dap_ekloges

Πρακτικές νοθείας καταγγέλλει η ΔΑΠ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, "αναφορικά με τις εκτεταμένες πρακτικές νοθείας της Πανσπουδαστικής, οι φοιτητές γύρισαν την πλάτη στους συλλόγους – φαντάσματα και τις σταλινικές πρακτικές της Πανσπουδαστικής, αφήνοντάς την να πανηγυρίζει μόνη της για αποτελέσματα που κανείς δεν αναγνωρίζει. 

Ας δούμε επιγραμματικά τι συνέβη:

• Για άλλη μια φορά η Πανσπουδαστική πλαστογράφησε αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα. Δημιούργησαν σύλλογους – φαντάσματα, εκλογικά παραμάγαζα στους οποίους έστησε μόνη της κάλπες και εξέδωσε  μόνη της αποτελέσματα. Επιπλέον δεν αναγνώρισε αποτελέσματα όπου η ίδια δεν συμμετείχε, αποδεικνύοντας και πάλι την δική της ιδιαίτερη σχέση με τη Δημοκρατία.  

• Χαρακτηριστικά, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος η Πανσπουδαστική έστησε διήμερες κάλπες σε διαφορετική από την προκαθορισμένη ημερομηνία, για την οποία και η ίδια είχε αρχικά συμφωνήσει και υπογράψει. Στις εκλογές-παρωδία η συμμετοχή των φοιτητών ήταν μηδαμινή, σε αντίθεση με την αθρόα σημερινή συμμετοχή που ανέδειξε την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρώτη δύναμη με πάνω από 3.000 ψήφους.

• Εκπρόσωποι της Πανσπουδαστικής και των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αρνήθηκαν να δεχτούν ως έγγραφο ταυτοπροσωπίας την ταυτότητα που τους υπέδειξε φοιτητής στο Gov.gr Wallet, ισχυριζόμενοι ότι δεν αποτελεί νόμιμο έγγραφο, προκειμένου να τον εμποδίσουν να ψηφίσει.

• Με την έναρξη της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων η Πανσπουδαστική άλλαζε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον συνολικό αριθμό των συλλόγων που συμμετείχαν στις εκλογές στην ιστοσελίδα τους, με σκοπό να «τους βγαίνουν» οι αριθμοί για να κατασκευάσουν την υποτιθέμενη πρωτιά τους."