Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Μπράβο σας κ. Σαμαρά... Και αυτόν θα τον αφήσετε να φύγει ;


Μόνο οργή , πόνο αλλά και πείσμα ότι δεν θα πρέπει κανείς από τους καταστροφείς της χώρας να μείνει ατιμώρητος
προκαλούν οι χθεσινές δηλώσεις του Π. Ρουμελιώτη στα διεθνή ΜΜΕ ότι το ΔΝΤ γνώριζε από την αρχή για το αδιέξοδο του Μνημονίου.
Κι όμως αυτός ο άνθρωπος που δεν δικάστηκε ποτέ για το σκάνδαλο Κοσκωτά επειδή ο Ανδρέας Παπανδρέου τον έκανε ευρωβουλευτή το 1989 και το Ευρωκοινοβούλιο τότε αρνήθηκε να άρει την ασυλία του παρότι βαρυνόταν με κακουργήματα, τέθηκε το Φθινόπωρο του 2010 εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και υποστήριζε τα ακριβώς αντίθετα!
Διαβάστε απόσπασμα συνέντευξης του...
στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στις 18 Νοεμβρίου 2010, όταν ήδη η χώρα ήταν στο Μνημόνιο και ο Σαμαράς από το καλοκαίρι του ιδίου έτους έλεγε στο Ζάππειο ότι το πρόγραμμα οδηγεί σε καταστροφή:

« Πολλοί κερδοσκοπούν σε βάρος της Ελλάδας και άρα έχουν συμφέρον να διαδίδουν ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει» κι ακόμη ότι «από τη δημοσιονομική σταθεροποίηση, θα δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες, που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία απέναντι στους ξένους επενδυτές».
Ακόμη δε και πέρυσι το καλοκαίρι λίγο πριν τα πρώτο «κούρεμα» δήλωνε σε συνέντευξη του στην Καθημερινή (18 Ιουνίου 2011): «Σε κάθε περίπτωση, με τη νέα χρηματοδότηση τα πράγματα θα είναι ευκολότερα και η Ελλάδα θα αναπνεύσει για δυόμιση χρόνια».
Δημ. Γιανν.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: