Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

H UBS υποκλίνεται στο ελληνικό success story και «απογειώνει» (πάλι) τις τραπεζικές μετοχές

Η UBS δεν έχει σταματήσει τα τελευταία χρόνια να δίνει πόντους στο ελληνικό success story, στηρίζοντας σταθερά τις ελληνικές τράπεζες.
Ο ελβετικός οίκος εμφανίζεται υπερ-αισιόδοξος για τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, δίνοντας περιθώρια ανόδου από 35% έως και 56%, χάρη στο ισχυρό story ανάπτυξης της οικονομίας
Ο τουρισμός πάει... σφαίρα, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξάνονται και οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης θα συνεχίζουν να ενισχύουν την ανάπτυξη, με την υποσημείωσε ότι έχουν απορροφηθεί τα 15 από τα 36 δισ. ευρώ που δικαιούται η χώρα μας.
Με βάση το παραπάνω story, η UBS ξεχωρίζει τη μετοχή... της Εθνικής Τράπεζας ως κορυφαία επιλογή, λόγω της ποιοτικής έκθεσης της στο αναπτυξιακό success story της Ελλάδας, καθώς διαθέτει υψηλή κερδοφορία, ισχυρή κεφαλαιακή βάση, καλή πιστωτική ποιότητα και δυνατότητα επιστροφής κεφαλαίου. 
Δίνει δε τιμή στόχο 11,20 ευρώ.

Κορυφαία επιλογή αποτελεί επίσης και η μετοχή της Πειραιώς, λόγω ομαλοποίησης στα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα και ισχυρής κερδοφορίας, αν και η κεφαλαιακή θέση είναι σχετικά πιο αδύναμη. 
Η τιμή-στόχος για τη μετοχή ορίζεται στα 5,70 ευρώ.
Από την άλλη πλευρά, για τη Eurobank, η UBS σημειώνει ότι έχει ανοδικά περιθώρια, λόγω της εξαγοράς της Ελληνικής Τράπεζας, ενώ έχει πολύ καλή περιφερειακή παρουσία σε Κύπρο και Βουλγαρία. Η τράπεζα προσφέρει υψηλή κερδοφορία και ευελιξία κεφαλαίου, αν και στα αρνητικά είναι το υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης. 
Η τιμή-στόχος για τη μετοχή διαμορφώνεται στα 2,74 ευρώ.
Τέλος, για την Alpha Bank αναφέρει ότι είναι κορυφαία στο μέτωπο των εταιρικών δανείων με κεφάλαια που ενισχύονται από τη συγχώνευση με την UniCredit στη Ρουμανία, αλλά έχει χαμηλότερη κερδοφορία, ιδιαίτερα χαμηλότερα NIM, αλλά και υψηλές δυνατότητες διανομής σε σχέση με την κεφαλαιοποίηση της αγοράς. 
Η τιμή-στόχος για τη μετοχή διαμορφώνεται στα 2,32 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: