Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

ΠΑΣΟΚ και Σύριζα, ανοίγουν τον δρόμο στον Βελόπουλο

Στην αρχή μιλούσαν για δεκάδες νεκρούς των οποίων οι σωροί δεν βρέθηκαν ποτέ. 
Μετά για βαγόνια που εξαϋλώθηκαν και εξαφανίστηκαν, μετά για μπαζώματα, μετά για συγκαλύψεις και τώρα για αποκαλύψεις στοιχείων τα οποία όμως δεν αποτελούν στοιχεία της δικαστικής έρευνας. Και όλα αυτά ενώ η δίκη δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.
Ζούμε ένα νέο 2012. To ΠΑΣΟΚ και ο Σύριζα υιοθετούν όλη την αντισυστημική και συνωμοσιολογική ατζέντα του επιστολογράφου του Ιησού Χριστού, με σκοπό να κτυπήσουν την κυβέρνηση και να αποκομίσουν κέρδη εν όψει των ευρωεκλογών. Διότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το ποιο από τα δύο κόμματα θα βγει δεύτερο στις εκλογές. Τίποτα άλλο δεν τους... ενδιαφέρει. 
Και σύμφωνα με τη λογική τους, νικητής στον χώρο της αντιπολίτευσης θα αναδειχθεί όποιος κτυπήσει με τον πιο δυνατό τρόπο την κυβέρνηση. Όμως εδώ κάνουν λάθος. Όσο κτυπούν την κυβέρνηση, δεν ισχυροποιούν τον εαυτό τους, αλλά το κόμμα Βελόπουλου και τον τοξικό λόγο που προβάλει.
Το κίνημα για τα Τέμπη που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και ο Σύριζα, είναι το νέο κίνημα των αγανακτισμένων. Ακολουθεί το ίδιο ακριβώς μοτίβο. Όπως το 2012 που αρνούνταν να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν τα οικονομικά γεγονότα που μας είχαν οδηγήσει στην κρίση χρέους, με αποτέλεσμα να αναζητούν εχθρούς,
προδότες, σενάρια και συνωμοσίες απαξιώνοντας τους θεσμούς της δημοκρατίας. Όπως το 2020 και το 2021, με το αντιεμβολιαστικό κίνημα, την «καταπάτηση» των συνταγματικών δικαιωμάτων και το «ξεστοκάρισμα» των εμβολίων. Όπου και πάλι τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν επιλέξει τον πιο φθηνό και εύπεπτο τρόπο που ήταν η απαξίωση της επιστήμης, της πολιτείας και των νόμων του κράτους. 

Έτσι και τώρα, το σαθρό αφήγημα των Τεμπών πατάει πάνω στο συναίσθημα και ισορροπεί πάνω στην εξαπάτηση των πολιτών. 

  • Υπάρχουν δεκάδες νεκροί που δεν βρέθηκαν; Όχι. 
  • Υπάρχουν βαγόνια της αμαξοστοιχίας που εξαϋλώθηκαν; Όχι. 
  • Υπάρχουν βαγόνια που εξαφανίστηκαν; Όχι.
  • Εξαφανίστηκαν στοιχεία; Όχι. 

Τι αφορούσε το «μπάζωμα»; Την επίστρωση με χαλίκι του εδάφους κάτω από το οποίο διέρχονται αγωγοί φυσικού αερίου για να σταθεροποιηθούν οι γερανοί που απεγκλώβισαν τα τρένα. 

Συγκαλύφθηκαν ευθύνες; Όχι, η ανακριτική διαδικασία προχωρά με ταχείς ρυθμούς και σύντομα θα ξεκινήσει η δίκη. 

Παραποιήθηκε υλικό από τα ηχητικά ντοκουμέντα; Όχι*. Η αστυνομία ξεκαθάρισε ότι όλο το ηχητικό υλικό δόθηκε αυτούσιο και χωρίς απομαγνητοφώνηση στις εισαγγελικές αρχές από την πρώτη στιγμή. Αυτό ακριβώς το υλικό είναι που αποτελεί και τη βάση της έρευνας και των διώξεων που έχουν ήδη ασκηθεί από τη Δικαιοσύνη. Οι αλλοιώσεις και οι συρραφές δεν έχουν σχέση με τη νομική διαδικασία. 

Και όμως, τα σενάρια συνωμοσίας που αποτελούν το σωσίβιο όσων προσπαθούν να αναπληρώσουν την αδυναμία τους να κατανοήσουν τα συμβάντα, υποδαυλίζονται τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τον Σύριζα, με αναφορές μάλιστα σε δήθεν ευρωπαϊκές παρεμβάσεις. 

Η αλήθεια είναι ότι η ευρωπαία εισαγγελεύς ελέγχει αποκλειστικά και μόνο το εάν έχει γίνει ορθή χρήση των ευρωπαϊκών πόρων που διοχετεύτηκαν για το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και δεν ερευνά το δυστύχημα.

Η αλήθεια είναι η διερεύνηση του ατυχήματος και η απόδοση της δικαιοσύνης αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της ελληνικής δικαιοσύνης και όχι των ευρωπαϊκών θεσμών.

Η αλήθεια είναι ότι η κύρια ευθύνη για την τραγωδία ανήκει στο ανθρώπινο λάθος και στους χειρισμούς επί του πεδίου.

Η αλήθεια είναι ότι με το υπάρχον σύστημα τηλεδιοίκησης θα μπορούσε να αποφευχθεί το δυστύχημα εάν υπήρχε προκαθορισμένη πορεία και εποπτεία από το σταθμαρχείο.

Ακόμα και ο πρώην υπουργός του Σύριζα, Χρήστος Σπίρτζης, ανέφερε ότι η μη εκτέλεση της σύμβασης 717, με την οποία ασχολούνται οι ευρωπαϊκές αρχές, δεν συνδέεται με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Σύριζα κάνουν ένα τεράστιο πολιτικό σφάλμα. Αγκαλιάζουν και στηρίζουν τον λαϊκισμό και τη νέα μορφή αντισυστημισμού, εκτιμώντας ότι θα αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. Κάνουν λάθος. Στο μυαλό των πολιτών τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και ο Σύριζα είναι μέρος του συστήματος, διότι έχουν κυβερνήσει. Ποιος είναι ο μόνος αντισυστημικός; Ο ταχυδρόμος των επιστολών του Ιησού, ο έμπορος κηραλοιφών και μαντζουνιών, που επενδύει στον φόβο και στην άγνοια, στην αμορφωσιά και στην εκδίκηση, στο τυφλό μίσος και στην τοξικότητα, στις παραθρησκευτικές οργανώσεις και στη ρωσολατρία. Αυτός είναι ο μόνος κερδισμένος.

Η υποστήριξη που παρέχουν το ΠΑΣΟΚ και ο Σύριζα, στα σενάρια συνωμοσίας, στην μάχη κατά των θεσμών, στην απαξίωση του κοινοβουλίου και στη υπονόμευση της δικαιοσύνης, δεν θα τους ευνοήσει στο τέλος της ημέρας. Όπως δεν βοήθησε το ΠΑΣΟΚ και το Νίκο Ανδρουλάκη το σήριαλ με τις παρακολουθήσεις και τον Σύριζα το δήθεν σκάνδαλο του αιώνα της Novartis.

To μόνο που κάνουν το ΠΑΣΟΚ, ο Σύριζα, τα συριζαϊκά αποκόμματα και οι προσφάτως αποχωρήσαντες σταλινικοί, είναι να ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο του αντισυστημισμού στο κόμμα Βελόπουλου. 

Δεν κτυπούν την κυβέρνηση ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κτυπούν για πολλοστή φορά την καρδιά της δημοκρατίας, όπως τότε με τα μνημόνια και τα εμβόλια.

Κωνσταντίνος Χαροκόπος

Για να «αποκαλύψεις» κάτι που έχει αποκαλυφθεί πριν ένα χρόνο, συμβαίνουν 3 τινά:

- Θεωρείς ότι οι Έλληνες είναι ηλίθιοι.
- Είσαι ο ίδιος ηλίθιος.
Υποδύεσαι τον «ηλίθιο», γιατί έχεις κάτι να κερδίσεις από κάποιον που έχει συμφέρον, μέσω αυτού.

Αποφασίστε...











Δεν υπάρχουν σχόλια: