Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Εσωκομματικές εκκαθαρίσεις στο ΠΑΣΟΚ για τη Siemens

Εσωκομματική φουρτούνα έχει προκαλέσει το τελευταίο εικοσιτετράωρο στο ΠΑΣΟΚ η αποκάλυψη ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος κατονόμασε τον Κώστα Γείτονα ως τον «ταμία» του Κινήματος στον οποίο έδωσε χρήματα από τα μαύρα ταμεία της «Siemens», για να εξασφαλίσει τη θετική εισήγηση του ΚΥΣΕΑ, επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4I, το οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον
Γιώργο Παπανδρέου επαναλάμβαναν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα καλύψει κανέναν για τον οποίο θα υπάρξουν σκιές από το παρελθόν, ώστε να μην υποθηκευτεί η προοπτική του ίδιου για την πρωθυπουργία. Η διαρροή αυτή αρκούσε για να προκαλέσει εσωκομματικό εκνευρισμό, καθώς αρκετά στελέχη της εκσυγχρονιστικής πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ ανησυχούν μήπως η περίπτωση Γείτονα χρησιμοποιηθεί ως μοχλός για «εκκαθαρίσεις» στο εσωτερικό του Κινήματος. Ενισχυτική της ανησυχίας τους είναι η εμφάνιση παραπολιτικών σε εφημερίδες, που εκτιμούν ότι προέρχονται από την Ιπποκράτους, με την επισήμανση ότι την επίμαχη περίοδο του 2003, αρμόδιος Υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου, και Υπουργός Δημοσίας Τάξεως ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αμφότερα κορυφαία στελέχη των «εκσυγχρονιστών».

Ο κ.
Χρυσοχοϊδης μάλιστα μετακινήθηκε εκείνο το καλοκαίρι στη θέση του Γραμματέα του Κινήματος, μετά την «προδοσία» προς τον Κώστα Λαλιώτη. Άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σημειώνουν με νόημα ότι ο Κώστας Γείτονας εκφράζει την «γεννηματική» πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, κάτι που θα έχει παράπλευρες επιπτώσεις και στο προφίλ της Φώφης Γεννηματά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: