Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου

Κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο ΜαξίμουOI ΠΡΩΤΟΙ ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ 11,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ
Κρίσιμη για το μέλλον της κυβερνητικής συνοχής θεωρείται αναμφίβολα η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη που θα πραγματοποιηθεί στις πέντε το απόγευμα, με βασικό αντικείμενο το πακέτο μέτρων 11,5 δισ. ευρώ.
Στη συνάντηση, που γίνεται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ενημερώσει τον...
πρωθυπουργό και τον Φώτη Κουβέλη για το περιεχόμενο της χθεσινής συνομίλιας του με τους επικεφαλής της τρόικας ενώ θα βρεθούν επί τάπητος και όλα τα εκκρεμή κυβερνητικά ζητήματα.
Tην Τρίτη, πραγματοποιήθηκαν χωριστές συναντήσεις «διευκρινιστικού χαρακτήρα» των εκπροσώπων των δανειστών με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε αυτά τα μέτρα.
Σύμφωνα με κύκλους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος έθεσε με ευθύ τρόπο στην τρόικα όλα τα ζητήματα και θα ενημερώσει σήμερα τους πολιτικούς αρχηγούς.
Η στάση αυτή του κ. Βενιζέλου αλλά και το γεγονός πως αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στις αλλαγές του νόμου για την Παιδεία έχουν δημιουργήσει τους πρώτους ενδοκυβερνητικούς τριγμούς.
«Αν η κυβέρνηση αποδεχθεί τη λογική πως η λήψη προσθέτων μέτρων 11,5 δισ, από τα οποία τα περισσότερα από έξι αφορούν περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, αποτελεί προϋπόθεση για να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, πρώτον η πίεση και η λήψη προσθέτων μέτρων δεν θα σταματήσει πουθενά και δεύτερον θα έχει πολύ μικρή σημασία η παράταση του χρόνου» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΠΑΣΟΚ σε άτυπη ενημέρωση.
Παράλληλα, χαρακτηρίζει άδικο την ώρα που κάποιοι, όπως ο πρόεδρος του, αγωνίζονται να πείσουν την τρόικα, κάποιοι άλλοι να εκπέμπουν το μήνυμα ότι αυτό που εκπέμπει το ΠΑΣΟΚ στις επαφές του δεν είναι εφικτό.
Από κυβερνητικής πλευράς, ο Σίμος Κεδίκογλου αρνήθηκε να σχολιάσει την άτυπη αυτή ενημέρωση της Ιπποκράτους, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να διατηρήσει την ψυχραιμία και την υπευθυνότητά της.
Ωστόσο, στο Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την τακτική που ακολουθεί ο άλλος κυβερνητικός εταίρος, ενώ το μέλλον της κυβέρνησης κρέμεται από μία κλωτσή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: