Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Ο Δούρειος Ίππος και ο βιασμός της λογικής μας από το ΠΑΣΟΚ

Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα στην αδυναμία της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ να εκφράσει ένα σοβαρό πολιτικό λόγο και να παράγει μια στρατηγική σκέψη για την Ελλάδα του αύριο. 
Το γεγονός πως σέρνεται πίσω από το μοναδικό θέμα που έχει αναδείξει μέσα στο δωδεκάμηνο από την εκλογή της, δηλαδή τις παρακολουθήσεις, αποδεικνύει με ηχηρό τρόπο την ανεπάρκεια της.
Η ανεπάρκεια αυτή καλύφθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα από τις δηλώσεις του γνωστού κύκλου των συνταγματολόγων που βάλλουν νυχθημερόν κατά του... πρωθυπουργού, προσφέροντας στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έναν μανδύα επιχειρημάτων και μια συλλογή από θέσφατα, τα οποία όμως δεν κάνουν το παραμικρό «γκελ» στους ψηφοφόρους. Και δη στους ψηφοφόρους του Κεντρώου χώρου, στους οποίους προσβλέπει ο Νίκος Ανδρουλάκης και η ομάδα του.
Μόλις χθες ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δήλωνε πως όσον αφορά στη νομιμότητα της παρακολούθησής του, το σύνολο των συνταγματολόγων, με δημόσια αρθρογραφία έχει υποστηρίξει ότι η παρακολούθηση ενός ευρωβουλευτή είναι παράνομη και αντισυνταγματική, υπογραμμίζοντας την ουσιαστική διαφορά μεταξύ του νομότυπου και του νόμιμου.
Και λίγες ώρες μετά σκάει η βόμβα με την Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή. Η οποία προφανώς συνελήφθη ενώ δεν είχε παρακολουθηθεί, αφού σύμφωνα με το εγχώριο σύνολο των Συνταγματολόγων τούτο θα ήταν παράνομο. Συνελήφθη με κάποιο μαγικό τρόπο από τον Αστυνόμο Σαΐνη, χωρίς να έχει παρακολουθηθεί. Διότι αν είχε παρακολουθηθεί, τότε ο θυμός των συνταγματολόγων ήδη θα είχε ανατρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς της.

Τι βρήκε να πει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ; 
Βρήκε να πει πως «η κυρία Καϊλή έκανε παιχνίδι Δούρειου Ίππου της ΝΔ»
Μια δήλωση για γέλια και για κλάματα. Μην έχοντας την κάλυψη των βαρύγδουπων συνταγματολόγων που όλον αυτόν τον καιρό στήριζαν τον ευρύτερο «αντιμητσοτακικό» αγώνα, σκέφθηκε να πει από μόνος του κάτι. Περιπλέκοντας ακόμα πιο πολύ το κατασκοπευτικό σενάριο που παρακολουθούν άφωνοι, όλοι όσοι παρακολουθούν από κοντά τα τεκτενόμενα.

Και αυτοί που τα παρακολουθούν από κοντά συγκροτούν την κρίσιμη μάζα των κεντρώων ψηφοφόρων που στις εκλογές του 2019 είχαν στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. 
Έτσι αφού το σενάριο του ΠΑΣΟΚ για τις παρακολουθήσεις συμπεριέλαβε μέχρι και τη χρήση αεροπλάνων για τη μεταφορά του, καθώς και την αδειοδότηση της κυβέρνησης για την εξαγωγή του, τώρα κορυφώθηκε. Χαρακτηρίζοντας την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ που εμπλέκεται σύμφωνα με τα δημοσιεύματα σε χρηματισμό που έχει πηγές στο Κατάρ, σαν Δούρειο Ίππο της Νέας Δημοκρατίας.

Ένα ακόμα κτύπημα στο λογική.
Μια ακόμα προσπάθεια στρουθοκαμηλισμού. Σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, της οποίας η εμπλοκή διερευνάται παράλληλα με άλλα στελέχη της Ιταλικής Σοσιαλδημοκρατίας, λειτουργούσε σαν Δούρειος Ίππος της ΝΔ. Δηλαδή η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους σοσιαλιστές συνεργάτες της που πιάστηκαν με τις σακούλες με τα μετρητά στο σπίτι, λειτουργούσε για λογαριασμό της Νέα Δημοκρατίας για να υπονομεύσει το ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό του; 
Και γι’ αυτό πληρωνόταν από το Κατάρ; Μια χώρα που στέκεται στο πλευρό της Τουρκίας, όσο καμία άλλη.

Εάν όλο αυτό το κατασκοπικό σενάριο βγάζει νόημα, τότε το ΠΑΣΟΚ έχει πετύχει το “colpo grosso”. Εάν όχι, τότε το ΠΑΣΟΚ αποχαιρέτησε δια παντός τον κόσμο του Κεντρώου χώρου, αφού αποπειράθηκε για μια ακόμα φορά να βιάσει βάναυσα τη λογική του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: