.

Στην περιοχή έσπευσαν ασθενοφόρα, δυνάμεις της αστυνομίας και οι δρόμοι αποκλείστηκαν προληπτικά.




Ενημερώθηκε άμεσα ο Μπαράκ Ομπάμα και η διακυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις τοπικές αρχές. Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη...

Χριστίνα Διαμαντοπούλου






parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: