Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Χριστοφοράκο : "αφού λάδωσες τη ΝΔ γιατί δεν παρέλαβαν το C4I";

Έγραψα χθες ότι μόνοι τους οι παπαγάλοι του ΠΑΣΟΚ μάζεψαν την παραπληροφόρηση που μοίραζαν τις προηγούμενες μέρες ότι ο Χριστοφοράκος δεν θα έρθει στην Ελλάδα. Ας δούμε σήμερα και την ουσία των όσων είπε ο Χριστοφοράκος στη Γερμανία και οδήγησαν στη ποινή που του επιβλήθηκε.

Καταρχάς πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι ο Χριστοφοράκος καταδικάστηκε με βούλευμα δηλ. δεν έγινε δικαστήριο. Εμφανίστηκε στην εισαγγελέα είπε έκανα αυτό κι αυτό και η εισαγγελέας του είπε πάρε ένα χρόνο φυλακή και 750.000 ευρώ πρόστιμο.
Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΕΨΑΞΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΙΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΡΩΤΗΣΕ ΟΣΟΥΣ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ
(... τον Βαρθολομαίο και να ήθελε δεν θα μπορούσε...).
Για να δούμε τι είπε λοιπόν ο Χριστοφοράκος στο μονόλογό του:
«Συμφωνήσατε λοιπόν στις διάφορες συζητήσεις, το αργότερο κατά τα τέλη του 2003, με τους ταμίες των μεγάλων κομμάτων στην Ελλάδα, τον Κώστα Γείτονα του ΠαΣοΚ, τέως Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου, ο οποίος μέσω του κόμματος, όπως και πριν, είχε επιρροή επί των υφισταμένων υπηρεσιών, και με τον Γιάννη Βαρθολομαίο της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα παρείχατε στα εκπροσωπούμενα κόμματα χρήματα ύψους συνολικά τουλάχιστον διψήφιου αριθμού εκατομμυρίων ευρώ.

Τα χρήματα θα έπρεπε να φθάσουν ισότιμα στα ταμεία των κομμάτων Νέας Δημοκρατίας και ΠαΣοΚ και από εκεί ενδεχομένως να μοιρασθούν περαιτέρω. Για τον σκοπό αυτόν οι δύο ταμίες, όπως από κοινού είχατε συμφωνήσει, θα ασκούσαν ο καθένας επί των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι ανήκαν στο δικό τους κόμμα την απαιτούμενη επιρροή...

Σύμφωνα με τον από κοινού με τον κ. Γείτονα και τον Βαρθολομαίο τεθέντα σκοπό σας, αυτό επετεύχθη στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε και ο κ. Γείτονας και ο Βαρθολομαίος άσκησαν σύμφωνα με την συμφωνηθείσα τακτική επί των αποφασιζόντων δημοσίων υπαλλήλων την αναλογούσα στο κάθε κόμμα επιρροή. Οι αποφασίζοντες δημόσιοι υπάλληλοι το πήραν τουλάχιστον απόφαση ότι ως αντάλλαγμα για την ευμενή και ενδεχομένως αντίθετη στο καθήκον τους ενέργεια κάθε φορά θα εφοδίαζαν οικονομικά το κόμμα του οποίου ήσαν μέλη (ΣΣ. Ανιδιοτελής Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι ;) θυσιάζονται για το κόμμα τους μας λέει η Γερμανίδα).

Τον Φεβρουάριο του 2004... στην Αθήνα... ερωτηθήκατε από τον άλλοτε διωκόμενο Κutschenreuter... τι θα μπορούσε να κάνει κανείς ώστε να εξασφαλίσει την έγκαιρη λήξη του έργου και την παραλαβή του. Του ανακοινώσατε ότι το υφιστάμενο κόνσεπτ του 2%, δηλαδή η παροχή πληρωμών σε κόμματα ώστε αυτά να διατάσσουν τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες κατά την παραλαβή των έργων να ασκούν την κρίση τους υπέρ της Siemens, είναι επαρκής για την επιτάχυνση της διαδικασίας. Αυτό εγκρίθηκε από τον Κutschenreuter.

Ο τελεσιδίκως καταδικασθείς Σίκατσεκ έστειλε από τα στη διάθεσή του υφιστάμενα «μαύρα ταμεία» τα ακόλουθα εμβάσματα στον ελβετικό λογαριασμό της FΑΙRWΑΥS LΤD:

250.000 ευρώ- από την Εlectronic Τechnology, την 02.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ- από τη Weavind, την 02.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ- από την Εlectronic Τechnology, την 07.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ- από την Εlectronic Τechnology, την 16.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ- από τη Weavind, και την 07.10.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ- από τη Weavind. Από τα χρήματα αυτά τουλάχιστον 200.000 ευρώ προωθήθηκαν σε σας, σε κάποιο μη εξακριβωμένο χρονικό σημείο μετά τα εμβάσματα αυτά.

Σύμφωνα με τη συμφωνηθείσα με τους ταμίες των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων τακτική παραδώσατε σε χρονικό σημείο μη επαρκώς εξακριβωμένο μέχρι το έτος 2005/2006 τα χρήματα στον Βαρθολομαίο, τον επικεφαλής οικονομικού της Νέας Δημοκρατίας και τον κ. Κώστα Γείτονα του ΠαΣοΚ.

Ως σήμερα δεν έχει γίνει οριστική παραλαβή του έργου C4Ι
Τα πράγματα είναι απλά...
- Ο Γείτονας τα έπαιρνε γιατί σαν Κυβέρνηση «είχε επιρροή επί των υφισταμένων υπηρεσιών». Κατανοητό.
- Ο Βαρθολομαίος γιατί τα έπαιρνε; Είχε επιρροή σε υπηρεσίες το 2003 όταν δήθεν συμφώνησε με τον Χριστοφοράκο να τα πάρει; Εκτός αν κάποιος πιστεύει ότι επί ΠΑΣΟΚ το 2003 υπήρχε δεξιός σε επιτροπή που αποφάσιζε για το C4I!!!

Θα πούν οι ΠΑΣΟΚοι «Ο Χριστοφοράκος λάδωνε τον Βαρθολομαίο και τη ΝΔ γιατί προσδοκούσε σε μελλοντικά οφέλη όταν η ΝΔ γίνει Κυβέρνηση»... γι' αυτό και όπως λέει ο Χριστοφοράκος στη Γερμανία «τα χρήματα θα έπρεπε να φθάσουν ισότιμα στα ταμεία των κομμάτων Νέας Δημοκρατίας και ΠαΣοΚ».

Είναι τόση εξόφθαλμη η πρεμούρα του ΠΑΣΟΚου Χριστοφοράκου να ενοχοποιήσει τη ΝΔ που φτάνει στο σημείο να λέει ότι μοίραζε και ισότιμα τα χρήματα στα δύο κόμματα...
ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΤΟ ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΟ ΟΦΕΛΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ;

ΔΗΛ. Ο ΤΥΠΟΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚ...
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΛΑΔΩΝΕΙ ΤΟ ΕΦΟΡΙΑΚΟ ΠΧ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ...
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΛΑΔΩΝΕΙ (ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ) ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ... ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΟΣΔΟΚΑ ΝΑ ΤΟΥ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ...
- Ακόμα και αν δεχθούμε για την οικονομία της συζήτησης ότι ο Βαρθολομαίος πήρε χρήματα για τη ΝΔ πάλι υπάρχει ένα πρόβλημα με το οποίο η Γερμανίδα εισαγγελέας δεν ασχολήθηκε:
ΓΙΑΤΙ ΤΟ 2000 ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ 2003-4 ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ;

ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΤΟ 2000 ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ
ΕΝΩ ΤΟ 2003-4 Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ...

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΝΔ ΤΟΣΟ ΤΟ 2003 ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΤΟ 2005 ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ 2006 ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 2004 ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ;
ΓΙΑΤΙ ΔΗΛ. Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΔΕΝ ΛΑΔΩΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 2004 ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ;
ΜΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ... Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΦΟΡΤΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ...

ΕΝΩ Ο ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΣΑΝ ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΑ...

Εκτός αν κάποιος πιστεύει στα σοβαρά ότι τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο του 2004 (που περιγράφονται οι πληρωμές στο βούλευμα) καθώς και το 2005 και το 2006, ο Βαρθολομαίος συνέχιζε να παίρνει χρήματα για τη ΝΔ, παρόλο που δεν είχε καμία σχέση με το κόμμα και σήκωνε το τηλέφωνο και έλεγε στο Γενικό Γραμματέα ή τον Υφυπουργό ή τον Υπουργό «είμαι ο διοικητής του ΙΚΑ και κάνε αυτό για τη Siemens γιατί μας δίνει λεφτά»!!!

- Αυτό βέβαια που δεν εξέτασε καθόλου η Γερμανίδα εισαγγελέας είναι και το σημαντικότερο. Το ξεκαθαρίζει ο Χριστοφοράκος μέσα από την κατάθεσή και είναι η απόλυτη απόδειξη ότι η ΝΔ δεν πρέπει να πήρε λεφτά (λέω «δεν πρέπει» γιατί ποτέ δεν θέλω να είμαι απόλυτος μιας και δεν έχω ιδία γνώση... απλά παραθέτω τα συμπεράσματά μου και τις απορίες μου, απ' αυτά που ακούω και διαβάζω).
Το ερώτημα λοιπόν που δεν έγινε, αλλά ο Χριστοφοράκος δεν θα το γλιτώσει όποτε έρθει στην Ελλάδα (αν και δεν θα δικαστεί για το τι έγινε μετά το 2004 μιας και έτσι όπως τα κατάφερε, έριξε τη λάσπη του χωρίς αποδείξεις και ίσως να μην ερευνηθεί ποτέ περαιτέρω το θέμα), είναι:
ΑΦΟΥ ΡΕ ΜΑΣΤΟΡΑ Η ΝΔ ΛΑΔΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ «Ο ΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΚΑΙ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΑΣΚΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ»...

ΓΙΑΤΙ ΤΟ C4I ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΑΚΟΜΑ
ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ;


ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΛΑΔΩΣΕΣ ΤΗ ΝΔ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΩΣΤΑΕΙ;

ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΛΑΔΩΣΕΣ ΤΗ ΝΔ, ΑΥΤΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΡΗΤΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;

Επειδή λοιπόν ο ΠΑΣΟΚος μας λέει χαλαρά στο εξωτερικό ότι λάδωνε τη ΝΔ θα το κάνουμε σαν ένα καθηγητή που είχαμε στο Παν/μιο. Όταν πήγαινε κάποιος φοιτητής που είχε έρθει από μεταγραφή από Νότια Ιταλία, να του πει ότι το μάθημά του το είχε περάσει στην Ιταλία και θα ήθελε να του αναγνωριστεί χωρίς να ξαναδώσει εξετάσεις, του έλεγε χτυπώντας τον φιλικά στο μάγουλο:
«Αφού παιδί μου τα ξέρεις και τα είπες εκεί... δεν υπάρχει πρόβλημα να τα ξαναπούμε και εδώ άλλη μια φορά»...
εδώ βέβαια τα πράγματα ήταν λίγο πιο ζόρικα και οι ερωτήσεις λίγο πιο δύσκολες ;)
Το ίδιο ισχύει και για τον Χριστοφοράκο...
αφού μας είπε χαλαρά στη Γερμανία ότι η ΝΔ λαδώθηκε... ας έρθει να μας το πει και εδώ...
εδώ όμως οι ερωτήσεις και οι απορίες είναι λίγο πιο δύσκολες...
Μέχρι τότε όμως να έχετε στο νού σας γιατί στη Γερμανία οι ερωτήσεις δεν τέθηκαν και η Γερμανίδα δεν είχε απορίες:
Δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος να ανακατευθούν οι Γερμανοί και να πάρουν θέση σε μια ιστορία που αφορά την Ελλάδα.

Φαντάζεστε πως θα φαινόταν να ζήταγε αποδείξεις η Γερμανίδα εισαγγελέας και να υπήρχαν μόνο για το ΠΑΣΟΚ και όχι και για τη ΝΔ;


Φαντάζεστε να ρώταγε η Γερμανίδα γιατί αφού λαδώσατε τη ΝΔ αυτοί δεν παρέλαβαν to C4I;

Φαντάζεστε η Γερμανίδα να ρώταγε τι σας κάνει να πιστεύετε ότι μετά από 10 χρόνια ΠΑΣΟΚ στην εξουσία υπήρχαν ΝΔίτες σε θέσεις κλειδιά που αποφάσιζαν για το C4I και έπρεπε να λαδωθούν από τον Βαρθολομαίο;

Φαντάζεστε τη Γερμανίδα να ρώταγε γιατί ενώ στο ΠΑΣΟΚ όταν άλλαξε ο "ταμίας" άλλαξε και ο αποδέκτης των χρημάτων και αντί του Τσουκάτου τα έπαιρνε ο Γείτονας...
ενώ στη ΝΔ όταν άλλαξε ο "ταμίας" συνέχισε να τα παίρνει ο παλιός;


Αν τα ρώταγε όλα αυτά και έβγαζε τα συμπεράσματά της θα τόλμαγε να γράψει στο βούλευμα
«δωροδοκήσατε το ΠΑΣΟΚ»;
Για να μην τρελλαθούμε δηλαδή.

Δεξί Εξτρέμ


Δεν υπάρχουν σχόλια: