Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Γιατί οι πολίτες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές και ο πόλεμος... φθοράς

Η πολιτική σταθερότητα στη χώρα αποτελεί προαπαιτούμενο και αυτό φαίνεται να το έχει καταλάβει η πλειοψηφία των πολιτών, αλλά όχι ο Κασσελάκης, ο οποίος, προσπαθεί απεγνωσμένα να εισέλθει στη Βουλή.
Η χθεσινή δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού Alpha, δείχνει ότι το 57% των ερωτηθέντων δεν θέλει... περιπέτειες, ενώ το 49% θεωρεί ότι οι Ευρωεκλογές είναι μια καλή ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας...
Όπως γράφαμε και χθες, κυβέρνηση χωρίς Νέα Δημοκρατία δεν συγκροτείται, αλλά την ίδια στιγμή, αρκετοί είναι οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας που λόγω του... ανώδυνου των Ευρωεκλογών, θέλουν να στείλουν... μήνυμα.
Πάντως, ακόμη κι αν υπήρχε περίπτωση συγκρότησης συνασπισμού... αντιμητσοτακικών κομμάτων, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν θα έφταναν ούτε τους 151, ενώ όλοι καταλαβαίνουμε τι θα σήμαινε αυτό για την αντίδραση των αγορών απέναντι μας
Φυσικά, η προφανής "τούμπα" στην οικονομία, θα ακύρωνε τους σχεδιασμούς για υψηλότερους μισθούς και συντάξεις, καθώς θα έμπαινε σε διακύβευση το πρωτογενές πλεόνασμα και το ντόμινο θα "χτυπούσε" το δημόσιο χρέος, τις επενδύσεις και πάει λέγοντας.

Ο κόσμος στέλνει το μήνυμα στον Κασσελάκη ότι η πορεία της χώρας δεν μπορεί να παιχτεί στα... ζάρια! Οι μοναδικοί που θέλουν εκλογές είναι όλοι όσοι θέλουν να βολευτούν, αδιαφορώντας για τη ζημιά που θα προκαλούσαν στη χώρα. Επιπλέον, όσο υπάρχει Μητσοτάκης, τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα... βολοδέρνουν, ενώ οι ξένοι δεν είναι... ανόητοι να ανεχτούν την "παιδική χαρά" της αντιπολίτευσης! Ο Μητσοτάκης θα συνεχίσει τη διακυβέρνηση της χώρας έως το 2027 και μετά βλέπουμε.

Στη δημοσκόπηση της ALCO, η ΝΔ μετρήθηκε μεταξύ 29%-33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14%-16% και το ΠΑΣΟΚ 12%-14%. Από κει και πέρα ακολουθούν η Ελληνική Λύση, πέμπτο το ΚΚΕ, στην έκτη θέση η Πλεύση Ελευθερίας και μετά οι... λοιποί συγγενείς.

Πόλεμος φθοράς

Ακριβώς δύο μήνες πριν τις Ευρωεκλογές, η στρατηγική των κομμάτων θα κινηθεί στη γνωστή... πεπατημένη του πολέμου φθοράς.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θέλουν να βλάψουν συνολικά την κυβέρνηση, αλλά δεν θα διστάσουν να λύσουν και τους μεταξύ τους... λογαριασμούς. Η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναδείξουν τη σημασία των εκλογών για την πορεία της Ευρώπης αλλά και για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Εν ολίγοις, θα προσπαθήσει να πείσει την κοινή γνώμη ότι όσο λιγότεροι είναι οι... παλαβοί στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο, τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο Μητσοτάκης θα ανεβάσει τους τόνους για να αναδείξει και καταδείξει τις διαφορές σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα. Κακά τα ψέματα, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται αυτή τη στιγμή ως η απόλυτη φιλοευρωπαϊκή δύναμη, υπό την έννοια ότι έχει αποδείξει στην πράξη την εφαρμογή συλλογικών αποφάσεων για παράδειγμα στο θέμα της στήριξης της Ουκρανίας. Όσο για τα υπόλοιπα κόμματα, πλην των Δημοκρατών του Ανδρέα Λοβέρδου, είναι ξεκάθαρο ότι... πουτινίζουν, προσδοκώντας να κεφαλαιοποιήσουν αυτήν την επιλογή στις εκλογές. Άλλωστε, οι "ψεκασμένοι", οι "φιλοπουτινικοί" και οι παλαβοί, αποτελούν πλειοψηφία στη χώρα...

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πλήξει την κυβέρνηση και φαίνεται ότι "τσιμπάει" κάτι παραπάνω, αλλά μέχρι εκεί. Κρατάει τη δεύτερη θέση, δημιουργώντας πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι σταθερά τρίτο σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και δύσκολα θα αλλάξει αυτό. Κασσελάκης και Ανδρουλάκης συνεχίζουν να βάλλουν κατά του πρωθυπουργού, αλλά, δεν μπορούν να καταφέρουν τίποτα. Μάλιστα, οι δύο αρχηγοί πρέπει να προβληματιστούν ιδιαιτέρως σχετικά με το γεγονός ότι οι μισοί που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ, δεν τους θεωρούν κατάλληλους για την πρωθυπουργία!

Όσο θα πλησιάζουμε προς τις Ευρωεκλογές, τόσο θα εντείνουν την επιθετικότητα προς την κυβέρνηση, ως άμυνα στην επίθεση του Μητσοτάκη, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα "φαγωθούν" μεταξύ τους.

Από κει και πέρα στην τέταρτη θέση φαίνεται ότι θα βρεθεί η Ελληνική Λύση
του "εκπροσώπου" τύπου του Ιησού, με πολύ καλό ποσοστό (διψήφιο λίγο πάνω ή λίγο κάτω). Ωστόσο, ο Βελόπουλος καλό είναι να... μελετήσει λίγο την πορεία του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Καμμένου που από το 12% το 2012 και μάλιστα σε εθνικές εκλογές, βρέθηκε το 2019 εκτός Βουλής! 
Στη συνέχεια έχουμε το ΚΚΕ που βρίσκεται στον δικό του... κόσμο, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας θα κοιτάξει να αυξήσει τις δυνάμεις της παίρνοντας από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη Νέα Αριστερά. 
Η Νέα Αριστερά θα το παλέψει για την Ευρωβουλή, αλλά έχει παρουσία στη Βουλή και φυσικά δεν... ψελλίζει καν περί διενέργειας πρόωρων εθνικών εκλογών. Η "Νίκη" θα έχει μια καλή παρουσία, ενώ ο Λοβέρδος έχει κάνει τη ζημιά στο ΠΑΣΟΚ. Όσο για τους "Σπαρτιάτες" αυτοί δεν ξέρουν αν θα υπάρχουν αύριο.

Και το συμπέρασμα που προκύπτει από τα παραπάνω είναι... όποιος αντέξει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: