Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Χαρτογράφηση των Blogs : "Η διαπλοκή με τον Αντώνη, το διαδίκτυο με τη Ντόρα!"


Άργησε λίγο να φανεί αλλά η Ντόρα πήρε μπρος και στο διαδίκτυο, για τα καλά.

Κατ’ αρχάς στο Facebook κυριαρχεί.
Το δημοφιλέστερο site κοινωνικής δικτύωσης «ψηφίζει» Ντόρα!
Το Facebook είναι πρώτο σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα. Εδώ η Ντόρα διαθέτει αυτή την στιγμή 9.200 υποστηρικτές(οδεύοντας τάχιστα στους 10.000), ενώ ο Σαμαράς παραλίγο 4.000!
Όσο για τα blogs, μια μικρή «μελέτη» δείχνει ότι τα δεξιά-κεντροδεξιά-αντιπασόκ και φιλελεύθερα ιστολόγια ξεπερνούν τα 300 (δεν συμπεριλαμβάνονται φυσικά τα ακροδεξιά) εκ των οποίων τα 150 περίπου ασχολούνται συστηματικά υπέρ της ΝέαςΔημοκρατίας. Εξ’ αυτών τα 50 περίπου στηρίζουν Ντόρα, 40 στηρίζουν Σαμαρά και τα περισσότερα παραμένουν ουδέτερα ή δεν έχουν πάρει ακόμη θέση.
Με μια παρατήρηση. Τα blogs που στηρίζουν Σαμαρά έχουν ενισχυθεί τις τελευταίες μέρες από ακροδεξιά blogs που μέχρι πρότινος έκαναν αυστηρή έως λυσσαλέα κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στον Καραμανλή.
Κάποια έχουν ακόμα στο sidebar κακοήθεις φωτογραφίες με τον Καραμανλή. 
Οι "τραμπουκισμοί" των ακροδεξιών δεν έχουν καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία και είναι απαράδεκτο να προσπαθούν να επιβάλλουν αρχηγό με φωνασκίες, ύβρεις και ξένες προς την φιλελεύθερη παράταξη μεθόδους.

Ουδέτερα παραμένουν τα politis , wolf , vasper , poleatics και τα περισσότερα φιλελεύθερα και νεοφιλελεύθερα (Δράση, Συμμαχία), τα οποία δεν έχουν πάρει ακόμα θέση αν και φαίνονται φίλα προσκείμενα στη Ντόρα.
Τα blogs που υποστήριζαν Ντόρα από την αρχή είναι του Στάθη Σαραφόπουλου, το Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη , το DeFreJus και πολύ γρήγορα προστέθηκε το atithasos με "Δήλωση Υποστήριξης".
Μόνο τρία. Αργά αλλά σταθερά εξεδήλωναν προτίμηση υπέρ Ντόρας πολύ περισσότερα.
Μερικά εκ των οποίων: Σφήνες και Σφηνάκια του Ναπολέοντα Σαραντίδη, το Πολύγυρος , U- Topia , Φιλελεύθερη Κρήτη, Νότια του Βασιλείου της Δανιμαρκίας του Brexian , Το περιοδικό (φαίνεται δημοσιογραφικό), Με σύμμαχο εσένα , Διακυβέρνηση, Ελλάς-Ελλάς-Αντώνης Σαμαράς , d-politiki(Διηνεκής Ποντικός) , e-politico-gr , Το παρόν της Αιτωλοακαρνανίας , gesemia , lesmarkpages , Εκλογή Προέδρου, Δυναμίτης, Τα καλύτερα , Καθημερινή Τρέλα , Aris53m’s Blog , Vassilis Kiltidis και άλλα πολλά, των οποίων αναρτήσεις θα αναδημοσιεύω τις επόμενες ημέρες!
Από τα blog που στηρίζουν Σαμαρά κυριαρχεί σε προβοκάτσιες το "Anti WEbBlog" που επιτίθεται κυρίως μέσω «ελεύθερων» σχολίων, με απαράδεκτο και ανήθικο τρόπο στη Ντόρα. Φυσικά επειδή είναι δήθεν «αριστεροί», δε βρίζουν αλλά κάνουν κριτική!!!Έτσι λένε! Και αν κάποιος ενοχλείται από την «ανθρωποφάγα» κριτική τους, δε φταίνε οι ίδιοι αλλά αυτός που ενοχλείται και «έχει χάσει την ψυχραιμία του». Ας πήγαινε πιο πέρα…… επί τω προκειμένω εννοείται ότι πρέπει να κάμει στην πάντα η «Αγία» ή «Α.Υ» Θεοδώρα για να περάσουν οι «αριστοκράτες» Καρατζαφέρηδες!
Φυσικά η ανάρτηση στο blog Antinews για την επανάληψη του φαινομένου Βενιζέλου που επαναλαμβάνεται, ισχύει. Πράγματι ισχύει, μόνο που κανακάρης του συστήματος Πασόκ σε αυτή τη φάση, είναι ο Σαμαράς, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον επιβάλλουν τα συμφέροντα. Εξού και η παραποίηση της πραγματικότητας με αναρτήσεις όπως «Η διαπλοκή με τη Ντόρα, το διαδίκτυο με τον Αντώνη»!

Μας ταΐζουν κουτόχορτο. 
Η αλήθεια είναι ότι η διαπλοκή στηρίζει Αντώνη, όπως και οι καρεκλοκένταυροι μηχανισμοί του κόμματος. 
Η διαπλοκή θέλει το Γιωργάκη να κυβερνά δύο τετραετίες, και η Ντόρα με τον δυναμικό της χαρακτήρα, τους χαλά τη σούπα και το φαγοπότι!


 exastal

Δεν υπάρχουν σχόλια: