Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Πώς η πρόταση δυσπιστίας αυτοπαγιδεύει την Αντιπολίτευση

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε μια κίνηση τακτικής, μήπως και μπορέσει να αντιστρέψει τον δημοσκοπικό κατήφορο του κόμματος.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας, πιάνοντας στον... ύπνο στον Κασσελάκη (μάλλον, σε κάποιο... θάλαμο του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού στη Θήβα)! 
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που... γυάλιζε τα άρβυλα για την παρέλαση (στρατεύσιμοι δεν κάνουν ποτέ παρέλαση, γιατί θεωρούνται ακόμη πολίτες, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...), σκέφτηκε πώς να κάνει μια ρελάνς στον Ανδρουλάκη, χωρίς να χαλάσει όμως το μοτίβο για αμφισβήτηση του Μητσοτάκη. Ζήτησε εθνικές εκλογές με την παρουσία παρατηρητών! Του είπαμε να φάει κι αυτός... ξεκοιλιάστηκε! Δεν ξέρουμε εάν μια... τέτοια κίνηση οφείλεται στο διαρκώς θολωμένο μυαλό του, αλλά, με όρους πολιτικής ανάλυσης, όλα αυτά θεωρούνται από παιδαριώδη έως γελοία!

Ο... πιτσιρικάς influencer Κασσελάκης ψάχνει τρόπο για να μπει στη Βουλή, αλλά, μάλλον πρέπει να περιμένει ακόμη τρία χρόνια, δηλαδή έως τις εθνικές εκλογές του 2027 (συμβατικός χρόνος). Δεν θα του κάνει το... χατίρι ο Μητσοτάκης. Για την ακρίβεια, απαγορεύεται δια... ροπάλου ο Μητσοτάκης να μην είναι στη διακυβέρνηση της χώρας τουλάχιστον έως το 2027, Αυτό σημαίνει ότι ο Κασσελάκης και τα επόμενα τρία χρόνια, πρέπει να τη... βγάλει με Φάμελλο, Παππά και Πολάκη! Όσο αυτά τα "εξαπτέρυγα" θα είναι μέσα στη Βουλή και θα τον καπελώνουν, τόσο περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασφυκτιά και θα παραμένει καθηλωμένος. Και όπως λέει μια γνωστή παροιμία "γλώσσα παπούτσι, μυαλό κουκούτσι"!

Από την άλλη πλευρά υπάρχει και ο Ανδρουλάκης, ο οποίος πήγε να την... κάνει στον Κασσελάκη, αλλά αυτο-παγιδεύτηκε. Κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, αλλά δεν ζητάει εκλογές. Δεν είναι αφελής για να... πυροβολήσει τα πόδια του!
Ξέρει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, το ΠΑΣΟΚ θα ήταν τρίτο κόμμα και γι αυτόν δεν θα υπήρχε επόμενη μέρα. Επιπλέον, όσο ο Κασσελάκης είναι εκτός Βουλής, τόσο το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρουλάκης θα έχουν ελπίδες για να... μοστράρουν ως αξιωματική αντιπολίτευση, κάτι που μέχρι πριν δύο μήνες το είχαν ως κεκτημένο με τη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις, αλλά τώρα αυτό έχει χαθεί.. Αν είναι δεύτερο κόμμα στις Ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ, θα μπορεί να παίξει έναν τέτοιο ρόλο στη Βουλή. Εάν δεν είναι, τότε θα πιαστεί σαν τη γριά το μεσοχείμωνο που θυμήθηκε πεπόνι!

Συμπερασματικά, ο Μητσοτάκης καλείται να αποδείξει ότι έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, είναι... καταδικασμένος να κερδίσει τις εντυπώσεις και να συσπειρώσει, αλλά έχει και ως αποστολή να αναδείξει ότι κάποιοι πολιτικοί ημι-πιτσιρικάδες δεν το έχουν σε τίποτα να υπονομεύσουν την πορεία της χώρας σε μια στιγμή που το ελληνικό success story, αποτελεί παγκόσμιο στοίχημα. Ο πρωθυπουργός καλείται να μιλήσει πιο συγκεκριμένα και κάνοντας βαθιά ανάλυση για τα κίνητρα των αντιπάλων του, αναδεικνύοντας παράλληλα τη δική του υπεροχή, η οποία όμως, πρέπει να περιλαμβάνει και κάποιες καθαρές εξηγήσεις σε σχέση με την τραγωδία των Τεμπών.

Από την άλλη, ο Κασσελάκης, αφού ζήτησε τη διενέργεια εθνικών εκλογών μαζί με τις Ευρωεκλογές, υπέγραψε την πρόταση δυσπιστίας, αλλά υπέπεσε και σε ένα ακόμη... ακατάληπτο, επισημαίνοντας ότι η συζήτηση στη Βουλή θα είναι μια... κοκορομαχία! 
Ο παθολογικά εξαρτημένος influencer που θα ορκιστεί φαντάρος την Παρασκευή και μετά από μισή ώρα θα πάρει το απολυτήριο του στρατού (!), εξακολουθεί να προκαλεί γέλιο με το επίπεδο που πολιτεύεται. Πιστεύει ότι δεν θα αμφισβητηθεί την επόμενη των Ευρωεκλογών και κάνει τον... σταυρό του για να κόψει ο Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ τη δεύτερη θέση στις Ευρωεκλογές, μεταθέτοντας ταυτόχρονα το πρόβλημα στον Ανδρουλάκη. 
Όλα τα υπόλοιπα, ακόμη και για τα Τέμπη, είναι για εγχώρια κατανάλωση. Και σε αυτό το επίπεδο, η πολιτική γελοιοποίηση μετατρέπεται σε πολιτικό εξευτελισμό, προκαλώντας αηδία και απέχθεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: