Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Μπάγερν - Γιουβέντους 2-0 (video)


Η Μπάγερν νίκησε στο Μόναχο την Γιουβέντους με 2-0, έτσι απέκτησε σαφές προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στο Τορίνο. Αλάμπα και Τόμας Μίλερ οι σκόρερς (videos)...


Μπάγερν - Γιουβέντους 2-0


Σκόρερς: 1' Αλάμπα, 63' Τόμας Μίλερ
Γήπεδο: "Fußball Arena München", Μόναχο
Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)
Το πρώτο σουτ του αγώνα κατάληξε στα δίχτυα, με τον Νταβίντ Αλάμπα να ανοίγει το σκορ στο 1ο λεπτό για την Μπάγερν.
Για την ακρίβεια η μπάλα πέρασε την γραμμή στο 24ο δευτερόλεπτο, έτσι έγινε το 2ο πιο γρήγορο γκολ σε νοκ-άουτ ματς, με πρώτο πάλι ένα της Μπάγερν, αυτό του Ρόι Μακάι κόντρα στην Ρεάλ το 2007 στα 10 δευτερόλεπτα.
Ο διεθνής Αυστριακός μπακ σούταρε από μακριά με το αριστερό, η μπάλα βρήκε στον Αρτουρό Βιντάλ και άλλαξε πορεία, έτσι ο Τζανλουίτζι Μπουφόν δεν κατάφερε να σταματήσει την πορεία της προς τα δίχτυα του.

Η Γιουβέντους έγινε απειλητική για πρώτη φορά στο 12' με το μακρινό φάουλ του Αντρέα Πίρλο να περνά λίγο πάνω από την εστία του Μάνουελ Νόιερ, ενώ λίγο άουτ πέρασε στο 13' το δυνατό σουτ του Βιντάλ.
Στο 18' το κοντινό σουτ του Άριεν Ρόμπεν απέκρουσε ο Μπουφόν με τα πόδια, ενώ στο 20' πέρασε λίγο άουτ το πλασέ του Φρανκ Ριμπερί.
Από το γύρισμα του Τόμας Μίλερ από αριστερά ο Άριεν Ρόμπεν βρέθηκε σε θέση για γκολ, πλάσαρε στην κίνηση με το δεξί και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ στο 32'.
Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με μία καλή στιγμή για την Γιουβέντους, με τον Μπονούτσι να αστοχεί από κοντά σε κεφαλιά που πήρε στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Πίρλο.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Μάριο Μάντζουκιτς από βαθιά μπαλιά μπήκε στην περιοχή στο 48' και σούταρε με το δεξί στην κίνηση, για να αποκρούσει στην κλειστή του γωνία ο Μπουφόν.
Οι Βαυαροί διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 63', με τον Τόμας Μίλερ να κάνει το 2-0 με το 5ο γκολ στο Champions League, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα μέσα από την μικρή περιοχή, έπειτα από ασίστ του Μάντζουκιτς, ο οποίος έσπασε το τεχνητό οφ-σάιντ.
Για πρώτη φορά κινδύνεψε η Μπάγερν στο δεύτερο ημίχρονο στο 70', με το δυνατό σουτ του Αρτούρο Βιντάλ μέσα από την περιοχή να αποκρούει με τις γροθιές ο Μάνουελ Νόιερ.
Ο Φρανκ Ριμπερί στο 83' έκανε μαρκάρισμα στον Βιντάλ για κόκκινη κάρτα, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε ούτε καν φάουλ!
ΜΠΑΓΕΡΝ:  Νόιερ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν, Ντάντε, Αλάμπα, Λουίζ Γκουστάβο, Σβάινσταϊγκερ, Κρόος (16' Ρόμπεν), Τόμας Μίλερ, Ριμπερί, Μάντζουκιτς.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Βιντάλ, Μαρκίζιο, Λίχτσταϊνερ, Πελούζο, Μάτρι, Κουαλιαρέλα.







Ο πίνακας των σκόρερς:


8 γκολ
Μπουράκ Γιλμάζ (Γαλατάσαράι)
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ
Εσεκιέλ Λαβέτσι (Παρί Σεν-Ζερμέν)
Οσκάρ (Τσέλσι)
Ζόνας (Βαλένθια)
Αλάν (Μπράγκα)
Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Ντόρτμουντ)
Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

4 γκολ
Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Γιουβέντους)
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός)
Λούκας Ποντόλσκι (Άρσεναλ)
Ουίλιαν (Σαχτάρ)
Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)
Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Μπάγερν - Γιουβέντους 1-0



Πηγή:Sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια: