Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

SOS εκπέμπουν οι μικροζυθοποιοί με επιστολή τους στον Τσίπρα

SOS εκπέμπουν οι μικροζυθοποιοί με επιστολή τους στον ΤσίπραΜε ανοικτή επιστολή διαµαρτυρίας προς τον Αλέξη Τσίπρα οι ελληνικές μικροζυθοποιείες υποστηρίζουν ότι τα επερχόμενα φορολογικά μέτρα θα καταστήσουν μη ανταγωνιστικά τα προϊόντα τους και θα πλήξουν την παραγωγή.

Στην επιστολή αναφέρουν αναλυτικά οι μικροζυθοποιοί:
«Αξιότιµε Kύριε Πρωθυπουργέ,
Η φηµολογούµενη αύξηση κατά 100% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Ζύθου, θα αποτελέσει την αιτία καταστροφικών εξελίξεων στον κλάδο της Ελληνικής Μικροζυθοποιίας, έναν από τους ελάχιστους κλάδους της Ελληνικής οικονοµίας που κατάφερε να αναπτυχθεί τα χρόνια της κρίσης. Ο κλάδος µας αποτελείται από αµιγώς ελληνικές επιχειρήσεις, το 90% των οποίων δραστηριοποιείται σε νησιά και σε αποµακρυσµένες περιοχές που µαστίζονται από την ανεργία.
Ο αριθµός των Ελληνικών Μικροζυθοποιείων τα τελευταία επτά χρόνια έχει τριπλασιαστεί, και προσεγγίζει πλέον τα 30. Οι επενδύσεις που είναι προγραµµατισµένες και οι νέες παραγωγικές µονάδες που θα λειτουργήσουν το αµέσως προσεχές διάστηµα, αναµένεται να δώσουν µεγάλη ώθηση στον κλάδο µας. Προϊόντα της Ελληνικής Μικροζυθοποιίας βραβεύονται διαρκώς σε διεθνείς διαγωνισµούς, και εξάγονται σε πολύ σηµαντικές αγορές.
Αυτή την χρονική στιγµή ο κλάδος µας καλείται να αντιµετωπίσει το αθροιστικό αποτέλεσµα των παρακάτω µέτρων:
1. Πρόσφατη επιβολή του νέου Φόρου Ζύθου 3%,
2. Φηµολογούµενη αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά 100%
3. Αύξηση του ΦΠΑ κατά µια µονάδα στην ηπειρωτική χώρα και κατά οκτώ µονάδες στα νησιά
4. Αύξηση του Φόρου Εισοδήµατος από το 26% στο 29% καθώς και την αύξηση της Προκαταβολής Φόρου
5. Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών
6. Αύξηση στα κόστη της ενέργειας και επικοινωνιών
7. Αδυναµία χρηµατοδότησης και περιορισµούς στις εισαγωγές πρώτων υλών, σε αντίθεση µε τους πολυεθνικούς οµίλους που δραστηριοποιούνται στη χώρα µας.
Η φηµολογούµενη αύξηση του ΕΦΚ κατά 100%, θα καταστήσει την τιµή της ποιοτικής ελληνικής µπύρας, απαγορευτική για το µέσο Έλληνα καταναλωτή και µη ανταγωνιστική σε σχέση µε τα Ευρωπαϊκά Μικροζυθοποιεία.
Αποτέλεσµα θα είναι η συρρίκνωση της Αγοράς µας, η απώλεια θέσεων απασχόλησης, η µείωση κρατικών εσόδων από έµµεσους και άµεσους φόρους και η καταστροφή των Ελληνικών Μικροζυθοποιείων, σε όφελος των µεγάλων πολυεθνικών οµίλων και των εισαγωγέων.
Kύριε Πρωθυπουργέ,
Είµαστε Έλληνες επιχειρηµατίες-παραγωγοί µε στόχους, όνειρα και ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο. Επενδύσαµε τα κεφάλαια µας και δηµιουργούµε εθνικό πλούτο στην χώρα µας.
Σας απευθύνουµε ύστατο κάλεσµα να αναθεωρήσετε τις παραπάνω καταστροφικές επιλογές. Μην µας στερείτε τη δυνατότητα να παράγουµε, να απασχολούµε ανθρώπους και να δηµιουργούµε. Μην µας αναγκάζετε να εγκαταλείψουµε τη χώρα µας.
Με τιµή και αγωνία.
Μικροζυθοποιία ΕΛΙΞΗ
Ζυθοποιία ΗΠΕΙΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ Ζυθοποιία
Πρότυπη Μικροζυθοποιία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μικροζυθοποιία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ Μικροζυθοποιία
Μικροζυθοποιία ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΙΚΗ Μικροζυθοποιία
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ Μικροζυθοποιία ΚΡΗΤΗΣ
Μικροζυθοποιία ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΠΑΤΡΑΙΚΗ Μικροζυθοποιία
Μικροζυθοποιία SEPTEM
Μικροζυθοποιία ΣΕΡΡΩΝ & ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μικροζυθοποιία ΧΙΟΥ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΟΥΓΙΟΣ VAP»
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: