Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Η ευκαιρία του Κώστα Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας!

Του Στάθη Σαραφόπουλου


Οικονομολόγου, πρ.Βουλευτή.


Ζούμε ένα πρωτόγνωρο, ζοφερό, πολιτικό παρασκήνιο με αφορμή την «πολιτική διαφθορά», στην χώρα μας.


Θα έρθει ή δεν θα έρθει ο Χριστοφοράκος στην Ελλάδα;


Τα κόμματα αντιπαρατίθενται, άλλα πανηγυρίζοντας για την μη έλευση του μέχρι στιγμής, ταυτιζόμενα πλήρως με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens και άλλα να παρουσιάζονται στο «γήπεδο» ως επαγγελματική ομάδα που έχει «χάσει την μπάλα»,από ερασιτέχνες που τους παίζουν «μονότερμα»!



Ακούμε βουλευτές να λένε τι πρέπει να κάνει ο Πρωθυπουργός και άλλοι να λένε πως πρέπει να χειρισθεί η κυβέρνηση την «επικοινωνιακή της πολιτική»!


Ξεχνώντας ότι υποδείξεις οι βουλευτές πρέπει και επιβάλλεται να τις κάνουν είτε προσωπικά, είτε στα αρμόδια όργανα του κόμματος τους και όχι στα ΜΜΕ.

Οι δημόσιες τοποθετήσεις εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα, είτε προσωπικά, είτε «κατευθυνόμενα»! Ποτέ όμως παραταξιακά!


Ξεχνούν επίσης ότι ως βουλευτές έχουν το βήμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και μπορούν με τοποθετήσεις να διορθώσουν την λαθεμένη, κατά την άποψη τους, επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης, ενημερώνοντας τον ελληνικό λαό, καλύτερα.



Η ευκαιρία για τον Κώστα Καραμανλή και την Νέα Δημοκρατία έχει δύο σκέλη:



Πρώτον, στο θέμα της διαφθοράς, να βγουν όλα στη «φόρα», ξεκινώντας από το 1993, τότε που υπεγράφη η πρώτη «μεγάλη» σύμβαση, του Ο.Τ.Ε. με την Siemens!

Να μας πουν πως έπεσε και γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη!


Να μας πουν πόσες μέρες μετά τις εκλογές του 1993, που κέρδισε το ΠαΣοΚ και έγινε κυβέρνηση, υπεγράφη η περίφημη σύμβαση με τον Ο.Τ.Ε., ο οποίος «είναι, τεχνολογικά, δεμένος χειροπόδαρα» από την Siemens και την Intracom, τουλάχιστον για μία 20ετία;

Να μας πουν και να παρουσιάσουν, όλες τις συμβάσεις που υπέγραψε ο Ο.Τ.Ε. και το Δημόσιο με την Siemens, ποιό το κόστος των συμβάσεων και πότε υπεγράφησαν.


Να μας πουν αν θέλουν να εκδοθεί ή όχι ο υπόλογος κατηγορούμενος, από την Γερμανία και να καταδείξουν αυτούς που δεν το επιθυμούν!


Να μας καταδείξουν τις βαθιές ρίζες και το βεβαρημένο παρελθόν των κομμάτων που κυβέρνησαν.


Να μας πουν ποιο κόμμα αλληλογραφεί με τον υπόδικο εγκληματία!


Να μας πουν ποιοι πανηγυρίζουν για την μη αναμενόμενη έλευση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, χωρίς να κρατούν ακόμη και τα προσχήματα!


Να μας πουν ότι αν η Βουλή δεχόταν την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Siemens, θα είχαν αποκαλυφθεί οι μέχρι τώρα γνωστές πτυχές αυτής της υπόθεσης, ή θα είχαν συγκαλυφτεί;

Ο Κώστας Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία πρέπει να εξακολουθήσουν να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να ξεκαθαρίσει πλήρως αυτή η υπόθεση.

Όλα στο φως, χωρίς σκιές και καμιά υποχώρηση στα θέματα διαφάνειας!

Όσο ψηλά και αν φθάσει η κάθαρση, τόσο καλύτερα!



Δεύτερον, οι περίφημοι «ειδήμονες, καναλολάτρεις και γραφικοί τύποι», όλοι τους χωρίς καμία εξαίρεση να πάνε στο σπίτι τους στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ή σε όποιο άλλο κόμμα επιθυμούν!

Δεν ταιριάζουν στη Νέα Δημοκρατία, που χάρη σε αυτήν αναδείχθηκαν, διαφορετικά δεν θα τους γνώριζε κανείς παρά μόνο το οικογενειακό τους περιβάλλον!

Πρόδωσαν και προδίδουν τον λαό μας, δίνοντας σανίδα σωτηρίας στο «σύστημα της διαφθοράς».

Είναι η μεγάλη ευκαιρία!


Ο Ελληνικός λαός θα επικροτήσει και θα επιβραβεύσει και τις δύο αυτές κινήσεις!


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Aυτός που έριξε τον Μητσοτάκη το 1993 είναι σήμερα κορυφαίος κυβερνητικός υπουργός συγκεκριμένα Πολιτισμού, απο τους πιό στενούς φίλους συνεργάτες του πρωθυπουργού Καραμανλή και υποψήφιος δελφίνος για την διαδοχή στην ηγεσία.