Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Η σιωπή της κυρίας Αχτσιόγλου

Η σύζυγος του κυρίου Θάνου Πλεύρη δέχθηκε μια σεξιστική επίθεση, όχι από κανένα περιθωριακό έντυπο, αλλά από την Εφημερίδα των Συντακτών (του ΣΥΡΙΖΑ). 
Μάλιστα, το σχετικό κείμενο το υπέγραφε μια γυναίκα, η κυρία Νόρα Ράλλη. 
Θα περιμέναμε, κάποιοι αιθεροβάμονες, ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμως να καταδικάσει αυτήν την επίθεση. Θα ήταν ένα στοιχειώδες δείγμα πολιτικού πολιτισμού. Αποδείχθηκε πως αυτό που περιμέναμε ήταν μια πολυτέλεια. Ένα κόμμα που βαρύνεται με τον εκτσογλανισμό της πολιτικής μας ζωής, είναι απολύτως λογικό να μην έχει τέτοιες... ευαισθησίες. Εδώ μέσα από τα σπλάχνα του βγήκε το υβριστικό σύνθημα για τον πρωθυπουργό, πέρσι στις μεγάλες φωτιές, και σήμερα κάθε φορά που τον φωνάζουν πολιτικοί χούλιγκανς τα ηχεία του ΣΥΡΙΖΑ το αναπαράγουν ασμένως. Ασκούν αντιπολίτευση με όρους ποδοσφαιρικών θυρών.

Να σημειωθεί πως στο παρελθόν όσα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας παρεκτράπηκαν, απομακρύνθηκαν από την παράταξη. Αν για τον ΣΥΡΙΖΑ η καταδίκη της επίθεσης κατά της κυρίας Πλεύρη είναι μια πολυτέλεια, δεν ισχύσει το ίδιο για την κυρία Ε. Αχτσιόγλου. Πριν από λίγες ημέρες έγινε στόχος και αυτή μιας ανάλογης επίθεσης. Ξεσηκώθηκαν στο διαδίκτυο όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και καλώς έπραξαν. Και η κυβέρνηση, δια στόματος του αντιπροέδρου της Αδώνιδος Γεωργιάδη, καταδίκασε το γεγονός.

Σήμερα η κυρία Αχτσιόγλου γιατί σιωπά; Γιατί δεν καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η σύζυγος του κυρίου Θ. Πλεύρη, η οποία στο κάτω-κάτω δεν είναι πολιτικό πρόσωπο; Φοβάται μήπως την κακοχαρακτηρίσουν οι ακραίοι του κόμματός της; Ή φοβάται μήπως χάσει την υποστήριξη της Εφημερίδας των Συντακτών (του ΣΥΡΙΖΑ); Δεν αισθάνεται αλληλεγγύη για μια γυναίκα που βρίσκεται στην ίδια θέση, με αυτήν που βρέθηκε προ ολίγων ημερών και η ίδια; Τόσος φανατισμός;

Η πάλαι ποτέ ανανεωτική Αριστερά, αν μη τι άλλο, έφερε ένα ήθος που την ξεχώριζε από τη λαίλαπα του «αυριανισμού». Βέβαια αυτή η Αριστερά εξαϋλώθηκε. Η Αριστερά των σαλονιών, όπως την αποκαλούσε ο αείμνηστος.

Σήμερα η μαζικοποίηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς πραγματοποιήθηκε με την ενσωμάτωση σε αυτήν του πιο χυδαίου κομματιού του ΠΑΣΟΚ, το οποίο και κουβάλησε όλα τα απεχθή χαρακτηριστικά του. Μάλιστα ωσμώθηκε, με μεγάλη ευκολία, με εκείνο το κομμάτι της ριζοσπαστικής Αριστεράς που προήλθε από τις τάξεις του ορθόδοξου ΚΚΕ. Το αποτέλεσμα το έχουμε μπροστά μας.

Είναι κρίμα, γιατί η κυρία Αχτσιόγλου είναι ένας νέος άνθρωπος και της δόθηκε η ευκαιρία, με την επίθεση που δέχτηκε η κυρία Πλεύρη, να ξεχωρίσει από τη γενική εικόνα του κόμματος της. Προφανώς δεν την άγγιξε η διακομματική υποστήριξη που έτυχε όταν βρέθηκε στην ίδια θέση με την κυρία Πλεύρη πριν από μόλις λίγες ημέρες.

Σάκης Μουμτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: