Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Οι ισλαμοφασίστες της Χαμάς δεν αντιπροσωπεύουν τους Παλαιστίνιους

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς μιλώντας στη διάρκεια της συνόδου κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στο Μπαχρέιν, κατηγόρησε χθες τη Χαμάς ότι «έδωσε προσχήματα» στο Ισραήλ για να επιτεθεί στη Λωρίδα της Γάζας.
Ήδη από τον Ιούνιο του 2007 ο Μαχμούτ Αμπάς είχε θέσει εκτός νόμου την στρατιωτική δύναμη της Οργάνωσης. Αυτό καταδεικνύει ότι η Χαμάς δεν αντιπροσωπεύει τον παλαιστινιακό λαό, όπως υποστηρίζουν στη χώρα μας δύο ρεύματα: Αφενός κάποιοι φιλελεύθεροι φίλοι του Ισραήλ, αφετέρου οι αλληλέγγυοι αντιιμπεριαλιστές, που τη θεωρούν ως πρωτοπόρο ένοπλο τμήμα της αντίστασης του παλαιστινιακού... λαού.
Δεν αποκλείεται βέβαια οι όψιμοι φίλοι των παλαιστινίων να κατηγορήσουν και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής ως προδότη, φιλοϊσραηλινό και υποστηρικτή της «γενοκτονίας» (σε εισαγωγικά η λέξη, όχι γιατί το δράμα του λαού της Γάζας δεν είναι τραγικό, αλλά γιατί η έννοια γενοκτονία αποτελεί όρο του διεθνούς δικαίου, και δεν ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτό που συμβαίνει στη Γάζα).
Γι' αυτούς λέμε, που ανακάλυψαν την Παλαιστίνη μετά τη 14η Οκτωβρίου, όταν άρχισε η επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, και όχι στις 7 που η Χαμάς σε μια τελετουργία φρίκης, μακέλεψε φιλήσυχους πολίτες που τραγουδούσαν για την ειρήνη!

Χωρίς να διεκδικούμε δάφνες διεθνολόγου, ως οπαδοί της απλής λογικής, πιστεύουμε ότι τα ματωμένα χώματα της τραγωδίας δεν θα ειρηνέψουν, όσο η Χαμάς δεν αποδέχεται την ύπαρξη δύο κρατών. Στόχος της είναι η καταστροφή του Ισραήλ. Και επειδή αυτή ουδέποτε θα επέλθη, ο κύκλος του αίματος θα συνεχίζεται.
Θα δίνει παράλληλα τα προσχήματα στα γεράκια του Ισραήλ να αρνούνται τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους. Η ειρήνη δεν θα επέλθη και σφάγια στον βωμό της θρησκόληπτης μισαλλοδοξίας θα είναι οι άοπλοι πολίτες, κυρίως οι παλαιστίνιοι λόγω διαφοράς στρατιωτικού μεγέθους.
Η Χαμάς δεν είναι μια απλή οργάνωση αντίστασης του παλαιστινιακού λαού, όπως ας πούμε ήταν παλιά το ένοπλο τμήμα της Φατάχ, ή και η οποία χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική από την αντιδραστική ιμπεριαλιστική Δύση.
Το ίδιο την χαρακτηρίζει και ο αραβικός σύνδεσμος, όπως και την Χεσμπολάχ, παρότι η τελευταία είναι αρκετά πιο ήπια σε σχέση με τη Χαμάς. Αποδέχεται τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, συμμετέχει στην κυβέρνηση και το κοινοβούλιο του Λιβάνου, θέλει την εκδίωξη του Ισραήλ από τον Λίβανο αλλά δεν μιλάει για καταστροφή του.

Η Χαμάς είναι πολιτικό κόμμα, με ένοπλο τμήμα τις ταξιαρχίες του Αλ Κασσάμ. Και δεν θέλει δύο κράτη, ούτε θέλει… απλώς την καταστροφή του Ισραήλ και τη δημιουργία ενός και μόνου παλαιστινιακού κράτους. Θέλει τη δημιουργία ενός ισλαμιστικού παλαιστινιακού κράτους.
Παρεμπιπτόντως θα είχε ενδιαφέρον όσοι την υποστηρίζουν, και ειδικά οι Λοάτκι κοινότητες του δυτικού κόσμου, να μετακόμιζαν στη Γάζα όταν αποσυρθούν οι Ισραηλινοί. Για να νιώσουν τη… θωπεία του μαχαιριού στον λαιμό τους από τους ισλαμοφασίστες της Χαμάς, που θεωρούν προσβολή στον Αλλάχ τέτοιες «ιδιαιτερότητες».

Η Χαμάς κατέλαβε την πλειοψηφία εδρών στο «νομοθετική συμβούλιο» της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής το 2006, αλλά το 2007 το κατήργησε εξοντώνοντας παλαιστίνιους μέλη της Φατάχ που ήταν εκλεγμένοι και που αποτελούσαν την προηγούμενη διοίκηση στην περιοχή. Έκτοτε δεν ξαναέκανε εκλογές.

Γι' αυτό και είναι λάθος να θεωρείται ότι την αποδέχεται σύσσωμος ο παλαιστινιακός λαός επειδή δεν διαδηλώνει εναντίον της. Σε μια θεοκρατική φασιστική δικτατορία που σκοτώνει συναγωνιστές εν όπλοις, δεν βγαίνεις να διαδηλώσεις. Πού περισσότερο όταν δεν έχεις την ανάλογη κουλτούρα, μη έχοντας ζήσει ποτέ σε κοινοβουλευτική δημοκρατία.

ΥΓ: Για την ιστορία: Είναι παράξενη σύμπτωση ότι η ιστορική καταγραφή της τρομοκρατίας αρχίζει στη Μέση Ανατολή. Στην Περσία και την Συρία τον 11ο αιώνα, με την δράση των ασασίνων δολοφόνων, υπό την ηγεμονία και καθοδήγηση του «Γέρου του Βουνού» (τίτλος). Ονομάστηκαν έτσι επειδή δολοφονούσαν υπό την επήρεια χασίς. Από αυτούς προέρχεται η αγγλική λέξη assassin (δολοφόνος).

Ήταν οι πρώτοι «καμικάζι αυτοκτονίας», δέκα αιώνες πριν ενσκήψουν οι ισλαμιστές κομάντος αυτοκτονίας που θυσιάζονται στο όνομα ο Αλλάχ.

Γιάννης Σιδέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: