Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Η Βουλή μπροστά στους Αγανακτισμένους

του Κυριάκου Μητσοτάκη

Γέμισε το Σύνταγμα κόσμο και το πολιτικό και μηντιακό κατεστημένο παρακολουθεί αμήχανο αυτή την αυθόρμητη προσέλευση των αγανακτισμένων. 
Κάποιοι (προϊόντα του συστήματος κατά κανόνα) επιχειρούν να ταυτιστούν μαζί τους, επικαλούμενοι και αυτοί τη δήθεν αγανάκτησή τους (απέναντι στους εαυτούς τους άραγε;). 
Άλλοι (ευτραφείς πολιτικά) απορρίπτουν το κίνημα επειδή δήθεν δεν έχει διά ταύτα και ξεκάθαρη πολιτική ατζέντα. Και οι πιο πολλοί ...
χαιρετίζουν δημόσια τον ακομμάτιστο και ακηδεμόνευτο χαρακτήρα των συγκεντρώσεων, αλλά εύχονται ενδόμυχα να γυρίσουν όλοι σπίτια τους μια ώρα αρχύτερα.
Αναρωτιέμαι για πόσο ακόμα θα μπορούμε να αντιμετωπίζουμε αυτή τη νέα πραγματικότητα αρθρώνοντας αφόρητες κοινοτυπίες.  
Πράγματι στο Σύνταγμα μπορεί να μαζεύτηκε πολύ διαφορετικός κόσμος. Άλλοι δεν γουστάρουν το μνημόνιο, άλλοι απεχθάνονται την παγκοσμιοποίηση, άλλοι (ίσως οι πιο πολλοί) απλά δεν έχουν δουλειά. 
Όλοι όμως διαδήλωσαν με αξιοπρέπεια και με πραγματικό πόνο για μία Ελλάδα που δεν είναι αντάξια των δικών τους προσδοκιών. Και όλοι βρέθηκαν απέναντι, χωρίς ύβρεις, ξυλοδαρμούς και μολότωφ, σε ένα πολιτικό σύστημα που πρόδωσε τα όνειρά τους και που συστηματικά αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων.
Κάποιοι παλιότεροι θα πούνε με κυνισμό: δεν βαριέσαι, αυτοί ανήκουν στο 40% που δεν θα ψηφίσει και την Ιστορία τη γράφουν αυτοί που συμμετέχουν και όχι αυτοί που απέχουν
Είναι βαθιά νυχτωμένοι. Αν το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τέτοια φαινόμενα με τον συνηθισμένο αυτισμό που το διακρίνει οι εξελίξεις μπορεί να είναι απρόβλεπτες.
Το μήνυμα της κατσαρόλας απευθύνεται σε όλη την πολιτική τάξη. 
Ζητάμε από τους πολίτες θυσίες, τους ζητάμε να συμμετέχουν σε μια κοινή προσπάθεια που απαιτεί αίμα, κόπο και ιδρώτα, όπως έλεγε και ο Churchill, αλλά εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι πρώτοι, όπως έκανε ο Churchill, να δώσουμε το καλό παράδειγμα. Κλεισμένοι μέσα στην ασφάλεια της Βουλής, ρωτάμε το φρούραρχο ποια πόρτα είναι ανοιχτή για να ξεγλιστρήσουμε με το υπηρεσιακό μας αυτοκίνητο, αντί να βγούμε με τα πόδια αλλά με το κεφάλι ψηλά.
Αρκετά πια με τα λόγια. 
Αν μπορούμε να κάνουμε ένα πράγμα για να σπάσουμε το πέπλο της καχυποψίας που πλανάται πάνω μας είναι να αλλάξουμε αύριο τον εκλογικό νόμο και να κάνουμε τους 300 βουλευτές 200.
Το Σύνταγμα το επιτρέπει, οι καιροί το επιβάλλουν. Και μην ακούσω αλλά επιχειρήματα περί δήθεν μείωσης της αντιπροσώπευσης των πολιτών. 
Στους κρίσιμους καιρούς που περνάμε, μια τέτοια πρωτοβουλία θα αποδείκνυε έμπρακτα ότι κάτι ακούσαμε από τη βοή των επερχόμενων γεγονότων. Και όλοι αυτοί που κατέβηκαν στην πλατεία Συντάγματος θα έχουν τη μικρή έστω ικανοποίηση ότι κάτι πέτυχαν.
*Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β’Αθηνών.
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΛΗ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ...

( Εμπλοκή Κυρ. Μητσοτάκη στο σκάνδαλο SIEMENS 05/06/2008 )

Τεράστια ερωτηματικά για τις σχέσεις του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με την εταιρεία Siemens, δημιουργούνται από την αποκάλυψη ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. συναλλάχθηκε με τη γερμανική εταιρεία, από την οποία προμηθεύτηκε συσκευές (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεφωνικά κέντρα κ.ά.) κατά την περίοδο από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2007 και αποπλήρωσε το χρέος του μόλις την περασμένη Δευτέρα 2 Ιουνίου! Η αντίστοιχη επιταγή, ύψους 43.000 ευρώ, του κ. Μητσοτάκη κατατέθηκε στην τράπεζα Alpha Bank μόλις τρεις ημέρες μετά την κατάθεση του πρώην λογιστή της Siemens στον ανακριτή, κατά την οποία αποκαλυπτόταν η σχέση του βουλευτή με την εταιρεία. Οι προμήθειες είναι της τάξης περίπου των 120.000 ευρώ και εκδόθηκαν από την Siemens και Fujitsu Siemens, άρχισαν δε να πληρώνονται στις αρχές του 2008...

O ΚΟΥΛΗΣ ,O ΑΡΟΥΛΗΣ,O ΝΤΟΡΟΥΛΗΣ ΚΑΙ O ΚΑΘΕ ΦΟΥΦΛΗΣ ,ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ.

ΕΛΕΟΣ ΘΕΕ ΜΟΥ.!!!
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΒΡΕ ΑΧΡΕΙΟΙ…

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΝΗΜΕΝΟΙ,
ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΙ ΛΑΔΩΜΕΝΟΙ ,
ΤΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΞΕΥΤΗΛΙΣΜΕΝΟΙ,
ΤΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ...

KYΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ , ΓΥΙΟΣ ΤΟΥ ΦΑΤΑΟΥΛΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ,ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ,ΤΕΩΣ ΑΝΔΡΑΣ ΤΗΣ ΜΑΡΕΒΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ…

ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΒΡΕ ΞΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

Κυριακό, ότι έχεις κάνει στη ζωή σου, οφείλεται στον εφιάλτη πατέρα σου.

Οφείλεται δηλαδή στον άνθρωπο που έκανε την πολιτική, μηχανή παραγωγής προσωπικού πλούτου και
εξουσίας.

Είναι αυτός που ξεφτύλισε κάθε πολιτικό ιδανικό, και μετέφερε την πολιτική από την αρένα των επιφανών ανδρών, στα υπόγεια των τρωγλοδυτών.

Είναι αυτός που έκανε την πολιτική, συναλλαγή, μίζα, προδοσία, αμοραλισμό, παρακράτος, συμμορία, παρασιτισμό...

ΑΠΟ ΚΑΚΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΚΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ ΓΕΝΝΙΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΤΟΥΣ ΦΥΣΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ .

(Κ Α Τ Α Ρ Α Μ Μ Ε Ν ΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΜΗΛΙΑ Η ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΓΕΝΝΗΜΕΝΗ...)


Ρε τι είναι αυτό το Μητσοτακεΐικο? Λερναία Ύδρα???

Κόβεις το ενα κεφάλι και πετάγεται άλλο!

Η λαϊκή ΟΡΓΗ ,θα είναι ΣΑΡΩΤΙΚΗ όταν θα ΞΕΣΠΑΣΕΙ !!! ΑΜΗΝ…

Ανώνυμος είπε...

ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ.

Η ΝΤΟΡΑ, Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ , ΟΙ ΓΑΜΠΡΟΙ , ΟΙ ΣΤΕΝΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΞ ΑΓΧΙΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΝΟΣ ΤOΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΓΥΡΟΣ ΕΝΕΠΛΑΚΗΣΑΝ ΜΕ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΠΟΤΕ ΕΡΕΥΝΗΘΕΝΤΑ ΑΚΟΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ.

Ο ΚΟΥΛΗΣ με το όμορο οικόπεδο με τον Μιζοφοράκο στην Εκάλη και τα τηλεφωνικα κεντρα της SIEMENS, στα προεκλογικα του γραφεια.
Ο ΓΑΜΠΡΟΣ (Ισι-δωρας ) με τα αιρκοντίσιον στον ιππικο ομιλο.
Η τεως ΝΥΦΗ (ΜΑΡΕΒΑ ) με τα παραθαλάσσια γειτονικα οικόπεδα με τον φυγόδικο Καραβέλα, στην Τήνο .
Οι λοιποι γνωστοί υποτακτικοι της οσιας οικογενειας του Μητσοτάκη, πρεπει να εξεταστουν και μερικοι να ανακριθούν σχολαστικα για την σχεση των και τα παρε δωσε με τις ΜΙΖΕΝΣ…

Τεκνό του καταραμένου αποστάτη της Δημοκρατίας, ο λαός δεν ξεχνά. Πως το μήλο πέφτει κάτω απ’τη μηλιά …

Από την μεταπολητευση του '74, η δυναστεία Μητσοτάκη επεβάλε έναν πρωθυπουργό, μια αρχηγό κόμματος( -θυγατέρα αυτή-) έναν βουλευτή (υιό) και έναν δήμαρχο (εγγονό)!

ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΥΛΑ ΜΑΖΕΨΕ ΤΗΝ ΧΑΖΟΓΕΛΟΥΣΑ ΝΤΟΡΟΥΛΑ ΣΟΥ, ΤΟΝ ΧΑΝΟ ΚΟΥΛΗ ΣΟΥ , ΤΟΝ ΑΔΗΦΑΓΟ ΓΑΜΠΡΟ ΣΟΥ ΙΣΙΔΩΡΑ ΣΟΥ TA ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΡΑΞΕ ΣΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ ΣΟΥ.
ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΣ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ , ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΗΚΑΜΕ , ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΑΡΜΕΞΑΤΕ…

ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ , ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ .

ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ , ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ