Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Καβάλα στ’ άλογο η Ελλάδα!

Ενώ το φθινόπωρο φαινόταν μαραμένο για την κυβέρνηση, το τέλος της χρονιάς κρύβει μικρούς πανηγυρισμούς! 
Μεγάλες κουβέντες δεν χρειάζονται, γιατί τα γεγονότα είναι πάντα γεγονότα και τις περισσότερες φορές απρόβλεπτα. Το Κράτος, το ξέρουμε, οι δυνατότητες του γνωστές.
Όμως η κυβέρνηση ανασκουμπώθηκε τελευταία, όπως έχουμε επισημάνει πρόσφατα και στο φωτο φινις του 2023 κάνει τσεκ με πράσινο χρώμα στη λίστα με τις υποχρεώσεις. Το bucket list της κυβέρνησης πάει καλά. Το επιβεβαίωσε, προσφέροντας ούζο στην υγειά μας, ο Economist.
Ο Πρωθυπουργός πόσταρε το εξώφυλλο του περιοδικού με την πρωτιά, στο «X». Η Ελλάδα στέφθηκε χώρα της Χρονιάς. Δεν το λες και λίγο. Είσαι όμως υποχρεωμένος να συμπληρώσεις:
«Πόσες πρωτιές και πόσα πρέπει να συνεχιστούν ώστε να είμαστε με όλες τις προϋποθέσεις ανάμεσα στα 35 πλουσιότερα κράτη του κόσμου»;
Σούπερ είναι να βάζουν οι επενδυτές τα λεφτά τους πάνω στην ανάπτυξη σου για να πάρεις κι άλλη φόρα, αλλά αυτό πρέπει να μεταφραστεί και σε μισθούς ώστε να ανέβουμε ψηλά σε όλες τις κατηγορίες...

Οι επιτυχείς προσπάθειες Μητσοτάκη και κυβέρνησης είναι αυτονόητο πως δεν πρέπει να σταματήσουν. Οι μεταρρυθμίσεις που ξεσηκώνουν ενθουσιασμό διεθνώς είναι το διαρκές ζητούμενο. Όπως τα ιδιωτικά ΑΕΙ που επιτέλους, με υπουργό τον Πιερρακάκη θα είναι γεγονός το 2025, μια «επανάσταση» για την Ελλάδα. Ανεβαίνουμε πίστα.
Μ΄αυτά και μ΄αυτά, όπως λέμε στο χωριό μου είμαστε «καβάλα στ’ άλογο»! Έτσι, αυτό που πάλευε μια δεκαετία πριν ο Γιώργος Παπανδρέου και δεν το έδιναν οι επονομαζόμενοι «σκληροί» της ΕΕ, το πήρε τώρα ο Χατζηδάκης. Δεν το κατάφερε με πολιτική απόφαση, το κατάκτησε με τον κόπο του και την προκοπή του ο Έλληνας της προσαρμογής στους κανόνες.

Πέτυχε η Ελλάδα, να μην προσμετρούνται οι αμυντικές δαπάνες στο έλλειμμα, ώστε να περισσεύουν επενδύσεις για την ανάπτυξη σε πολλά πεδία.
Το κατόρθωσε η Ελλάδα, όχι όπως τότε που το παρακαλούσε ο ΓΑΠ με σκηνικό μιας χρεοκοπημένης χώρας στην οποία ο ίδιος μοίραζε επιδόματα, αλλά με μετρήσιμα αποτελέσματα της άκρως επιτυχημένης οικονομικής πολιτικής.
Το κερδίσαμε γιατί τους πείσαμε ότι δεν πουλάμε φούμαρα και λόγια, αλλά δείχνουμε αποτελέσματα.

Η πρωτιά της Ελλάδας που δίνει ο «Economist» είναι το παράγωγο της κανονικότητας. Η κανονικότητα είναι η πολιτική του Πρωθυπουργού. Είναι αυτό που δεν συμφέρει την Αριστερά και ισοπεδώνει τον λαϊκισμό της Ακροδεξιάς. Τα άκρα επικίνδυνα για την Ελλάδα.
Η πλεύση της πατρίδας μας στη ρότα της κανονικότητας πρέπει να συνεχιστεί αταλάντευτα!

Το οφείλουμε στους κόπους μας…

Άρης Πορτοσάλτε

Δεν υπάρχουν σχόλια: