Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Άνω – κάτω στο ΠΑΣΟΚ για τα ομόλογα

Αποδεικνύεται περίτρανα η σκευωρία του ΠαΣοΚ 
 
Κόλαφο για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί η επιστολή του προέδρου του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων Π. Περράτη στον πρόεδρο της Εξεταστικής για τα ομόλογα Χρ. Πρωτόπαπα στην οποία αναφέρει ότι ουδέποτε απέδωσε ευθύνες στον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Πέτρο Δούκα για άσκηση πίεσης προς την κατεύθυνση έκδοσης ομολόγων.
«Στη μανία σας να με συκοφαντήσετε έχετε ξεπεράσει κάθε όριο και φυσικά είστε προσωπικά υπόλογος» σημειώνει σε επιστολή του προς τον Πρωτόπαπα ο Δούκας. Η επιστολή που αλλάζει τα δεδομένα στην πολύκροτη εξεταστική, είναι η εξής :
« ΠΡΟΣ :
Τον κ. Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης των ομολόγων
Χρήστο Πρωτόπαπα
Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2010

Κύριε Πρόεδρε,
Στο προσχέδιο του πορίσματος της επιτροπής που προεδρεύετε, σχετικά με το δομημένο προϊόν XS 0251384904 στο οποίο επένδυσε το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων μετά από φερόμενη έγκριση του ιδίου του τότε Υφυπουργού Οικονομικών, στις σελίδες 69 και 70 αναφέρεται ότι δήλωσα ότι «...όχι μόνο γνώριζε αλλά είχε δώσει και την έγκριση του ο τότε Υφυπουργός Οικονομικών κ. Π. Δούκας».
Το συμπέρασμα που βγάζετε είναι τελείως λανθασμένο και βασίζεται στην δήλωση που έκανα ότι «....ζητήθηκε η έγκριση από το Υπουργείο για την τροποποίηση του προϋπολογισμού από την αρμόδια Διεύθυνση Προϋπολογισμού Δ/39 του Γ.Λ.Κ. που απαιτείται για κάθε τροποποίηση του προϋπολογισμού του Ταμείου».
Σας θυμίζω ακόμη ότι στην ερώτηση της Βουλευτού κας Γιαννακά,
«Δεν ενημερώσατε, δεν είπατε στον φίλο σας για την αγορά των Ομολόγων;»
έδωσα κατηγορηματική απάντηση,
«΄Οχι, γιατί δεν χρειαζόταν καμιά έγκριση από το Υπουργείο για τις επενδύσεις του Ταμείου, γιατί σύμφωνα με την νομοθεσία, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει την αποκλειστική ευθύνη για τις επενδύσεις του».
Η απάντηση μου σε δική σας ερώτηση «Δεν περπατά καμιά επένδυση εάν δεν μεταβιβαστεί στο εποπτεύον Υπουργείο», αναφερόταν στην τροποποίηση του προϋπολογισμού και μόνο.
Αυτή είναι η αυθεντική και πραγματική αλήθεια των δηλώσεων μου.
Παρακαλώ να κοινοποιηθεί στα Μέλη της επιτροπής.

Με τιμή
ΠΑΥΛΟΣ ΠΕΡΡΑΤΗΣ» 
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: