Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Το... ανέσπερον φως του Stefanos

«Ο Κασσελάκης είναι τόσο νάρκισσος, ώστε στους γάμους θα ήθελε να είναι η νύφη, στις κηδείες το πτώμα και στον επιτάφιο, ο Επιτάφιος…», έγραψε με βιτριολικό χιούμορ γνωστός δικηγόρος στο Facebook, σκορπώντας Θυμηδία.
Και ο Στέφανος για να τον επιβεβαιώσει, μίσθωσε ένα βανάκι το οποίο έφερε από την Αγγλία και με το οποίο θα περιοδεύσει προεκλογικά την Ελλάδα. Ουδέν μεμπτόν ως προς αυτό.
Μόνο που στο βαν δεν υπάρχει καν το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει μόνο τεράστια φωτογραφία του ιδίου και το σύνθημα «Καλύτερη ζωή». Απουσιάζουν φυσικά και τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών...
Προφανώς δεν χρειάζονταν. Τους δίνει φως από το φως του, ζωή από τη ζωή του.
Πάντως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, στα παλιά στελέχη όπως και στα νεότερα της εποχής Τσίπρα, δεν φτάνει το… ανέσπερο φως του, ούτε ο ίδιος καταυγάζει ως τόσο φωσφόρος.
Μάλλον σκοτεινιά επικρατεί, δυσθυμία και γκρίνια, η οποία δεν εκδηλώνεται ενόψει των ευρωεκλογών. Δεν είναι μόνο οι πολιτικές θέσεις που απέχουν από την πάγια αριστεροσύνη, όπως τα περί «ιερής» συμμαχίας του ΝΑΤΟ, η ψήφιση των εξοπλισμών, η ισορροπία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.
Είναι και η θρησκόληπτη κουλτούρα που αποπνέει, όπως ο σταυρός που σχηματίστηκε κατά τη βάπτισή του, οι προσευχές στον Άγιο Δαυίδ να μην είναι ομοφυλόφιλος, κ.α.
Δεν είναι η πίστη το κύριο πρόβλημα τους, όσο η θρησκευτική δεισιδαιμονία που εκπέμπει, και με την οποία παθαίνουν απανωτά εγκεφαλικά τα παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερα όσα έλκουν την καταγωγή τους από το ΚΚΕ, στελέχη και οπαδοί που έχουν μεγαλώσει με το σύνθημα για τη θρησκεία που είναι το όπιο του λαού!

Αν θα εκδηλωθεί η συσσωρευμένη δυσαρέσκεια, θα εξαρτηθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό θα αποτελέσει λαιμητόμο, αλλά παραμένει άγνωστο προς το παρόν ποιους θα ακρωτηριάσει.
Εάν το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό, η υποβόσκουσα αμφισβήτηση και οι συγκρατημένες γκρίνιες θα ξεσπάσουν και θα βρουν διέξοδο σε ένα εκ νέου ταραχώδες συνέδριο, όπου θα τεθεί θέμα ηγεσίας.

Εάν το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό, δεν θα είναι απλώς μια άνοδος των ποσοστών. Θα είναι κατίσχυση του Στέφανου και θα ανοίξει ο δρόμος, λεωφόρος ολόκληρη, για να εδραιωθεί σε αμετακίνητο βάθρο, και να μετατρέψει το κόμμα σε πλήρη ιδιοκτησία του. Στελέχη παλιάς φρουράς που δεν έχουν εμπράκτως δηλώσει υποταγή θα δουν την κεφαλή τους επί πίνακι.

Και αυτό θα γίνει όχι τόσο με τον παραδοσιακό κομμουνιστικό τρόπο των διαγραφών. Θα επιτευχθεί κυρίως με την απαξίωση και τον εξοστρακισμό από τα κομματικά όργανα και διακριτές θέσεις, τα οποία ούτως ή άλλως διακοσμητικό ρόλο έχουν στο κόμμα του Κασσελάκη.

Ήδη μια γεύση πήρε ο Παύλος Πολάκης για τις θέσεις που εκφράζει για τον εμβολιασμό κατά του Covid μετά και τη δημόσια διαμάχη του με τον γνωστό καθηγητή και πρώην υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρη Γεροτζιάφα.

Ο «αψύς» βουλευτής Χανίων νόμισε ότι βρήκε τη δικαίωση με την απόσυρση του Astrazeneca, και επιτέθηκε:

«Δυστυχώς ούτε ο Σύριζα κεντρικά τότε δεν με άκουσε! Γιατί ο Ξανθός (που έκανε και το ASTRA «χωρίς αστερίσκους» και τον παίνευε ο ΑΣΧΕΤΟΣ Άδωνις έλεγε μπούρδες και κατηγορούσε εμένα ως αντιεπιστημονικό. Γιατί ο Ηλιόπουλος (σ.σ. τότε εκπρόσωπος τύπου) επαναλάμβανε την ψεύτικη επιστημονικά και γελοιότητα πολιτικά πως «είναι πράξη αλληλεγγύης της νεολαίας προς τους ηλικιωμένους ο εμβολιασμός».

Γιατί και ο Τσίπρας πίστευε πως υπάρχει «καθαρή επιστήμη» που πρέπει να την ακολουθούμε πιστά όλοι και να «βάζουμε πλάτη» και όχι κατευθυνόμενη γνώση από το κέρδος των πολυεθνικών του φαρμάκου!!».

Η ανάρτηση ήταν το Ευαγγέλιο του ψεκασμού, και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά, ερωτηθείσα δήλωσε πως «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ όπως είχε διατυπωθεί κατά την περίοδο της πανδημίας, σε ό,τι αφορά τα εμβόλια, εξακολουθεί να ισχύει».

Μάλλον παρήλθαν οι εποχές που η Κουμουνδούρου, όταν δεν τον κάλυπτε, επεδείκνυε απλώς αμηχανία στις εριστικές τοποθετήσεις του Κρητικού, και ποτέ δεν τον αποδοκίμαζε.

Κυρίως όμως φαίνεται ότι έφτασε εποχή που ο ιδιοκτήτης θα επικυρώσει με τη βούλα του την ιδιοκτησία του κόμματος και δεν θα δεχθεί την παραμικρή απόκλιση. Αναλόγως πάντα του εκλογικού αποτελέσματος.

Γιάννης Σιδέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: