Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ρατσισμός στο εθνόσημο δεν χωράει

Σ΄ αυτές τις δύσκολες μέρες, είναι λίγο δύσκολο να ακούς κηρύγματα από πρώην υπουργούς, οι οποίοι έχουν λάβει μόλις μισό εκατ. ευρώ από τη δουλειά τους στον ιδιωτικό τομέα. 
Πως είναι δυνατόν κανάλια να κινδυνεύουν να κλείσουν και να δίνουν μισθούς 300 χιλ. ευρώ στα ανώτερα στελέχη τους…  
Η αντιμετώπιση της ύφεσης θα προϋπέθετε την εξής απλή παραδοχή:


Εκείνοι που λάμβαναν περισσότερα τα προηγούμενα χρόνια να εισέφεραν και παραπάνω, αφού έφτιαξαν κομπόδεμα γερό και εκείνοι με τα λίγα , να έχαναν πολύ λιγότερα ή και καθόλου.  
Αλλιώς το πάρτι συνεχίζεται, από την αντίστροφη πορεία
** Αλήθεια με τους διαφημιστές που «φέσωσαν» τα media, γίνεται κάτι. Ή απλώς λειτουργεί η λήθη, όπως και σε άλλες περιπτώσεις… Πχ δεν μάθαμε τι έγινε πότε με εκείνα τα χρήματα  προς τους δημοσιογράφους κατά την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων, ή τι συνέβη με τη Siemens και τις σχέσεις που είχε αναπτύξει, μέσω παροχών, με εταιρείες lobbing, δημοσιογράφους και ΜΜΕ. Πολύτιμες οι γαργάρες, δεν λέω. 
** Ρατσισμός στο εθνόσημο δεν χωράει. 
Οι δημοσιογράφοι που μιλούν πως έκανε πλάκα στο  twitter η αποκλεισμένη αθλήτρια, ας διαβάσουν πρώτα για τους Ολυμπιακούς που γεννήθηκαν, εδώ σε αυτή τη χώρα, και γίνονταν η αφορμή και η αίτια για διακοπή των εχθροπραξιών, και ας υποστηρίξουν πως είναι δυνατόν μια χώρα που δημιούργησε τη Δημοκρατία, να εκπροσωπείται σε όλη την Υφήλιο με ρατσιστές.  
Διότι ο δρόμος με τα αστειάκια είναι εύκολος και αποδοτικός για ορισμένους. Πρώτα οι «ξανθές», μετά οι «λαθρομετανάστες, μετά οι «μετανάστες»,  μετά όλοι οι «ξένοι», οι Εβραίοι, οι αριστεροί.  
Σε μια χώρα που μάτωσε από το φασισμό δεν είναι εύκολα αυτά τα αστειάκια. Και , εν τέλει  ας διαβάσουν τον «Επιτάφειο» του Περικλή για το πως η Δημοκρατική Αθήνα αντιμετωπίζει τους ξένους και αντιπάλους Σπαρτιάτες.

Πηγή:Typologies
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: