Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 2-2 (video)



Με γκολ του Ματουιντί στο 94' η Παρί Σεν-Ζερμέν κατάφερε να μην χάσει στο Παρίσι, αλλά το 2-2 δίνει σαφώς το πρώτο λόγο στην Μπαρτσελόνα για πρόκριση (videos)...




Παρί ΣΖ - Μπαρτσελόνα 2-2

Σκόρερς: 79' Ιμπραχίμοβιτς, 94' Ματουιντί / 38' Μέσι, 89' πέν. Τσάβι
Γήπεδο: "Παρκ ντε Πρενς", Παρίσι
Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)
Στην πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα λίγο έλειψε η Παρί Σεν-Ζερμέν να ανοίξει το σκορ, με τον Παστόρε να βρίσκει εξαιρετικά στην περιοχή τον Λαβέτσι αυτόν να πλασάρει από κοντά, όμως η μπάλα χτύπησε στην ρίζα του δεξιού δοκαριού του Βίκτορ Βαλντές.

Ο Ισπανός πορτιέρο στο 15' έκανε πολύ καλή επέμβαση στην δεξιά του γωνία στο πανίσχυρο σουτ του Αλέξ, ενώ στο 17' στην απέναντι εστία το καταπληκτικό πλασέ του Ινιέστα πέρασε λίγο άουτ.
Στο 19' ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς δεν άφησε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ να εκτελέσει το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο Σουηδός πάντως έκανε καλή εκτέλεση, δυνατή και χαμηλή, με τον Βαλντές να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.

Ο Ιμπραχίμοβιτς βρέθηκε ένας με έναν με τον Πικέ σε αντεπίθεση της Παρί στο 26', ο Σουηδός πλάσαρε με το αριστερό, αλλά αστόχησε.
Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 38' με ένα καταπληκτικό τέρμα, με τον Λιονέλ Μέσι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Σίριγκου με διαγώνιο σουτ στην κίνηση, έπειτα από την φανταστική μπαλιά του Ντάνι Άλβες με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Λιονέλ Μέσι στο δεύτερο ημίχρονο δεν αγωνίστηκε, καθώς αντικαταστάθηκε από τον Σεσκ Φάμπρεγκας λόγω τραυματισμού και θα κάνει εξετάσεις την Τετάρτη.
Ο Ντάνι Άλβες στο 63' έκανε μία ακόμη πολύ καλή μπαλιά, έβγαλε τον Αλέξις Σάντσες σχεδόν μόνο στο ύψος της περιοχής, αλλά δεν κατάφερε να κάνει καλό κοντρόλ και τον πρόλαβε ο Αλέξ.
Στο 69' ο Ντάνι Άλβες ήταν ξανά πρωταγωνιστής, εκτελώντας απευθείας μακρινό φάουλ και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σαλβατόρε Σίριγκου.
Χαβιέρ Μαστσεράνο και Τζόρντι Άλμπα συγκρούστηκαν, έτσι ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το πλασέ του απέκρουσε με το σώμα ο Βαλντές.
Στην επόμενη φάση η Παρί Σεν-Ζερμέν κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στο 79', σε ένα τέρμα που δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Σουηδός ήταν σε θέση οφ-σάιντ.
Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάξουελ ο Τιάγκο Σίλβα πήρε την κεφαλιά και η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Βαλντές. Όταν ο Βραζιλιάνος πήρε την κεφαλιά ο Ιμπραχίμοβιτς ήταν σε θέση οφ-σάιντ, αυτό δεν δόθηκε και ο Ζλάταν από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
Οι Γάλλοι δεν κατάφεραν τελικά να αποφύγουν την ήττα μέσα στο Παρίσι, καθώς στο 89' με εκτέλεση πέναλτι του Τσάβι η Μπαρτσελόνα πήρε το "διπλό", ενώ την παράβαση έκανε ο Σίριγκου ανατρέποντας τον Αλέξις Σάντσες.
ΠΑΡΙ ΣΖ: Σίριγκου, Ζαλέ, Τιάγκο Σίλβα, Αλέξ, Μάξουελ, Ματουιντί, Μπέκαμ, Λούκας Μόουρα, Παστόρε, Λαβέτσι, Ιμπραχίμοβιτς.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Αλέξις Σάντσες, Μέσι (46' Φάμπρεγκας), Βίγια.




Ο πίνακας των σκόρερς:


8 γκολ
Μπουράκ Γιλμάζ (Γαλατάσαράι)
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ
Εσεκιέλ Λαβέτσι (Παρί Σεν-Ζερμέν)
Οσκάρ (Τσέλσι)
Ζόνας (Βαλένθια)
Αλάν (Μπράγκα)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

4 γκολ
Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Γιουβέντους)
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)
Λούκας Ποντόλσκι (Άρσεναλ)
Ουίλιαν (Σαχτάρ)
Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)
Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Παρί ΣΖ - Μπαρτσελόνα 0-1



Πηγή:Sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια: