Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Οι Αμερικανοί αποδοκιμάζουν έντονα τον Ερντογάν και τις απειλές του: Είναι προκλητικές οι δηλώσεις του, θέτει σε κίνδυνο το ΝΑΤΟ (video)

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Τοποθετήθηκε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την άνευ προηγουμένου επίθεση του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας. 
Και αναφέρομαι στην ψυχασθενική απειλή του ότι θα εκτοξεύσει …πυραύλους εναντίον της πρωτεύουσας της Ελλάδας, της Αθήνας!
Πρόκειται για κουβέντες και απειλές που εκτοξεύουν μόνο παρανοϊκοί, αυταρχικοί και -να μου το επιτρέψετε- παρανοϊκοί ηγέτες: Όπως ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ Ουν, οι Μουλάδες στο Ιράν και άλλοι παρόμοιοι που εκλέγονται με συνοπτικές διαδικασίες και... λαμβάνουν αστρονομικά ποσοστά.
Μόνο αυτοί εκτοξεύουν πυραύλους και μάλιστα σε κατοικημένες περιοχές. Ο «Βλαδίμηρος» έδειξε τον …δρόμο στον φίλο του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προκάλεσε μία μεγάλη κρίση στο ΝΑΤΟ, εξυπηρετώντας τον Ρώσο πρόεδρο!

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, απάντησε σε συγκεκριμένη ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών (Hellas Journal, ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ), που αφορούσε αυτή καθ’ αυτή τη δήλωση του Ερντογάν.

  • Είπαμε στον Αμερικανό εκπρόσωπο ότι ο Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε πως η (παλαιότερη) δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας έχει τρομάξει (δήθεν) την Αθήνα, και αναφέραμε ότι πρόσθεσε πως η Άγκυρα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια εάν η Ελλάδα συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά της στο Αιγαίο, με αμερικανικό οπλισμό.

Σημειώσαμε επίσης ότι ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, απείλησε λέγοντας ότι:

«Λες Tayfun και φοβούνται, λένε ότι θα χτυπήσει την Αθήνα. Ναι, φυσικά θα την χτυπήσει. Εάν δεν παραμείνετε ήρεμοι – αν προσπαθήσετε να στείλετε όπλα που πήρατε από τις ΗΠΑ στα νησιά – μια χώρα όπως η Τουρκία, σίγουρα (αυτή) δεν θα κυκλοφορήσει μαζεύοντας αχλάδια. Κάτι πρέπει να κάνει».

Subscribe here

Ο εκπρόσωπος μας είπε ότι:

«Σε μια εποχή που η ενότητα χρειάζεται περισσότερο (παρά ποτέ) μεταξύ των Συμμάχων μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες λυπούνται για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων” (εννοεί των δηλώσεων του Ερντογάν, διότι η ερώτηση αφορούσε μόνο αυτόν και κανένα άλλο).

Ο εκπρόσωπος προέτρεψε όλους τους Συμμάχους να αποφύγουν τις απειλές και την προκλητική ρητορική που μόνο θα αυξήσει τις εντάσεις και δεν θα βοηθήσει κανέναν”.

Αργότερα στην ενημέρωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που μεταδίδεται «ζωντανά» από την Αίθουσα Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, επαναλάβαμε την ερώτηση, διότι θεωρήσαμε ότι πρέπει να επαναληφθεί δημόσια από το βήμα του εκπροσώπου.

Η ερώτηση ήταν περίπου η ίδια, αλλά τονίσαμε ότι πρόκειται για τη χειρότερη απειλή που εκτόξευσε μέχρι τώρα ο Ερντογάν, με τον εκπρόσωπο Νεντ Πράις, να δείχνει ότι ήταν έτοιμος να δώσει καλύτερη απάντηση, από αυτή που έδωσε το πρωί. Δήλωσε τα εξής για τον Ερντογάν, στη Hellas Journal:

«Λυπούμαστε για την κλιμάκωση των προκλητικών του δηλώσεων (σ.σ.: εννοεί τον Ερντογάν). Είναι ιδιαίτερα λυπηρό τη στιγμή που η ενότητα και η συνεργασία χρειάζονται περισσότερο από ποτέ μεταξύ των νατοϊκών μας συμμάχων.

Προτρέπουμε όλους τους συμμάχους μας να αποφεύγουν τις απειλές και την προκλητική ρητορική», τόνισε ο κ. Πράις, ο οποίος υπογράμμισε και τα εξής:

«Το μόνο που θα κάνει η κλιμάκωση της ρητορικής (τοτ Ερντογάν) είναι να αυξήσει τις εντάσεις και να μας αποσπάσει από την ενότητα του σκοπού που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις οποιαδήποτε προκλήσεις, όπως η δυνητική απειλή που η (Δυτική) Συμμαχία αντιμετωπίζει από την Ρωσία και φυσικά την άμεση απειλή που αντιμετωπίζει ο λαός της Ουκρανίας από τη ρωσική επιθετικότητα».

Θα ήταν καλό βέβαια, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αλλά και οι συνάδελφοι του στο Λευκό Οίκο και στο Πεντάγωνο, να μάθουν επιτέλους και το όνομα του Ερντογάν και να το αναφέρουν. Διότι ενώ γίνονται μερικές φορές εξαιρετικές δηλώσεις από την πλευρά της Αμερικής, η απουσία αναφοράς στον ισλαμιστή πρόεδρο και στην Τουρκία, μειώνει τη σημασία αυτών των δηλώσεων.

Για να είμαστε, όμως, δίκαιοι και ορθοί δημοσιογραφικά, η δήλωση του κ. Πράις στην ενημέρωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ήταν ξεκάθαρη: Με τις απειλές του εναντίον της Ελλάδας, ο Ταγίπ Ερντογάν δυναμιτίζει την ενότητα της Δυτικής Συμμαχίας και θέτει σε κίνδυνο την νατοϊκή συνοχή καθώς εξελίσσεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: