Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Απειλούν τη χώρα με προοδευτική... χούντα;

Η σκηνοθεσία ενός έργου, μερικές φορές, αποκαλύπτει περισσότερα για τις προθέσεις των «δημιουργών», απ' ότι τα λόγια των πρωταγωνιστών και των κομπάρσων.
Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που φιλοξενεί το άρθρο Κασσελάκη -με το οποίο καλεί και προκαλεί τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί για να φύγει με…αξιοπρέπεια- ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εικονίζεται με τη στρατιωτική στολή, βλέμμα και ύφος ανώτερο και από Συνταγματάρχη. 
Δίπλα σε βαθύ κόκκινο φόντο απλώνεται ο τίτλος «Κύριε Μητσοτάκη, σας προτείνω έξοδο με αξιοπρέπεια». 
Αλλιώς τι;  
Τι θα συμβεί στη χώρα εάν ο εκλεγμένος πρωθυπουργός δεν υπακούσει τις εντολές του «ένστολου»... Κασσελάκη, ο οποίος παρεμπιμπόντως, έμεινε στην καρέκλα του επειδή το φρόντισε ο Νίκος Παππάς, ο φέρων μια οριστική και αμετάκλητη καταδίκη, καθώς και το σύστημα που ελέγχει το ΣΥΡΙΖΑ. 
Τι θα συμβεί στη χώρα αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τους κάνει το χατίρι να προκηρύξει εκλογές, όπως απαίτησε με τελεσίγραφο- βίντεο στο tik tok και φόντο τις πικροδάφνες, ο Στέφανος Κασσελάκης;
Θα προετοιμάσουν λαϊκό «πραξικόπημα» για μια προοδευτική… χούντα, όσοι  μετάνιωσαν επειδή δεν συνέπραξαν το '23 για να διώξουν τον Μητσοτάκη και σπεύδουν να αδράξουν την κατασκευασμένη ευκαιρία να ανέλθουν από το επίπεδο του «Κανένα» σε υπολογίσιμο αντίπαλο του πρωθυπουργού;  
Η φωτογραφία με τη στολή παραλλαγής, το μπερέ και το παπαδοπουλεϊκο ύφος, δεν επελέγη τυχαία να κοσμήσει την πρώτη σελίδα της εφημερίδας - που νοείται ως η ναυαρχίδα του αριστερού τύπου στην Ελλάδα -  και η οποία επιδεικνύει αξιοπρόσεκτα διαρκή ευαισθησία για τον τρόπο που η Δύση και η κυβέρνηση «συμπεριφέρονται» στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία. 
Και βέβαια, δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφει την κεφαλή και τη χείρα του προς την ακροδεξιά και τη δεξαμενή της, για να πάρει τον χρήσιμο «οβολό» των ψήφων της. 
Τις χρειάζεται απεγνωσμένα.

Μια στολή παραλλαγής, μια άτσαλη παρέλαση με το όπλο στον ώμο και ένας ευθύς υπαινιγμός ότι υπάρχει τρόπος μια εκλεγμένη κυβέρνηση να φύγει με το άγριο, πιστεύουν οι εμπνευστές τους, ότι θα κάνουν δουλίτσα στο κοινό που ηγεμονεύει ο Κυρ. Βελόπουλος και οι Σπαρτιάτες.  
Η πρόσφατη ιστορία έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχουν σύνορα στην ψήφο των άκρων και το «πήγαινε έλα» αυτών των ψήφων, έχει οδηγήσει σε τερατώδεις συμπράξεις. Εντός και εκτός Βουλής. 
Στην Κουμουνδούρου έχουν το know how, αλλά και έναν αρχηγό που μπορεί να φέρει σε πέρας και αυτή την αποστολή, χωρίς τα ίχνη δημόσιας εγκράτειας που προκατόχου του.
Το συνειδητό πριόνισμα των βασικών αρχών της δημοκρατίας, η πρόκληση ζημίας στην εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς, η δημιουργία κοινού άλλοθι για μια νέα εκλογική αποτυχία, δεν συνιστούν «προσπάθεια συνεννόησης των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου» όπως έγραψε στο άρθρο του.

Είναι ο ορισμός της προσπάθειας να προκληθεί ασφυξία στη Δημοκρατία για να αναπνεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το εντελώς αντίθετο δηλαδή, απ' αυτό που υποστήριξε ο τεφλόν Νίκος Παππάς χθες στη Βουλή ενώ ο κ. Στ. Κασσελάκης δηλώνει τη διαρκή διαθεσιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να τα βρει με όποιον δηλώνει πρόθυμος να εκδιώξει τον πρωθυπουργό από την καρέκλα. 

Κατερίνα Γαλανού

Δεν υπάρχουν σχόλια: