Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

«Η αντίδραση του κ. Χριστοφοράκου είναι τουλάχιστον ...αναπάντεχη και ....απρόσμενη»;

Θέλω να «αγιάσω» και δεν με αφήνουν. Θέλω να ασχοληθώ και να γράψω για μια σειρά πολιτικά και κοινωνικά θέματα, που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη , αλλά στην Ιπποκράτους έχουν βαλθεί να ...με τρελάνουν. Το ίδιο φυσικά και όλους τους πολίτες αυτής της χώρας.

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Είναι γνωστό ότι ο κ. Χριστοφοράκος κατάφερε να πάρει την Γερμανική υπηκοότητα στην Καρλσρούη το 1994, παρ` ότι υπήρχαν πολλά και ανυπέρβλητα γραφειοκρατικά προβλήματα, τα οποία ....ως δια μαγείας ξεπεράστηκαν .

Στο ερώτημα ,ΠΩΣ ξεπεράστηκαν και ΠΟΙΟΣ φρόντισε γι` αυτό, από το ΠαΣοΚ τηρούν ενοχοποιητική ...σιγή ασυρμάτου. Την ίδια ενοχοποιητική στάση κρατούν και για τις δύο ελληνικές ταυτότητες που του είχαν εκδώσει (όπως έγραφα ΚΑΙ εχθές) και χρησιμοποιούσε κατά το δοκούν.

Βλέπετε εάν ...στράβωνε κάτι ( θα σκεφτεί ο κάθε πονηρός), στην απαγόρευση εξόδου από την χώρα μας θα γραφόταν όπως είναι φυσικό ο αριθμός της μιας αστυνομικής ταυτότητας.
Αυτής που θα ..προσκόμιζε στις δικαστικές αρχές ο Κ. Χριστοφοράκος, και ο ίδιος θα μπορούσε να διαφύγει στην Ευρώπη ( λόγω Σένγκεν) επιδεικνύοντας ...την άλλη, σαν κύριος !
Λογικό αφού αυτή δεν θα την "κοκκίνιζε" το ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα στο οποίο καταχωρούνται οι απαγορεύσεις εξόδου από την χώρα. «Σαν έτοιμος από καιρό» όπως λέει και ο ποιητής. Με την φροντίδα ΠΟΙΩΝ;

Ως Γερμανός υπήκοος ,πλέον, ο κ. Χριστοφοράκος εκμεταλλεύτηκε την "διαφορετικότητα" των νομικών συστημάτων Ελλάδας-Γερμανίας και κατάφερε να έρχεται στην Ελλάδα «ελαφρωμένος από 68 από τα συνολικά 71 ύποπτα εμβάσματα της SIEMENS».

Αμέσως το ΠαΣοΚ , δια του μετέχοντος (το συμμετέχοντος υπό δικαστική έρευνα) στα λαδωμένα ΔΣ του ΟΤΕ, εκπροσώπου τύπου κ. Παπακωνσταντίνου, δηλώνει αλαζονικά ότι :«η ελληνική πλευρά δεν έχει κάνει καλά την δουλειά της ή επιχείρησε να κρύψει ορισμένα πράγματα».

Γενικά και αόριστα, αφήνοντας ( πάντα με την βοήθεια των ΜΜΕ) στον ανυποψίαστο πολίτη την εντύπωση ότι αυτό το επεδίωξε η κυβέρνηση, γιατί... την βόλευε( η λέξη ανεξάρτητη δικαιοσύνη έτσι και αλλιώς στο ΠαΣοΚ είναι ...άγνωστη λέξη).

Μα... τα 71 μαύρα εμβάσματα και εκ των οποίων για τα 68 ο κ.Χριστοφοράκος είναι πλέον ...«ελαφρωμένος» και δεν θα δικαστεί για` αυτά, συνολικού ύψους 57 εκατομμυρίων ευρώ ,αφορούν την περίοδο... διακυβέρνησης του ΠαΣοΚ μέχρι το 2003.

Είναι δηλαδή εκείνη η περίοδος κατά την οποία υπεγράφησαν όλες οι συμβάσεις που αφορούσαν μεγάλα έργα όπως είναι η ψηφιοποίηση του ΟΤΕ και το C4I.
Όπως καταλαβαίνει και ένα μικρό παιδί, αυτή ...η εξέλιξη προκαλεί μεγάλη «ανακούφιση» στο ΠαΣοΚ και όχι φυσικά στην ΝΔ.

Και σαν να μη έφταναν όλα αυτά , βγαίνει ο κ. Ραγκούσης ( μετά τον δημόσιο χλευασμό από τον Γερμανό δικηγόρο του κ. Χριστοφοράκου, όπως λέγαμε εχθές) και μιλά για ..μήνυση στον κ. Χριστοφοράκο.
Μα...το ΠαΣοΚ δεν είναι εκείνο που ζήταγε ...ευνοϊκές ρυθμίσεις και ποινικές (στην ουσία) απαλλαγές , προκειμένου οι κατηγορούμενοι στο σκάνδαλο της SIEMENS, να δώσουν ονόματα;

Από την μία δηλαδή προτείνουμε ευνοϊκή μεταχείριση ...για να μιλήσει και από την άλλη να του κάνουμε μήνυση ....γιατί μίλησε…!!!! Θέσεις , αν μη τι άλλο , τουλάχιστον ....αντικρουόμενες, που προκαλούν προβληματισμό τόσο στην βάση όσο και στα στελέχη του ΠαΣοΚ.

Τότε που ο κ.Χριστοφοράκος ήταν το μέσο για ...«εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» εντός , εκτός και επί τα αυτά, ήταν καλά! Τώρα που ακούστηκε και ο κ.Γείτονας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος οικονομικών του κόμματος ΚΑΙ επί θητείας του κ. Γ.Παπανδρέου, μιλάμε ... για μηνύσεις!!

Κάτι στράβωσε ; Κάτι δεν πήγε καλά ; Γι` αυτό και η ...περίεργη δήλωση του κ. Ραγκούση ότι :«Η αντίδραση του κ. Χριστοφοράκου είναι τουλάχιστον ...αναπάντεχη και ....απρόσμενη»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: