Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Ζούμε μια φαρσοκωμωδία

Τρία είναι, κατά την γνώμη μου, τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της σημερινής εθνικής  γιορτής, στην Ελλάδα του μνημονίου.
Το πρώτο, αν δεν ήταν τραγικό, θα ήταν κωμικό. Όπως έχει όμως η κατάσταση, είναι απλά κωμικοτραγικό.
Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα, στην περιοχή της Καμάρας στη Θεσσαλονίκη, έγινε ο κακός χαμός, με ένα περιστατικό που φαντάζει σαν η εικόνα του μέλλοντός μας.
Τοξικομανείς προσπάθησαν να κλέψουν αθλητικά παπούτσια μαϊμού, που πουλούσαν λαθρομετανάστες, και μόλις το πήραν χαμπάρι κάποιοι «αναρχικοί», «αντιεξουσιαστές», που πραγματοποιούσαν αντιρατσιστική συγκέντρωση λίγο πιο πέρα, επενέβησαν υπέρ των...
Νιγηριανών, σπάζοντας στο ξύλο τους πρεζάκηδες.
Εν ολίγοις, έγινε ο κακός χαμός, μεταξύ τριών ομάδων «περιθωριακών», που όπως πάνε τα πράγματα θα μετατραπούν στους βασικούς πυλώνες της κοινωνίας μας, με όλους εμάς τους υπόλοιπους να είναι αυτοί που θα περιθωριοποιούνται σιγά σιγά.
Λαθρομετανάστες, τοξικομανείς, και αντιεξουσιαστές. Μια χαρούμενη παρέα δηλαδή.
Αν εμφανίζονταν από πουθενά και τίποτα χουλιγκάνοι του ΠΑΟΚ, το γλυκό θα έδενε μια χαρά.
Το άλλο «κωμικό» της ημέρας, ήταν η παρέλαση των μαθητών στην Αθήνα … χωρίς όμως θεατές.
Μια παρέλαση, στην οποία οι αστυνομικοί ήταν συνολικά περισσότεροι, τόσο από τους παρελαύνοντες, όσο και από τους θεατές της.
Και αν είναι έτσι, τότε αναρωτιέμαι: Ποιο είναι το νόημα της πραγματοποίησης της παρέλασης; Ποιος ο σκοπός; Να διδάξουμε στην παρελαύνουσα μαθητική νεολαία ότι οι γονείς και οι συγγενείς τους που θα έρχονταν να τους παρακολουθήσουν είναι εχθροί τους;
Να τους φοβούνται;
Ή υπάρχει κάποιο άλλο νόημα, που μου διαφεύγει;
Και τέλος, η δημοσιοποίηση του περιστατικού με τον φοροφυγά καλλιτέχνη. Το λεγόμενο «καλό παιδί» του ελληνικού πενταγράμμου, που συνελήφθη από τις φορολογικές αρχές «κλέπτων οπώρας».
Ο εν λόγω τροβαδούρος, είχε και σκάφος παρακαλώ… για να εξορμά στις Κυκλάδες.
Αλλά όπως φαίνεται, τόσα γαρύφαλλα, και τόσες φιάλες που καταναλώθηκαν από τους μερακλήδες τόσα χρόνια για την πάρτη του, για να μπορεί δηλαδή να απολαμβάνει τις βίλες, τα σπορ αμάξια, τα «μωρά», και τις θαλαμηγούς (χώρια τον γενικό θαυμασμό όλων), προφανώς δεν φορολογούνταν.
Ούτε δηλώνονταν, αφού όπως έχει γίνει πολλές φορές γνωστό, οι διάσημοι αοιδοί μας, συνήθως  δηλώνουν ένα μόνο μεροκάματο ως το ετήσιο εισόδημα τους.
Κατά τα άλλα είναι και καλά παιδιά (φαντάροι πάνε άραγε;).
Αυτή δυστυχώς, είναι η εικόνα της Ελλάδας σήμερα.
Μια συνολική φαρσοκωμωδία, όπως και να την δούμε.
Strange Attractor
 Από factorx

Δεν υπάρχουν σχόλια: