Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Το Επικρατείας σύμβολο της Νέας Ελλάδας και συμβόλαιο με τον λαό

Συνήθως στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας εξυπηρετείται η καμαρίλα που αναζητά μία άκοπη εκλογή στο Κοινοβούλιο. 
Αλλά αυτήν τη φορά πρέπει να είναι αλλιώς!
Το δικό σας Επικρατείας, κύριε Πρόεδρε, χρειάζεται δώδεκα προσωπικότητες. Δώδεκα ανθρώπους που δεν βρίσκονται σήμερα στο κυβερνητικό σας σχήμα και οι οποίοι θα σηματοδοτήσουν το όραμά σας για την Ελλάδα του μέλλοντος. Δώδεκα Έλληνες που έχουν... διακριθεί για τη δράση τους και μπορεί να αποτελέσουν την εγγύηση της συμφωνίας σας με τον ελληνικό λαό: 
«Αυτήν την Ελλάδα ονειρεύομαι, σε αυτούς τους άξονες θα κινηθώ στην επόμενη τετραετία».

Ξέρω, κύριε Πρόεδρε, ότι στενοί σας συνεργάτες και υπουργοί θα ήθελαν να γίνουν βουλευτές χωρίς να ιδρώσουν.
Θα σας λένε ήδη ότι εργάζονται σκληρά για την κυβέρνησή σας και ότι δεν έχουν τον χρόνο να δοκιμάσουν την τύχη τους στην εκλογική τους περιφέρεια.
Ειδικά οι υπουργοί, πάντως, δεν θα έπρεπε να λένε τέτοια πράγματα. Η θέση τους εξασφαλίζει τέτοια δημοσιότητα που ο οποιοσδήποτε άλλος συνυποψήφιός τους δεν πρόκειται να τη δει στη ζωή του. Κι εν πάση περιπτώσει, αν δεν βγουν και βουλευτές δεν χάλασε και ο κόσμος. Αν είναι όντως καλοί υπουργοί όσο υποστηρίζουν, θα εξακολουθήσουν να κάνουν τη δουλειά τους...
Έχετε δείξει, κύριε Πρόεδρε, ότι τολμάτε. Τολμήστε, λοιπόν κι αυτήν τη φορά. Δεν είναι ωραίο πράγμα να βλέπει κανείς στο Επικρατείας το μισό Μαξίμου. Δώδεκα νέα ονόματα. Έχουμε δώδεκα καλούς Έλληνες. Αυτός μας έλειπε να μην έχουμε!

Ο φιλελεύθερος


Καλημέρα Κύριε Πρόεδρε

Δεν υπάρχουν σχόλια: