Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Βloomberg: "Η Ελλάδα για να αποφύγει τη χρεοκοπία, χρειάζεται μία αυτοδύναμη - ισχυρή κυβέρνηση"


Η Ελλάδα για να αποφύγει τη χρεοκοπία, χρειάζεται μία ισχυρή κυβέρνηση, η οποία θα μπορέσει να εφαρμόσει τα όσα προβλέπονται στο μνημόνιο.

Αυτό επισημαίνει σε δημοσίευμά του το δίκτυο Βloomberg, υποστηρίζοντας πως είναι δύσκολο να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις επικείμενες εκλογές.
«Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ελληνικές εκλογές δεν θα οδηγήσουν σε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ", δήλωσε ο Αθανάσιος Βαμβακίδης, στρατηγικός αναλυτής της Bank of America Merrill Lynch στο Λονδίνο.  
«Χωρίς μία ισχυρή κυβέρνηση στην Ελλάδα που θα μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα, είναι πιθανή μία χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ ", προσέθεσε ο...
ίδιος.
Ο κ. Βαμβακίδης χαρακτήρισε εθνική τραγωδία μία πιθανή έξοδο από το ευρώ, ενώ προέβλεψε πως κάτι τέτοιο θα προκαλούσε ισχυρούς τριγμούς σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. " Η Ελλάδα θα μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ιταλίας και να υπάρξει μία κυβέρνηση τεχνοκρατών η οποία θα εφαρμόσει το πρόγραμμα, κάτι το οποίο θα ανέβαλε τις εκλογές για τουλάχιστον ένα χρόνο» επεσήμανε ο κ. Βαμβακίδης της Morgan Stanley.
Από την πλευρά του ο Joachim Fels, επικεφαλής οικονομολόγος της Morgan Stanley τόνισε πως αν δεν αναδειχθεί από τις εκλογές μία ισχυρή κυβέρνηση, τότε θα επανέλθουν οι ανησυχίες για τις προοπτικές της Ελλάδας.

Aμαλία Κάτζου
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: