Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Οι " κινήσεις " στη Νέα Δημοκρατία !

Σε κάθε βήμα που κάνουμε πρέπει να προτάσσουμε το παρόν και το μέλλον της παράταξης, δήλωσε χθες το μεσημέρι ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, ανακοινώνοντας την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.  
«Δυνατή Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη Νέα Δημοκρατία και αυτή που δεν συμπιέζεται από ετικέτες του παρελθόντος», τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος
 
Σύμφωνα με τον κ. Σπηλιωτόπουλο, η υποψηφιότητα της κας Μπακογιάννη εγγυάται την ενότητα της παράταξης την επόμενη μέρα. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι «η πολιτική δεν ασκείται με συμπάθειες και αντιπάθειες αλλά με πολιτικούς όρους».
Σημείωσε ότι αποκλειστικός γνώμονάς του δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά η πολιτική, υπογραμμίζοντας πως η επιλογή του έχει καθαρά πολιτικό περιεχόμενο.
 «Την κρίσιμη στιγμή ξεπερνάς τα πρόσωπα και βλέπεις τις προτάσεις. Ποτέ δεν πολιτεύτηκα με βάση τις καρέκλες ή τα αξιώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Εξήγησε, μάλιστα, πως πολλές από τις δικές του θέσεις έχουν συμπεριληφθεί στο μανιφέστο που κατέθεσε η κα Μπακογιάννη την Παρασκευή. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι η πολιτική πρόταση της κας Μπακογιάννη πληροί όλα τα παραπάνω. «Υπάρχει πλήρης συναντίληψη με την κα Μπακογιάννη και γι' αυτό θα δώσουμε τη μάχη μαζί», κατέληξε ο Άρης.

«Στις 29 Νοεμβρίου θα αποφασίσουμε αν η Ν.Δ. θα είναι κόμμα εξουσίας ή διαμαρτυρίας, θα αποφασίσουμε αν θέλουμε τη Ν.Δ. του χθες ή του αύριο», δήλωσε παίρνοντας το λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη και σημείωσε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους Νεοδημοκράτες.

Ευχαρίστησε τον κ. Σπηλιωτόπουλο για την υποστήριξή του και πρόσθεσε: «Έχει σημασία για μένα ότι η πολιτική μου πρόταση βρίσκει ανταπόκριση σε πολιτικούς της νέας γενιάς».
«Το οξυγόνο της μεγάλης ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς είναι η ανανέωση, νέοι θεσμοί, νέες ιδέες, νέα πρόσωπα», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Στόχος μας είναι μια συστηματική πολιτική δράση».
«Παρουσίασα ένα νέο ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο για μια δυνατή Ν.Δ. και Ελλάδα», είπε και πρόσθεσε ότι η Ν.Δ. βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, «σε λίγες μέρες καλούμαστε να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις».

«Ολοι ενωμένοι»

«Κάθε στέλεχος της παράταξής μας έχει το δημοκρατικό δικαίωμα της επιλογής, και την επόμενη ημέρα, όλοι ενωμένοι και αλληλέγγυοι, μπροστά στους νέους, κοινούς μας αγώνες», σχολίασε από την πλευρά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ομιλίες υποψηφίων σε Θήβα, Λιβαδειά και Βόλο

Στην περιφέρεια μεταφέρεται η κούρσα για τη διαδοχή στη Ν.Δ.

Με τις ομιλίες της κας Ντόρας Μπακογιάννη στο Βόλο, του κ. Αντώνη Σαμαρά στη Θήβα και τη Λιβαδειά και την παρέμβαση του κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη προς τους συνυποψηφίους του, συνεχίστηκε χθες η προσπάθεια για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία.
Μιλώντας στο Βόλο η κα Ντόρα Μπακογιάννη επανέλαβε ότι «Θέλουμε ένα Κόμμα ανοικτό, δημοκρατικό, δυνατό στη βάση του, στην κοινωνία, και όχι ένα κόμμα περιχαρακωμένο και εσωστρεφές».

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για την εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Σιούφας, θα παρουσιάσει σήμερα το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, τις διαδικασίες της εκλογής.

Ομιλία Μπακογιάννη στο Βόλο

Αιχμές και αναφορές σε ανοικτό κόμμα
Υπέρ ενός κόμματος ανοικτού, δημοκρατικού, δυνατού στη βάση του τάχθηκε η υποψήφια για την προεδρία της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη, από το Βόλο, αφήνοντας νέες αιχμές σε βάρος του κ. Αντώνη Σαμαρά.
«Θέλουμε ένα κόμμα ανοικτό, δημοκρατικό, δυνατό στη βάση του, στην κοινωνία, και όχι ένα κόμμα περιχαρακωμένο και εσωστρεφές... Όχι ένα κόμμα, επιρρεπές στο λαϊκισμό, το οποίο θα αντιμετωπίζει τα σύγχρονα προβλήματα με παλαιοκομματικές συνταγές» σημείωσε.
Αφού σημείωσε πως «στις 29 Νοεμβρίου θα αποφασίσουμε αν η Νέα Δημοκρατία θα είναι κόμμα εξουσίας ή διαμαρτυρίας» υπογράμμισε πως η πολιτική της πρόταση για τη νέα φυσιογνωμία του κόμματος «βρίσκει απήχηση σε πολιτικούς της νέας γενιάς οι οποίοι έχουν κατακτήσει την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας».

Απορρίπτοντας θέσεις που έχει εκφράσει ο κ. Σαμαράς συνέχισε:
«Τις μέρες αυτές ακούω διάφορες θεωρίες και διάφορα ψευτοδιλήμματα
Επιτρέψτε μου να πω ότι για ένα κόμμα αξιόπιστο και σοβαρό, οι πολίτες δεν είναι δεδομένοι. 
Δεν βρίσκονται στη μία ή στην άλλη κομματική στάνη. 
Δεν είναι λογική κόμματος και μάλιστα ευρωπαϊκού η θεωρία ότι πρέπει να ξαναμαντρώσουμε τους ψηφοφόρους μας. 
Ο πολίτης μάς ψηφίζει, όταν και διότι εγκρίνει την πολιτική μας, την αξιοπιστία μας, όταν πιστεύει στην απόφασή μας να οδηγήσουμε τη χώρα μπροστά».

Αναφερόμενη στα αίτια της εκλογικής συντριβής της Ν.Δ., σημείωσε πως «γυρίσαμε την πλάτη μας στη βάση της μεγάλης μας παράταξης ... Εμπιστευθήκαμε όχι τα στελέχη και τον κορμό της παράταξης, αλλά διάφορα golden boys που τότε κοίταξαν το δικό τους συμφέρον και σήμερα κοιτάζουν τη δική τους επιβίωση».


Κάνοντας αναφορά και στις προτάσεις που έχει καταθέσει «για το ριζικό εκσυγχρονισμό» της Ν.Δ. τόνισε πως «τους μηχανισμούς δεν τους καταργούμε με εύκολα λόγια, αλλά με συγκεκριμένες προτάσεις που διασφαλίζουν την εσωκομματική δημοκρατία και τη συμμετοχή της βάσης στις αποφάσεις μας».

Τους νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας θα επισκεφθεί σήμερα η υποψήφια για την προεδρία της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη, όπου θα έχει συναντήσεις με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ενώ θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στη Λάρισα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: