Σφοδρή κακοκαιρία στη Γερμανία, πλήττει Βαυαρία και Βάδη – Βυρτεμβέργη (φωτογραφίες)
 
Σφοδρή κακοκαιρία στη Γερμανία, πλήττει Βαυαρία και Βάδη – Βυρτεμβέργη (φωτογραφίες)
 
Σφοδρή κακοκαιρία στη Γερμανία, πλήττει Βαυαρία και Βάδη – Βυρτεμβέργη (φωτογραφίες)
  

«Δεν αρκεί πλέον να βρίσκει κανείς καταφύγιο σε υψηλότερα σημεία», προειδοποίησε το τοπικό περιφερειακό γραφείο και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις υπόγειες διαβάσεις. Ενδεικτικό των συνθηκών που επικρατούν είναι το γεγονός ότι η υπηρεσία υδάτων της περιφέρειας χρησιμοποιεί τζετ-σκι προκειμένου να διερευνήσει την κατάσταση στην γύρω περιοχή. Φράγματα έχουν υποχωρήσει ακόμη στο Ανχάουζεν Βάιχερ και στο Μπουργκβάλντεν, με τα γειτονικά χωριά να εκκενώνονται.

Από τις καιρικές συνθήκες επηρεάζονται και δρομολόγια τρένων. Σύμφωνα με τους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους (DB), δεν κυκλοφορούν όλη μέρα σήμερα οι υπερταχείες ICE μεταξύ Μονάχου, Μπρέγκεντς και Ζυρίχης, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στα δρομολόγια Ουλμ – ‘Αουγκσμπουργκ και Στουτγάρδης – Μονάχου.

Η Ομοσπονδιακή Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) έχει εκδώσει το ανώτατο επίπεδο προειδοποίησης για έντονα καιρικά φαινόμενα για πολλές περιοχές στη νοτιοδυτική Γερμανία, όπως η δυτική Σουηβία, η ‘Ανω Φρανκονία και το Ομπεράλγκοϊ. Τις επόμενες ώρες έντονες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν και στην ‘Ανω Βαυαρία.

Στην γειτονική Βάδη-Βυρτεμβέργη πλήττεται ιδιαίτερα η περιφέρεια Γκέπινγκεν, όπου το νερό εισήλθε σε υδραγωγείο, με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να βράζουν το νερό της βρύσης πριν από την χρήση. Η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναφέρει και σε αυτήν την περίπτωση έντονα καιρικά φαινόμενα και ποσότητα νερού ακόμη και σε ρεκόρ 100ετίας. Η πρόβλεψη ισχύει έως και την Δευτέρα. Συνεχής βροχόπτωση πλήττει και πολλές περιοχές της Έσσης, με την στάθμη των υδάτων στους ποταμούς Ρήνο και Νέκαρ να ανεβαίνουν σημαντικά, ενώ για καταιγίδες θα πρέπει να προετοιμαστούν και οι κάτοικοι της ανατολικής Γερμανίας, αν και τα φαινόμενα στην Θουριγγία, την Σαξονία και την Σαξονία – ‘Ανχαλτ αναμένονται ηπιότερα.

Στο όρος Τσούγκσπιτσε αποκλείστηκαν νωρίς σήμερα 29 ορειβάτες, μερικές εκατοντάδες μέτρα κάτω από την κορυφή (2.962 μ.), λόγω της πυκνής χιονόπτωσης. Στην περιοχή έπεσε μόνο τις τελευταίες ώρες 60 εκ. φρέσκο χιόνι και η χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί. Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν πριν από λίγη ώρα τους ορειβάτες και τους συνόδευσαν σε ασφαλές σημείο, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης. Εκτός από τους 29 ορειβάτες, πολλές ορειβατικές ομάδες χρειάστηκαν σήμερα βοήθεια, λόγω προβλημάτων που αντιμετώπισαν εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.