Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Η έκπληξη που ετοιμάζει ο Μητσοτάκης στους νέους προέδρους ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μητσοτάκης θα «υποδεχθεί» τους νεοεκλεγέντες προέδρους ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με ένα νομοσχέδιο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι έχει αποφασίσει πως θα «υποδεχθεί» τον Δεκέμβριο στη Βουλή τους νεοεκλεγέντες προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – ή βέβαια τους προέδρους που θα ορίσουν για την κοινοβουλευτική τους ομάδα εφόσον οι ίδιοι δεν είναι βουλευτές: Με ένα νομοσχέδιο που θα τους είναι πολιτικά πολύ δύσκολο να το καταψηφίσουν
Με άλλα λόγια, μία από τις πρώτες τους ενέργειες μετά την εκλογή τους θα είναι ένα μεγαλοπρεπές «ναι» σε μια κυβερνητική πρωτοβουλία. 
Ποια θα είναι αυτή; 
Η διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού και στις εθνικές εκλογές από τον τόπο της κατοικίας τους
«Γνωρίζετε ότι για πρώτη φορά, στις πρόσφατες ευρωεκλογές, κάναμε κάτι που ήταν αδιανόητο: δώσαμε την δυνατότητα της επιστολικής ψήφου, χωρίς να χρειάζεται... να επιστρέψετε στην Ελλάδα ή να εμφανιστείτε στο Προξενείο ώστε να ψηφίσετε», είπε χθες ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε συγκέντρωση ομογενών στη Νέα Υόρκη. 
Συνέχισε δε αποκαλύπτοντας ουσιαστικά τον σχεδιασμό του: 
«Αυτές ήταν ευρωπαϊκές εκλογές, είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε ξανά στις εθνικές εκλογές. Πρέπει να επισημάνω ότι χρειαζόμαστε 200 ψήφους στο Κοινοβούλιο γι’ αυτό. Αλλά, βλέποντας την επιτυχία και την ικανότητα του κράτους να οργανώσει αυτό το σύστημα επιστολικής ψήφου, είμαι βέβαιος ότι ουδείς θα αρνηθεί να παραχωρήσει το δικαίωμα σε εκείνους που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίσουν χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν την Πρεσβεία ή το Προξενείο ή να επιστρέψουν στην Ελλάδα, όπως συνέβαινε».

Parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: