Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Έτοιμη οργανωτικά η Ν.Δ. για τις εκλογές

Έτοιμη οργανωτικά η Ν.Δ. για τις εκλογές
Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για τις εσωκομματικές εκλογές της 29ης Νοεμβρίου καθώς σήμερα αποστέλλονται στις νομαρχιακές οργανώσεις της Ν.Δ. τα ονόματα των μελών που είναι υπεύθυνα για την εκλογική διαδικασία, την υποδοχή του υλικού, τις εφορευτικές επιτροπές ακόμη και τους ταμίες που θα εισπράττουν τα δύο ευρώ από κάθε εγγραφή.  
 
Κάλπες θα στηθούν σε περίπου 1.500 σημεία σε όλη την Ελλάδα τα οποία έχουν ήδη καταγραφεί και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ν.Δ. τις επόμενες ώρες ενώ θα υπάρχει και κέντρο τηλεφωνικής υποστήριξης στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται τα μέλη της παράταξης για να μάθουν που ψηφίζουν. 
Η οργανωτική διαδικασία δεν έχει καμία σχέση με εκείνη του ΠΑΣΟΚ, υπό την έννοια ότι στις εσωκομματικές κάλπες θα υπάρχει πλήρης και απόλυτη διαφάνεια, ενώ θα μπορούν να ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου και τα ονόματά τους θα διασταυρώνονται ηλεκτρονικά με τους επίσημους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών. 
 
Μέλη της Ν.Δ. μπορούν να γίνουν ή να επαναβεβαιώσουν την εγγραφή τους , όσοι συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο και το υπογράψουν. 
Το έντυπο αυτό αποστέλλεται στις Νομαρχιακές και θα υπάρχει και στα εκλογικά τμήματα.
Όσοι ψηφίζουν, θα υπογράφουν κιόλας για λόγους ασφαλείας , ενώ αν υπάρξει δεύτερος γύρος, σε αυτόν θα ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν την πρώτη φορά και δεν θα χρειαστεί να μετακινηθούν στο εκλογικό κέντρο που είναι εγγεγραμμένοι αλλά στο οικείο εκλογικό τμήμα.
 
Υπενθυμίζεται ότι όταν διεξήχθησαν οι αντίστοιχες εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, ο καθένας ψήφιζε όπου ήθελε και για όσους ήθελε, ενώ οι ... φίλοι έμπαιναν όπου έβλεπαν φως! Γι΄ αυτό άλλωστε υπήρξαν και πολλές διαγραφές στελεχών του ΠΑΣΟΚ μετά το τέλος της διαδικασίας όπου οι καταγγελίες για νοθεία ήταν εκατοντάδες σε όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: