Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Κινδυνεύει η Δημοκρατία από τις… μούντζες;


Ας αφήσουν ήσυχους τους Έλληνες

Κάποτε θα έπρεπε να μας απασχολήσει σοβαρά σε ποιο βαθμό κινδυνεύει η Δημοκρατία από μερικές μούντζες και από ορισμένες ροχάλες, και αυτό έγινε με τρόπο σαφώς αντιαισθητικό προκαλώντας αντιδράσεις που αγγίζουν τα όρια της υπερβολής. 
Διότι είναι υπερβολή κάποιοι να θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι η Δημοκρατία κινδυνεύει εξαιτίας κάποιων ακραίων λαϊκιστών και δεν κινδυνεύει από πολιτικές που την αποδομούν στη συνείδηση των πολιτών. 
Όταν στο όνομα της Δημοκρατίας λαμβάνονται αντιλαϊκά μέτρα που στην ουσία πλήττουν την έννοια της, είναι τουλάχιστον υποκριτικό να...
ενοχλούμαστε από μεμονωμένα περιστατικά τα οποία ασφαλώς και είναι καταδικαστέα αλλά δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση κίνδυνο. 
Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς τους «ευαίσθητους» βουλευτές για να τους πούμε ότι δεν πρέπει να τους ανησυχούν οι μούντζες και οι αποδοκιμασίες, αλλά η γενικότερη στάση και συμπεριφορά τους έναντι του κόσμου που κατ εντολή του έχουν σταλεί στο Κοινοβούλιο προκειμένου να υπερασπίζονται τα συμφέροντά του. 
Αν ειλικρινά πιστεύουν ότι ψηφίζοντας νομοσχέδια τα οποία τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζουν καν το περιεχόμενό τους, εκφράζουν τη βούληση και τα συμφέροντα των ψηφοφόρων τους, 
αν θεωρούν ότι ψηφίζοντας τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη βουλή θα κάνουν ευτυχισμένους τους Έλληνες, τότε έχοντας ήσυχη τη συνείδησή τους δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. 
Ας αφήσουν ήσυχη όμως τη Δημοκρατία να κρίνει και αυτούς που φτύνουν και εκείνους που τη φτύνουν.
statesmen

Δεν υπάρχουν σχόλια: