Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ν' αναθέσεις τη διακυβέρνηση της χώρας στον Κόκκαλη, Γιωργάκη!

Αν το του ζητούσε ο Κόκκαλης, θα έκοβε ακόμη και το μουστάκι για πάρτη του!


Ενας ακόμη πολιτικός που υποτίθεται οτι θα χτυπούσε τη διαπλοκή και την ανομία παραδίδεται στους νταβατζήδες με την ευκολία Τζούλιας Αλεξανδράτου.
Ο κος Παπανδρέου συνέστησε μάλιστα στους υπουργούς του να κάνουν τις διακοπές τους χωρίς ενοχές.
Φυσικά, εφ οσον δεν έχει ενοχές ο ίδιος για την κατάντια του.
Μήπως είναι καλύτερα αγορίνα μου, ν αναθέσεις και τη διακυβέρνηση της χώρας στον Κόκκαλη η σ όποιον νταβατζή προτιμάς;
Οσο για το μουστάκι ξύρισέ το.
Τι νόημα έχει;
Ο κος Παπανδρέου λίγο πριν συνεχίσει τις διακοπές του έδωσε άλλα 200 εκατ. ευρώ στον Κόκκαλη (απευθείας ανάθεση) μέσω ΟΠΑΠ. 
Διαβάστε στη συνέχεια πως περιγράφει η Αριστέα Μπουγάτσου, την "αντίσταση" του σκληροτράχηλου Παπανδρέου στον Κόκκαλη...

Ο σύγχρονος Σωκράτης (Κόκκαλης) δεν «πίνει» κώνειο από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.
Αντίθετα, εισπράττει εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα με σκανδαλώδεις απ' ευθείας αναθέσεις… τεχνικής υποστήριξης των συστημάτων που η εταιρεία του Intralot πούλησε -πανάκριβα- στον ΟΠΑΠ.
Χθες, το Δ.Σ. του ΟΠΑΠ αποφάσισε τους όρους της νέας ανάθεσης στην Intralot σε συνεδρίαση που έγινε εκτάκτως, ενώ η νέα σύμβαση θα υπογραφεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Η Intralot, που πάσχιζε για σύμβαση 2 συν 1 χρόνων, τελικά θα συνάψει με τον καλύτερο πελάτη της συμφωνία για 1 συν 1 χρόνο, ενώ οσονούπω από τον ΟΠΑΠ θα ξανασερβίρουν τη μόνιμη επωδό πως ο Οργανισμός θα ξανακάνει διαγωνισμό για να βρει τεχνολογικό εταίρο… με όρους διαφάνειας.
Λεόντειο ποσοστό
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η διετής σύμβαση θα κοστίσει στον ΟΠΑΠ 200 εκατ. ευρώ (με τον ΦΠΑ), καθώς μ' αυτήν κοστολογούνται πλουσιοπάροχα οι υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης για το Στοίχημα (57 εκατ. ευρώ το χρόνο χωρίς τον ΦΠΑ), ενώ με λεόντειο ποσοστό (8%) επί των ετήσιων εσόδων των 9.800 τερματικών αυτόματης χρήσης (ΤΑΧ) θα αποζημιώνεται η Intralot για τη συντήρηση και υποστήριξή τους. Το μετριοπαθέστερο, ίσως και δυσμενές, σενάριο εκτιμά πως τα τερματικά αυτά δεν μπορεί να έχουν έσοδα κάτω των 300 εκατ. ευρώ. Αυτό προσδίδει αυτομάτως στην αγαπημένη του ΟΠΑΠ 25 εκατ. ευρώ ετησίως.
Πάντως τη Δευτέρα, έπειτα από δημοσιεύματα που προηγήθηκαν, από την «Κ.Ε.» και άλλα μέσα, μεταξύ της διοίκησης του ΟΠΑΠ και της κυβέρνησης έλαβαν χώρα εντατικές διαβουλεύσεις κάτω από την επωδό του Μαξίμου ότι «μας κράζουν», «κάντε μια πιο "σεμνή" σύμβαση». Ετσι τα πιο απλόχερα και συμφωνημένα με την Intralot μαζεύτηκαν κατά ένα χρόνο, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Ι. Σπανουδάκης, που εφέρετο να εγείρει προσκόμματα, τελικά εισηγήθηκε ακόμη μια χρυσή σύμβαση.
Διαμαρτύρονται
Ο κ. Σπανουδάκης φαίνεται ότι έχει αναλάβει και ρόλο κατευναστικό έναντι ξένων οίκων που διαμαρτύρονται για το μονοπώλιο της Intralot με τον ΟΠΑΠ, γι' αυτό και θα ανακοινώσει διαγωνισμό το φθινόπωρο!
Ελπίζουμε να μην παραλείψει να γνωστοποιήσει τα πλήρη μεγέθη της νέας συμφωνίας, καθώς και τα απολογιστικά για τη μαμούθ σύμβαση του 2007, την οποία ζητούν επί ματαίω στο Κοινοβούλιο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Οσο για τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ας ξαποστάσει λίγο από τη μάχη με τα συμφέροντα, άλλως κινδυνεύει και αυτός με την «κόπωση» που έπαθε ο προκάτοχός του Κ. Καραμανλής… * 
Από την Αριστέα Μπουγάτσου
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: