Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Ας καλέσει ο Στέφανος και τους κυανόκρανους του ΟΗΕ

Ας το κάνουμε εικόνα, όπως λένε οι νέοι. Πρόωρες εκλογές 2024
Στα εκλογικά τμήματα διεθνείς παρατηρητές, όχι μόνο ξεπουλημένοι Ευρωπαίοι, αλλά και Ρώσοι Κινέζοι και Ιρανοί που γνωρίζουν άριστα τα των δημοκρατικών εκλογών, παρακολουθούν και ελέγχουν την εκλογική διαδικασία και καταμετρούν ψήφους.
Εκτός από τους διεθνούς παρατηρητές, κυανόκρανοι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και δυνάμεις της EUFOR περιπολούν στους δρόμους, ώστε να αποτραπεί η αντίσταση των υποστηρικτών της σκληρής μοναρχίας, που καταδυναστεύει τη χώρα...
Παράλληλα ο Ερυθρός Σταυρός, η Ερυθρά Ημισέληνος, η Υπηρεσία Ανθρωπιστικού Συντονισμού του ΟΗΕ (OCHA), το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού (WFP), το Ταμείο του ΟΗΕ για τα παιδιά (UNICEF) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), προσφέρουν φροντίδα στον καθημαγμένο λαό που υποφέρει.
Φορτηγά γεμάτα με Xanax, Lexotanil, Tavor, Clonotril, Tranxene, Stedon βρίσκονται παρατεταγμένα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, έτσι ώστε να παραιτηθεί με «ηρεμία» ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του.
Βέβαιοι για τη νίκη τους, οι αρχηγοί των κομμάτων της πρώην αντιπολίτευσης είναι έτοιμοι να σχηματίσουν κυβέρνηση. Ο πρώην αρχηγός της ΠΑΣΠ Κομοτηνής, ο όψιμος Αντιμητσοτάκης εξ Αμερικής, ο έμπορος επιστολών του Ιησού και των κεραλοιφών και ο Sugar Daddy του κομμουνισμού συσκέπτονται ώστε να δομήσουν την προγραμματική τους συμφωνία και να μοιράσουν τις αρμοδιότητες που θα αναλάβουν στα πλαίσια της διακυβέρνησης της χώρας.

Στοπ. «Cut», που λένε και στις ταινίες. 
Πρόκειται άραγε για εικόνα από κωμωδία; Από θρίλερ; Από ταινία επιστημονικής φαντασίας; Από ταινία με πολιτικά ζόμπι; Ή μήπως για εικόνα από μια επιθεώρηση στο Δελφινάριο;
Ευτυχώς, τμήμα αυτής της υπερβολικής εικόνας, βρίσκεται μόνο στη φαντασία του Στέφανου Κασσελάκη και ίσως κάπου στο μυαλό του Νίκου Ανδρουλάκη. Ωστόσο, ούτε ο Κυριάκος Βελόπουλος, ούτε ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενδιαφέρονται να συγκυβερνήσουν με «συστημικά» κόμματα.
Είναι φανερό, ότι όλα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ και την πρόταση για προσφυγή στις κάλπες με παρατηρητές του Στέφανου Κασσελάκη, έχουν ένα και μόνο σκοπό. Τη μάχη για μία ακόμα έδρα στην Ευρωβουλή και τη μάχη για τη δεύτερη θέση στην καταγραφή των κομματικών δυνάμεων στις κάλπες. Ένας πολιτικός με απόψεις της δεκαετίας του 1980-90 και ένα πολιτικός αρχηγός με άγνωστο και ασαφές πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα, διαγκωνίζονται για τη δεύτερη θέση.

Δεν γνωρίζουμε αν είναι ο θρίαμβος του Στέφανου Κασσελάκη στο συνέδριο του Σύριζα και η πανωλεθρία του συστήματος Τσίπρα, που οδήγησαν το νέο αρχηγό του Σύριζα σε αυτή την πρωτοβουλία. Μπορεί να του έπεσε βαριά η στρατιωτική θητεία. Ή απλά μπορεί να του δόθηκε το πολιτικό πράσινο φως για να δράσει. Το πράσινο φως, για να ξαναζήσουν οι πολίτες το χάος.
Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει βάλει μπροστά και «όπου πάει». Το ίδιο και ο Νίκος Ανδρουλάκης. 
Ο πρώτος δεν έχει να χάσει κάτι. Το πολύ - πολύ να ξαναγυρίσει στο Μαϊάμι. Και τον δεύτερο δεν τον κουνάει κανένας από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Το ζήτημα είναι αν οι πολίτες θα «τσιμπήσουν» στη νέα κρίση που υποθάλπεται ή αν θα της γυρίσουν την πλάτη, ενθυμούμενοι όλα όσα τράβηξαν όταν είχαν ανταποκριθεί με θετικό τρόπο, στα αντίστοιχα χαοτικά και τοξικά κελεύσματα του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: