Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ό,τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία 30 χρόνια τους τα πήρε το ΠΑΣΟΚ σε ένα βράδυ

Αντί να ψάχνουν μια συναίνεση συνενοχής ας συμφωνήσουν πρώτα μέσα στο ΠΑΣΟΚ

Tο Μάιο του 2010,όταν το ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι πρόθυμοι ψήφιζαν το μνημόνιο, έλεγαν στους Έλληνες πολίτες, πως αυτό είναι για τη σωτηρία της Ελλάδος.
Εδώ και ένα χρόνο εφαρμόζεται η πολιτική του μνημονίου,η οποία στην ουσία ζημιώνει σχεδόν όλους τους πολίτες.
Η κυβέρνηση όμως έχει ένα σαφές σχέδιο...

Το σχέδιο του εκβιασμού και των διλημμάτων προς των λαό.Ξεκίνησε με το εκβιαστικό δίλημμα "σοσιαλισμός η βαρβαρότητα", που το έριξε στις ευρωεκλογές του 2009.
Μετά είπε το ΠΑΣΟΚ το γνωστό "λεφτά υπάρχουν" και κέρδισε τις εθνικές εκλογές το 2009. Αμέσως μετά άλλο εκβιαστικό δίλημμα "μνημόνιο η χρεοκοπία".
Πριν λίγο είπαν "συναίνεση η χρεοκοπία" και τέλος το πιο πρόσφατο "έχουμε λεφτά μέχρι τις 15 Ιουλίου".
Αντί λοιπόν να κυβερνήσει προσπαθεί με την πολιτική των εκβιαστικών διλημμάτων να καλύψει την ανικανότητά του .
Υποβάλλει σε πρωτοφανείς θυσίες τους πολίτες και του φταίει ακόμα η ΝΔ.
Λένε ότι δεν γνώριζαν την οικονομική κατάσταση της χώρας και αποδεικνύεται τώρα ότι συνομιλούσαν με το ΔΝΤ ακόμα πριν τις εκλογές.
Εξαπάτησαν λοιπόν τους πολίτες. Πήραν την ψήφο τους.Απόκτησαν ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και αντί να κυβερνήσουν, παραδίδουν καθημερινά τη χώρα στη δίνη των αλλεπάλληλων μνημονίων .
Τώρα ετοιμάζουν την επιβολή νέων αντικοινωνικών μέτρων σε βάρος των πολιτών. Δεν μπορούν να καταλάβουν πως δεν αντέχουν άλλο οι πολίτες. Έχουν φτάσει στα όρια τους..
Φυσικά αντί να ψάχνουν μια συναίνεση συνενοχής ας συμφωνήσουν πρώτα μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Διαφωνούν όμως μεταξύ τους.
Δεν πρόκειται να ερμηνεύσω γιατί οι πολίτες γεμίζουν τις πλατείες.Εμείς έχουμε υποχρέωση να πάρουμε το μήνυμα που θέλουν να στείλουν.
Όμως υπάρχει και ένας άλλος δρόμος που πρότεινε η ΝΔ.
Μια ολοκληρωμένη πρόταση και όχι ένας κατάλογος επιθυμιών. Κοστολογημένη. Και φυσικά δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί η κυβέρνηση επιμένει να συνεχίσει να εφαρμόζει μια πολιτική που έχει αποτύχει.
Δεν μείωσε ούτε το χρέος ούτε το έλλειμμα και δεν έκανε καλλίτερη τη ζωή των πολιτών. Αντίθετα ό,τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία 30 χρόνια τους τα πήρε το ΠΑΣΟΚ σε ένα βράδυ.
Και το κυριότερο χωρίς να υποσχεθεί αυτή την πολιτική πριν τις εκλογές.


ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ
tzimasm@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: