Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Qatargate: Οι βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της - Προφυλακίστηκαν για ξέπλυμα χρήματος

Η Εύα Καϊλή είναι, τελικά, ανάμεσα στους τέσσερις που κρατούνται για την υπόθεση του σκανδάλου που συγκλονίζει τις Βρυξέλλες.

Η Εισαγγελία Βελγίου ανακοίνωσε ότι τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών και δύο αφέθηκαν ελεύθερα, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν για δωροδοκία από το Κατάρ, στην οποία προσήχθη για ανάκριση και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των βελγικών αρχών, οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά.
Λίγη ώρα αργότερα η εφημερίδα L’ Echo, ανέφερε ότι έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί...





Εύα Καϊλή: Τι αναφέρει η ανακοίνωση

«Έγινε μεγάλη έρευνα από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Βουλής.
Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Δύο αφέθηκαν ελεύθερα από τον ανακριτή.

Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 20:00 το βράδυ την προηγούμενη νύχτα».

Δείτε την ανακοίνωση των αρχών του Βελγίου


Από το καλοκαίρι είχε ξεκινήσει η έρευνα στο Ευρωκοινοβούλιο

Η έρευνα τη διαφθορά στο Ευρωκοινοβούλιο παραμένει ενεργή, με την υπόθεση να λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις, για αυτό τον λόγο οι Αρχές του Βελγίου είναι φειδωλές στις δηλώσεις τους. Τα στοιχεία έχουν διαρρεύσει με το… σταγονόμετρο, ενώ παραμένει άγνωστο ακόμα και το πού τελεί υπό κράτηση η κ. Καϊλή και τα άλλα πρόσωπα που έχουν προσαχθεί από τις Αρχές του Βελγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες είχαν αρχίσει από το καλοκαίρι. Οι βελγικές Αρχές δούλεψαν υπό άκρα μυστικότητα, από τη στιγμή που είχαν ενδείξεις, και ακολούθησαν συγκεκριμένα βήματα για να καταφέρουν να φτάσουν στην άκρη του νήματος της υπόθεσης. Βελγικά και ιταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από τον πρώην Ιταλό ευρωβουλευτή Παντζέρι, και κάποιες συνομιλίες που είχε με την οικογένειά του. Από εκεί έγινε η αρχή, για να φτάσουμε ως την Παρασκευή όταν έγινε η τεράστια επιχείρηση σε 16 σημεία στις Βρυξέλλες που κατέληξε στην κράτηση προσώπων, στην κατάσχεση ηλεκτρονικών συσκευών και κινητών τηλεφώνων αλλά και 600.000 ευρώ σε μετρητά.

Δημοσιεύματα στο Βέλγιο αναφέρουν πως προσήχθη και ο πατέρας της Εύας Καϊλή, ο οποίος φέρεται να πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με μια τσάντα γεμάτη χαρτονομίσματα. Σύμφωνα με τους Βέλγους, ήταν μια προσπάθεια να μεταφερθούν τα χρήματα μετά την προσαγωγή του συντρόφου της κ. Καϊλή το πρωί της Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: